Home | Alles over de zwarte Golden Retriever

Alles over de zwarte Golden Retriever

⏱ Leestijd: 2 minuten

Een Golden Retriever in huis halen (of al hebben) is natuurlijk erg leuk. Het zijn schitterende, speelse en superlieve honden. Sommige mensen zijn helemaal verzot op de zwarte vacht die deze hond kan hebben.

En dat snappen we, want zwarte Golden Retrievers zijn ook hele mooie exemplaren. Daarom gaan we in dit artikel verder in op de hond met deze specifieke kleur.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De genen van een Golden Retriever in het zwart

Mocht je het vak biologie hebben gehad op de middelbare school dan ben je wellicht bekend met het kruisen van genen. Dat betekent voor Golden Retrievers dat het mogelijk is dat twee exemplaren een zwarte versie voortbrengen.

Om het duidelijker uit te leggen gebruiken we een voorbeeld van twee mensen. Wanneer je twee zwartharige mensen combineert is het mogelijk dat er een kind met blonde haren uit voortkomt. Dit gen bevindt zich dan ergens in de stamboom. Dat geldt dus ook voor honden. Ergens in hun geschiedenis dwaalt een zwart gen rond. En zo krijg je een golden retriever in het zwart.

Een sociale, sterke en gezonde hond

Golden Retrievers zijn in het algemeen sterke, gezonde honden. Het zijn relatief grote honden die dol zijn op beweging en spelen. Hierop is de zwarte variant zeker geen uitzondering.

Heb je een gezin met kinderen of andere dieren? Dan is de Golden Retriever een perfecte keuze. Deze hond speelt graag met anderen, is dol op aandacht en heeft simpelweg een lief karakter. Ze zijn ontzettend behulpzaam en kunnen doorgaans uitstekend overweg met (kleine) kinderen en andere dieren. Wij raden je dus zeker aan om zo’n lieve viervoeter in huis te halen!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever x Doodle kruising.. een hele mooie mix

Golden Retriever x Doodle kruising.. een hele mooie mix

De laatste jaren is het steeds populairder geworden om Poedels te kruisen met allerlei andere hondenrassen zoals de Labrador, de Berner Sennen, de Border Collie en zelfs de Chihuahua. In dit artikel bespreken we de perfecte kruising tussen de Golden Retriever...

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload