Home | Wat kost een Golden Retriever? Alles over de prijs!

Wat kost een Golden Retriever? Alles over de prijs!

⏱ Leestijd: 2 minuten

Oke, dus je overweegt een Goldene Retriever aan te schaffen? Goede keuze! Want Golden Retrievers zijn lieve, actieve en sociale honden. Perfect voor zowel alleenstaande baasjes als voor gezinnen.

Maar bij de aanschaf komen natuurlijk ook kosten kijken. Zowel de aankoop zelf als een breed scala aan bijkomende kosten. Ben je benieuwd naar het kostenplaatje? In dit artikel vertellen we je alles!

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

De Golden Retriever prijs

De prijzen voor een Golden Retriever variëren enorm. Misschien wel het meeste van alle hondenrassen die er zijn. Een eenduidige prijs is dus niet te noemen. Wel kan je rekening houden met minimaal €500,- en maximaal €2.000,-. Aan de onderkant van die range gaat het dan vaak om honden uit een dierenwinkel of thuisfokkers.

De bovenkant van die range zijn erkende, betrouwbare fokkers met een lange staat van dienst. Het levert je dus wel wat op om bij die partijen zaken te doen. Vaak hebben ze een betrouwbare stamboom en kunnen ze alles vertellen over de ouders van de puppy.

Direct bij de aanschaf komen natuurlijk ook nog de kosten voor inenting en chipregistratie. Reken daarvoor op ongeveer €50,-. En ben je niet van plan om puppies te krijgen? Reken dan voor sterilisatie op €350,- en voor castratie op ongeveer €200,-.

De kosten voor een training

Het is aan te raden om jouw nieuwe hond mee te nemen op hondentraining. Tijdens deze training leert jouw hond zijn gedrag, instincten en gehoorzaamheid binnen de perken te houden. Zo leert hij bijvoorbeeld om niet te springen naar bezoek of niet achter fietsers aan te rennen. Natuurlijk zijn er nog meer gedragingen die je jouw hond kunt aan- of afleren.

De investering voor een dergelijke training ligt zo rond de € 150,-. Dit is een behoorlijk bedrag, maar je hebt hier ontzettend veel profijt van. Het gedrag van de hond komt gedurende zijn hele leven aan de oppervlakte. Een goed afgetrainde, gehoorzame hond kan je een hoop zorgen schelen.

Wil je zelf aan de slag met het opvoeden en trainen van jouw Golden Retriever? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek ook. In dat e-book wordt uitgebreid aandacht besteed aan het trainen van je hond.

Welke vergoedingen zijn beschikbaar?

Zoals je inmiddels doorhebt kunnen de kosten voor jouw nieuwe viervoeter flink oplopen. In de meeste gevallen betaal je alle kosten zelf. In medische gevallen kan het zijn dat de verzekeraar een deel van de kosten vergoed. Dat gebeurd soms bij operaties.

Vergoedingen bij een cursus of training

De kosten voor een cursus of training betaal je zelf. Het kan mogelijk zijn dat de verzekering, afhankelijk van de dekking, een deel betaalt. Ben je benieuwd welke kosten worden vergoed, neem dan altijd even contact op met jouw verzekering. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Nóg meer leren over jouw Golden Retriever? 🐶

Download dan ook het uitgebreide Golden Retriever Handboek!

  • 90+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Een Golden Retriever steriliseren

Een Golden Retriever steriliseren

Zodra je een Golden retriever teefje als pup aanschaft, is het belangrijk na te denken over haar toekomst en met welke gezondheidsrisico’s ze te maken krijgt. Wil je haar een nestje laten krijgen, of niet? In dat laatste geval is een sterilisatie een optie. Maar wat...

Golden Retriever alleen thuis laten

Golden Retriever alleen thuis laten

Hoe leuk het ook is om je Golden retriever mee te nemen naar je werk, het wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd. Vroeger of later komt er dan ook een moment dat je je hond alleen thuis moet laten. Of het nou voor je werk is, of omdat je even een boodschap moet...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload