Home | Wat is de maximale leeftijd van een Golden Retriever

Wat is de maximale leeftijd van een Golden Retriever

⏱ Leestijd: 3 minuten

Overweeg je een mooie Golden Retriever aan te schaffen? Dan ben je misschien benieuwd naar hoe oud deze viervoeter kan worden. En laten we die vraag maar meteen beantwoorden.

De levensverwachting van een Golden Retriever hangt in eerste instantie af van een aantal factoren zoals de grootte van de hond, de gezondheidstoestand en de leefomstandigheden. Wanneer je die laatste twee goed op orde hebt kan het zomaar zijn dat jouw Golden Retriever tussen de tien en veertien jaar oud kan worden.

Dit is de gemiddelde leeftijd in normale omstandigheden. In dit artikel lees je wat je kunt doen om jouw Golden Retriever in gezonde toestand groot te brengen. Zodat jullie zo lang mogelijk plezier van elkaar hebben!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De leeftijd van jouw Golden Retriever

Als je een hond in huis haalt wil je natuurlijk dat hij gezond oud wordt. Er zijn een aantal zaken die ervoor zorgen dat de Golden Retriever een mooie leeftijd bereikt. Twee zaken daarvan zijn echt essentieel: beweging en een evenwichtig voedingspatroon.

Als je deze twee aspecten onder controle hebt ben je verzekerd dat jouw hond zo gezond en gelukkig mogelijk opgroeit.

Voldoende beweging is belangrijk

Allereerst de beweging. Net als bij mensen moeten ook honden voldoende beweging krijgen. Dat houdt ze in een goede conditie, zodat ze scherp en fit blijven. Overgewicht en alle bijbehorende klachten, krijgen daardoor geen kans.

En daarnaast heeft genoeg beweging ook een grote invloed op het geestelijke welzijn van de hond. Door genoeg te bewegen is de hond vrolijk en enthousiast. Zijn conditie werkt dus direct door in zijn houding en gedrag. Het is daarom belangrijk dat je dagelijks voldoende beweegt met jouw viervoeter. Neem hem mee op een mooie wandeling of speel lekker met hem in de tuin.

Houdt een evenwichtig voedingspatroon aan

Daarnaast is een evenwichtig voedingspatroon erg belangrijk. Geef jouw hond daarom geen ongezonde voeding of suikers. Pas ook op met chocolade want hier zitten erg giftige stoffen in. We raden je aan om de Golden Retriever vanaf jongs af aan al aan te leren dat hij niet bij de eettafel mag komen als daar gegeten wordt. Zo kom je niet in de verleiding jouw restjes toch maar aan de hond te geven.

Je kan natuurlijk wel een traktatie geven als je hem aan het trainen bent, maar kies dan voor gezonde hondensnoepjes. Als je zorgt voor een goede voeding verklein je ook de kans op artrose of andere pijnlijke ontwikkelingen aan de gewrichten. Dit onderwerp wordt bijvoorbeeld uitgebreid besproken in het Golden Retriever Handboek.

Klik hier om het e-book te bekijken →

Kies voor aangepaste hondenvoeding

Verkeerde voeding heeft een direct impact op de levenskwaliteit en levensverwachting van jouw hond. Daarnaast kan hij overgewicht ontwikkelen en dat is al helemaal niet te bedoeling. Hierdoor gaat zijn conditie achteruit en kunnen zijn gewrichten overbelast raken. In het ergste geval kunnen zijn inwendige organen beschadigd raken. En dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Kies daarom van kleins af aan voor aangepaste hondenvoeding. Dan ben je verzekerd van een goed voedingspatroon voor jouw viervoeter. En ja: kwalitatieve hondenvoeding is iets duurder. Maar daar tegenover staat dat het wel alle ingrediënten bevat die jouw hond echt nodig heeft.

Golden Retrievers en ziektes

Naast de ongemakken op het gebied van pijnlijke gewrichten, liggen ziektes natuurlijk altijd op de loer. Hier heb jij als baasje een stuk minder invloed op. Dit ras heeft nu eenmaal een hoger risico op erfelijke aandoeningen. In de meeste gevallen zijn ze eerder vervelend dan levensbedreigend. Denk daarbij aan ziektes zoals Atopie of een allergie. Hier valt mee te leven, hoewel het natuurlijk niet leuk is voor jouw hond.

In sommige gevallen kan het zijn dat jouw hond chronische koperstapeling of aantasting van het ruggenmerg kan krijgen. Deze ziektes zorgen er helaas voor dat jouw Golden Retriever op jonge leeftijd overlijdt. Lees dus altijd eerst de stamboom door zodat je weet of zijn ouders iets hebben gehad.

Verdiep je goed in de gezondheid van jouw Retriever

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een gezonde, gelukkige hond. Het is daarom belangrijk dat je je verdiept in de gezondheid van jouw Golden Retriever.

Het Golden Retriever Handboek helpt je daarbij. In dit boek van 100+ pagina’s wordt bijvoorbeeld uitgebreid stilgestaan bij onderwerpen zoals voeding, gezondheid en beweging. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload