Home » Wat is de maximale leeftijd van een Golden Retriever

Wat is de maximale leeftijd van een Golden Retriever

⏱ Leestijd: 3 minuten

Overweeg je een mooie Golden Retriever aan te schaffen? Dan ben je misschien benieuwd naar hoe oud deze viervoeter kan worden.

Dit hangt in de eerste instantie af van een aantal factoren zoals de grootte van de hond, de gezondheidstoestand en de leefomstandigheden. Wanneer je dit goed op orde hebt kan het zomaar zijn dat jouw Golden Retriever tussen de tien en veertien jaar oud kan worden.

Dit is de gemiddelde leeftijd in normale omstandigheden. In dit artikel lees je wat je kunt doen om jouw Golden Retriever in gezonde toestand groot kan brengen. Zodat jullie zo lang mogelijk plezier van elkaar hebben!

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over de verzorging van deze lieve honden!

 

Als je een hond in huis haalt wil je natuurlijk dat hij gezond oud wordt. Er zijn een aantal zaken die ervoor zorgen dat de Golden Retriever een mooie leeftijd bereikt. Twee zaken daarvan zijn echt essentieel: beweging en een evenwichtig voedingspatroon. Als je deze twee aspecten onder controle hebt ben je verzekerd dat jouw hond zo gezond en gelukkig mogelijk opgroeit.

Voldoende beweging is belangrijk

Allereerst de beweging. Net als bij mensen moeten ook honden voldoende beweging krijgen. Het houdt ze in een goede conditie zodat ze scherp en fit blijven. Overgewicht, en alle bijbehorende klachten, krijgen daardoor geen kans.

En daarnaast heeft genoeg beweging ook een grote invloed op het geestelijke welzijn van de hond. Door genoeg te bewegen is de hond vrolijk en enthousiast. Zijn conditie werkt dus direct door in zijn houding en gedrag. Het is daarom belangrijk dat je dagelijks voldoende beweegt met jouw viervoeter. Neem hem mee op een mooie wandeling of speel lekker met hem in de tuin.

Houdt een evenwichtig voedingspatroon aan

Daarnaast is een evenwichtig voedingspatroon erg belangrijk. Geef jouw hond daarom geen ongezonde voeding of suikers. Pas ook op met chocolade want hier zitten zeer giftige stoffen in. We raden je aan om de Golden Retriever vanaf jongs af aan al aan te leren dat hij niet bij de eettafel mag komen als daar gegeten wordt. Zo kom je niet in de verleiding jouw restjes toch maar aan de hond te geven.

Je kan natuurlijk wel een traktatie geven als je hem aan het trainen bent, maar kies dan voor gezonde hondensnoepjes. Als je zorgt voor een goede voeding verklein je ook de kans op artrose of andere pijnlijke ontwikkelingen aan de gewrichten.

Kies voor aangepaste hondenvoeding

Verkeerde voeding heeft een direct impact op de levenskwaliteit en levensverwachting van jouw hond. Daarnaast kan hij overgewicht ontwikkelen, en dat is al helemaal niet te bedoeling. Hierdoor gaat zijn conditie achteruit en kunnen zijn gewrichten overbelast raken. In het ergste geval kunnen zijn inwendige organen beschadigd raken. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Kies daarom van kleins af aan voor aangepaste hondenvoeding. Dan ben je verzekerd van een goed voedingspatroon voor jouw viervoeter. En ja: kwalitatieve hondenvoeding is iets duurder. Maar daar tegenover staat dat het wel alle ingrediënten bevat die jouw hond echt nodig heeft.

Golden Retrievers en ziektes

Naast de ongemakken op het gebied van pijnlijke gewrichten liggen ziektes natuurlijk altijd op de loer. Hier heb jij als baasje een stuk minder invloed op. Dit ras heeft nu eenmaal een hoger risico op erfelijke aandoeningen. In de meeste gevallen zijn ze eerder vervelend dan levensbedreigend. Denk daarbij aan ziektes zoals Atopie of een allergie. Hier valt mee te leven, hoewel het natuurlijk niet leuk is voor jouw hond.

In sommige gevallen kan het zijn dat jouw hond chronische koperstapeling of aantasting van het ruggenmerg kan krijgen. Deze ziektes zorgen er helaas voor dat jouw Golden Retriever op jonge leeftijd overlijdt. Lees dus altijd eerst de stamboom door zodat je weet of zijn ouders iets hebben gehad.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin vind je alles over deze lieve honden!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...