Home | Wat kost een Golden Retriever? Alles over de prijs!

Wat kost een Golden Retriever? Alles over de prijs!

⏱ Leestijd: 2 minuten

Oke, dus je overweegt een Golden Retriever aan te schaffen? Goede keuze! Want Golden Retrievers zijn lieve, actieve en sociale honden. Perfect voor zowel alleenstaande baasjes als voor gezinnen.

Maar bij de aanschaf komen natuurlijk ook kosten kijken. Zowel de aankoop zelf als een breed scala aan bijkomende kosten. Ben je benieuwd naar het kostenplaatje? In dit artikel vertellen we je alles!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De Golden Retriever prijs

De prijs voor een Golden Retriever varieert enorm. Misschien wel het meeste van alle hondenrassen die er zijn. Een eenduidige prijs is dus niet te noemen. Wel kan je rekening houden met minimaal €500,- en maximaal €2.000,-. Aan de onderkant van die range gaat het dan vaak om honden uit een dierenwinkel of thuisfokkers.

De bovenkant van die range zijn erkende, betrouwbare fokkers met een lange staat van dienst. Het levert je dus wel wat op om bij die partijen zaken te doen. Vaak hebben ze een betrouwbare stamboom en kunnen ze alles vertellen over de ouders van de puppy.

Direct bij de aanschaf komen natuurlijk ook nog de kosten voor inenting en chipregistratie. Reken daarvoor op ongeveer €50,-. En ben je niet van plan om puppies te krijgen? Reken dan voor sterilisatie op €350,- en voor castratie op ongeveer €200,-.

De kosten voor een training

Het is aan te raden om jouw nieuwe hond mee te nemen op hondentraining. Tijdens deze training leert jouw hond zijn gedrag, instincten en gehoorzaamheid binnen de perken te houden. Zo leert hij bijvoorbeeld om niet te springen naar bezoek of achter fietsers aan te rennen. Natuurlijk zijn er nog meer gedragingen die je jouw hond kunt aan- of afleren.

De investering voor een dergelijke training ligt zo rond de € 150,-. Dit is een behoorlijk bedrag, maar je hebt hier ontzettend veel profijt van. Het gedrag van de hond komt gedurende zijn hele leven aan de oppervlakte. Een goed afgetrainde, gehoorzame hond kan je een hoop zorgen schelen.

Wil je zelf aan de slag met het opvoeden en trainen van jouw Golden Retriever? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek ook. In dat e-book wordt uitgebreid aandacht besteed aan het trainen van je hond.

Welke vergoedingen zijn beschikbaar?

Zoals je inmiddels doorhebt kunnen de kosten voor jouw nieuwe viervoeter flink oplopen. In de meeste gevallen betaal je alle kosten zelf. In medische gevallen kan het zijn dat de verzekeraar een deel van de kosten vergoed. Dat gebeurd soms bij operaties.

Vergoedingen bij een cursus of training

De kosten voor een cursus of training betaal je zelf. Het kan mogelijk zijn dat de verzekering, afhankelijk van de dekking, een deel betaalt. Ben je benieuwd welke kosten worden vergoed, neem dan altijd even contact op met jouw verzekering. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Train je Golden Retriever tot een brave, gehoorzame hond

Een Golden Retriever trainen is niet moeilijk, maar vergt wel discipline en inspanning. Wil jij bezig gaan met het trainen van je hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens.

In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Ook het thema training wordt uitgebreid behandeld. Zodat jij jouw Golden Retriever eenvoudig kan opvoeden tot een gehoorzame, lieve hond.

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload