Home | Wat is de maximale leeftijd van een Golden Retriever

Wat is de maximale leeftijd van een Golden Retriever

⏱ Leestijd: 3 minuten

Overweeg je een mooie Golden Retriever aan te schaffen? Dan ben je misschien benieuwd naar hoe oud deze viervoeter kan worden.

Dit hangt in eerste instantie af van een aantal factoren zoals de grootte van de hond, de gezondheidstoestand en de leefomstandigheden. Wanneer je dit allemaal goed op orde hebt kan het zomaar zijn dat jouw Golden Retriever tussen de tien en veertien jaar oud kan worden.

Dit is de gemiddelde leeftijd in normale omstandigheden. In dit artikel lees je wat je kunt doen om jouw Golden Retriever in gezonde toestand groot te brengen. Zodat jullie zo lang mogelijk plezier van elkaar hebben!

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

Als je een hond in huis haalt wil je natuurlijk dat hij gezond oud wordt. Er zijn een aantal zaken die ervoor zorgen dat de Golden Retriever een mooie leeftijd bereikt. Twee zaken daarvan zijn echt essentieel: beweging en een evenwichtig voedingspatroon. Als je deze twee aspecten onder controle hebt ben je verzekerd dat jouw hond zo gezond en gelukkig mogelijk opgroeit.

Voldoende beweging is belangrijk

Allereerst de beweging. Net als bij mensen moeten ook honden voldoende beweging krijgen. Dat houdt ze in een goede conditie, zodat ze scherp en fit blijven. Overgewicht, en alle bijbehorende klachten, krijgen daardoor geen kans.

En daarnaast heeft genoeg beweging ook een grote invloed op het geestelijke welzijn van de hond. Door genoeg te bewegen is de hond vrolijk en enthousiast. Zijn conditie werkt dus direct door in zijn houding en gedrag. Het is daarom belangrijk dat je dagelijks voldoende beweegt met jouw viervoeter. Neem hem mee op een mooie wandeling of speel lekker met hem in de tuin.

Houdt een evenwichtig voedingspatroon aan

Daarnaast is een evenwichtig voedingspatroon erg belangrijk. Geef jouw hond daarom geen ongezonde voeding of suikers. Pas ook op met chocolade want hier zitten erg giftige stoffen in. We raden je aan om de Golden Retriever vanaf jongs af aan al aan te leren dat hij niet bij de eettafel mag komen als daar gegeten wordt. Zo kom je niet in de verleiding jouw restjes toch maar aan de hond te geven.

Je kan natuurlijk wel een traktatie geven als je hem aan het trainen bent, maar kies dan voor gezonde hondensnoepjes. Als je zorgt voor een goede voeding verklein je ook de kans op artrose of andere pijnlijke ontwikkelingen aan de gewrichten. Dit onderwerp wordt bijvoorbeeld uitgebreid besproken in het Golden Retriever Handboek.

Kies voor aangepaste hondenvoeding

Verkeerde voeding heeft een direct impact op de levenskwaliteit en levensverwachting van jouw hond. Daarnaast kan hij overgewicht ontwikkelen en dat is al helemaal niet te bedoeling. Hierdoor gaat zijn conditie achteruit en kunnen zijn gewrichten overbelast raken. In het ergste geval kunnen zijn inwendige organen beschadigd raken. En dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Kies daarom van kleins af aan voor aangepaste hondenvoeding. Dan ben je verzekerd van een goed voedingspatroon voor jouw viervoeter. En ja: kwalitatieve hondenvoeding is iets duurder. Maar daar tegenover staat dat het wel alle ingrediënten bevat die jouw hond echt nodig heeft.

Golden Retrievers en ziektes

Naast de ongemakken op het gebied van pijnlijke gewrichten, liggen ziektes natuurlijk altijd op de loer. Hier heb jij als baasje een stuk minder invloed op. Dit ras heeft nu eenmaal een hoger risico op erfelijke aandoeningen. In de meeste gevallen zijn ze eerder vervelend dan levensbedreigend. Denk daarbij aan ziektes zoals Atopie of een allergie. Hier valt mee te leven, hoewel het natuurlijk niet leuk is voor jouw hond.

In sommige gevallen kan het zijn dat jouw hond chronische koperstapeling of aantasting van het ruggenmerg kan krijgen. Deze ziektes zorgen er helaas voor dat jouw Golden Retriever op jonge leeftijd overlijdt. Lees dus altijd eerst de stamboom door zodat je weet of zijn ouders iets hebben gehad.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Nóg meer leren over jouw Golden Retriever? 🐶

Download dan ook het uitgebreide Golden Retriever Handboek!

  • 90+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Een Golden Retriever steriliseren

Een Golden Retriever steriliseren

Zodra je een Golden retriever teefje als pup aanschaft, is het belangrijk na te denken over haar toekomst en met welke gezondheidsrisico’s ze te maken krijgt. Wil je haar een nestje laten krijgen, of niet? In dat laatste geval is een sterilisatie een optie. Maar wat...

Golden Retriever alleen thuis laten

Golden Retriever alleen thuis laten

Hoe leuk het ook is om je Golden retriever mee te nemen naar je werk, het wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd. Vroeger of later komt er dan ook een moment dat je je hond alleen thuis moet laten. Of het nou voor je werk is, of omdat je even een boodschap moet...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload