Home » Wat kost een Golden Retriever? Alles over de prijs!

Wat kost een Golden Retriever? Alles over de prijs!

⏱ Leestijd: 2 minuten

Oke, dus je overweegt een Goldene Retriever aan te schaffen? Goede keuze! Want Golden Retrievers zijn lieve, actieve en sociale honden. Perfect voor zowel alleenstaande baasjes als voor gezinnen.

Maar bij de aanschaf komen natuurlijk ook kosten kijken. Zowel de aankoop zelf als een breed scala aan bijkomende kosten. Ben je benieuwd naar het kostenplaatje? In dit artikel vertellen we je alles!

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

De Golden Retriever prijs

De prijzen voor een Golden Retriever variëren enorm. Misschien wel het meeste van alle hondenrassen die er zijn. Een eenduidige prijs is dus niet te noemen. Wel kan je rekening houden met minimaal €500,- en maximaal €2.000,-. Aan de onderkant van die range gaat het dan vaak om honden uit een dierenwinkel of thuisfokkers.

De bovenkant van die range zijn erkende, betrouwbare fokkers met een lange staat van dienst. Het levert je dus wel wat op om bij die partijen zaken te doen. Vaak hebben ze een betrouwbare stamboom en kunnen ze alles vertellen over de ouders van de puppy.

Direct bij de aanschaf komen natuurlijk ook nog de kosten voor inenting en chipregistratie. Reken daarvoor op ongeveer €50,-. En ben je niet van plan om puppies te krijgen? Reken dan voor sterilisatie op €350,- en voor castratie op ongeveer €200,-.

De kosten voor een training

Het is aan te raden om jouw nieuwe hond mee te nemen op hondentraining. Tijdens deze training leert jouw hond zijn gedrag, instincten en gehoorzaamheid binnen de perken te houden. Zo leert hij bijvoorbeeld om niet te springen naar bezoek of niet achter fietsers aan te rennen. Natuurlijk zijn er nog meer gedragingen die je jouw hond kunt aan- of afleren.

De investering voor een dergelijke training ligt zo rond de € 150,-. Dit is een behoorlijk bedrag, maar je hebt hier ontzettend veel profijt van. Het gedrag van de hond komt gedurende zijn hele leven aan de oppervlakte. Een goed afgetrainde, gehoorzame hond kan je een hoop zorgen schelen.

Welke vergoedingen zijn beschikbaar?

Zoals je inmiddels doorhebt kunnen de kosten voor jouw nieuwe viervoeter flink oplopen. In de meeste gevallen betaal je alle kosten zelf. In medische gevallen kan het zijn dat de verzekeraar een deel van de kosten vergoed. Dat gebeurd soms bij operaties.

Vergoedingen bij een cursus of training

De kosten voor een cursus of training betaal je zelf. Het kan mogelijk zijn dat de verzekering, afhankelijk van de dekking, een deel betaalt. Ben je benieuwd welke kosten worden vergoed, neem dan altijd even contact op met jouw verzekering. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...