Home » Alles over de zwarte Golden Retriever

Alles over de zwarte Golden Retriever

⏱ Leestijd: 2 minuten

Een Golden Retriever in huis hebben is natuurlijk erg leuk. Het zijn schitterende, speelse en superlieve honden. Sommige mensen zijn helemaal verzot van de zwarte vacht die deze hond kan hebben.

En dat snappen we, want het zijn ook hele mooie exemplaren. Daarom gaan we in dit artikel verder in op de zwarte Golden Retriever.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

De genen van een Golden Retriever in het zwart

Mocht je het vak biologie hebben gehad op de middelbare school dan ben je wellicht bekend met het kruisen van genen. Dat betekent voor Golden Retrievers dat het mogelijk is dat twee exemplaren een zwarte versie voortbrengen.

Om het duidelijker uit te leggen gebruiken we een voorbeeld van twee mensen. Wanneer je twee zwartharige mensen combineert is het mogelijk dat er een kind met blonde haren uit voortkomt. Dit gen bevindt zich dan ergens in de stamboom. Dat geldt dus ook voor honden. Ergens in hun geschiedenis dwaalt een zwart gen rond. En zo krijg je een golden retriever in het zwart.

Een sociale, sterke en gezonde hond

Golden Retrievers zijn in het algemeen sterke, gezonde honden. Het zijn relatief grote honden die dol zijn op beweging en spelen. Hierop is de zwarte variant zeker geen uitzondering.

Heb je een gezin met kinderen of andere dieren? Dan is de Golden Retriever een perfecte keuze. Deze hond speelt graag met anderen, is dol op aandacht en heeft simpelweg een lief karakter. Ze zijn ontzettend behulpzaam en kunnen doorgaans uitstekend overweg met (kleine) kinderen en andere dieren. Wij raden je dus zeker aan om zo’n lieve viervoeter in huis te halen!

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...