Home | Maak kennis met de Golden Retriever x Friese Stabij

Maak kennis met de Golden Retriever x Friese Stabij

⏱ Leestijd: 3 minuten

Heb jij geen moeite om consequent te zijn? En heb je tijd om voldoende aandacht te besteden aan jouw viervoeter? Dan is de kruising tussen een Golden Retriever en de Friese Stabij absoluut iets voor jou. De Golden Retriever x Friese Stabij is namelijk een ontzettend fijne en mooie hond. Ze zijn aanhankelijk, sociaal en energiek.

Wil je beter kennis maken met deze kruising, om te bepalen of het iets voor je is? In dit artikel zoomen we in op de uiterlijke kenmerken, karaktereigenschappen en het temperament van deze hond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Uiterlijke kenmerken van de Golden Retriever x Friese Stabij

Het uiterlijk van de Friese Stabij komt op veel punten sterk overeen met de Golden Retriever. Het enige noemenswaardige verschil is dat de Friese Stabij geen verschillende tinten goud heeft, zoals bij de Golden Retriever wel het geval is.

De kleurcombinaties die je bij deze kruising kunt verwachten zijn meestal zwart/wit of bruin/wit. Het voordeel van de vacht van de Friese Stabij zit in het verharen. Een Friese Stabij heeft veel minder haaruitval. Dat scheelt je dus een hoop stofzuigen!

Mooie karaktereigenschappen

Laten we eens kijken naar het karakter van deze kruising, ten opzichte van een zuivere Golden Retriever. Want er zijn duidelijke overeenkomsten maar ook wat verschillen te benoemen.

Zowel een zuivere Golden Retriever als een gekruiste hond zijn erg aanhankelijk, intelligent en gehoorzaam. En daarnaast hebben ze beide ook nog eens een bijzonder vriendelijk en loyaal karakter. Hierin ontlopen deze twee honden elkaar dus vrijwel niets.

Het verschil in karakter

Het enige belangrijke verschil tussen een Golden Retriever en een Golden Retriever x Friese Stabij is dat de gekruiste hond moeilijker te trainen is. Ze zijn bovengemiddeld speels aangelegd, waardoor ze het soms wat minder nauw nemen met alle regeltjes.

Dat betekent overigens niet dat deze hond totaal niet te trainen is. Het is een kwestie van voldoende tijd en aandacht besteden aan de opvoeding. Als je dit consequent en structureel doet zal jouw gekruiste hond absoluut gehoorzaam worden. We vertellen hier later in dit artikel meer over.

En juist omdat ze zo speels en vriendelijk zijn beschouwen veel mensen deze hond als de ideale gezinshond. Hij reageert heel goed op andere kinderen en zelfs op andere dieren. Zo kunnen de kinderen heerlijk met de hond ravotten. Een Golden Retriever x Friese Stabij is simpelweg erg makkelijk in de omgang. Hij is dol op aandacht, spelen en aanrakingen.

Zorg voor voldoende ruimte in en rondom je huis

Overweeg jij een kruising tussen een Golden Retriever en een Friese Stabij in huis te halen? Dat is een goed idee! Maar denk er wel aan dat deze kruisingen relatief veel ruimte nodig hebben.

Die ruimte hebben ze nodig om vrij te kunnen spelen, rennen en ravotten. Alleen dan kan deze hond een gelukkig en gezond leven leiden.

Woon je heel toevallig op het platteland? Dit is een ideaal gebied voor jouw Golden Retriever x Friese Stabij, omdat de hond van nature erg nieuwsgierig is en graag rondloopt en rondsnuffelt.

Denk naast de ruimte in je huis ook even aan de ruimte in je wagen. Zeker als je regelmatig op pad wil met je hond zal je een grote auto moeten hebben.

Training van jouw hond

Zodra je jouw Golden Retriever Friese Stabij gaat trainen is het belangrijk om te beseffen dat het een erg gevoelige hond is. Je zal de hond met aandacht, geduld en liefde moeten trainen.

Je kunt deze viervoeters prima laten gehoorzamen, maar je moet wel consequent zijn. Mocht de hond iets (nog) niet snappen, pak hem dan niet te hard aan. Door zijn gevoelige karakter zal hij hier vooral verdrietig van worden.

Bekijk het Golden Retriever Handboek

In het boek Golden Retriever Handboek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de opvoeding en training van een Golden Retriever. Zo leer je hem eenvoudig gehoorzamen en kom je voor eens en voor altijd van probleemgedrag af.

Klik hier om het e-book te bekijken →

Golden Retriever x Friese Stabij: een bovengemiddelde blaffer

We hebben het al gehad over zijn zachte, aanhankelijke karakter. Dat zachte karakter komt ook tot uiting bij het horen van vreemde geluiden.

Deze hond is daar angstig voor en zal dat kenbaar maken door te janken of te blaffen. Roepen naar de hond heeft weinig zin. Je kan hem beter begripvol en liefdevol benaderen. Aandacht geven werkt voor deze hond het allerbeste.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload