Home » Maak kennis met de Golden Retriever x Friese Stabij

Maak kennis met de Golden Retriever x Friese Stabij

⏱ Leestijd: 3 minuten

Heb jij geen moeite met consequent zijn en heb je tijd om voldoende aandacht te besteden aan jouw viervoeter? Dan is de kruising Golden Retriever x Friese Stabij iets voor jou.

De Golden Retriever x Friese Stabij is een ontzettend mooie hond. Ze zijn aanhankelijk, sociaal en energiek. In dit artikel zoomen we in op de uiterlijke kenmerken, karaktereigenschappen en het temperament van deze hond.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

Uiterlijke kenmerken van de Golden Retriever x Friese Stabij

Het uiterlijk van de Friese Stabij komt in veel vormen overeen met de Golden Retriever. Het enige noemenswaardige verschil is dat de Friese Stabij geen verschillende tinten goud heeft, zoals bij de Golden Retriever wel het geval is.

De kleurcombinaties die je bij deze kruising kunt verwachten zijn meestal zwart/wit of bruin/wit. Het voordeel van de vacht van de Friese Stabij is dat hij minder haaruitval heeft. De vacht houdt meer haren vast. Dat scheelt je een hoop stofzuigen!

Mooie karaktereigenschappen

Laten we kijken naar het karakter van deze kruising ten opzichte van een zuivere Golden Retriever. Want er zijn duidelijke overeenkomsten. Beide honden zijn erg aanhankelijk, intelligent, gehoorzaam, vriendelijk en loyaal. Hierin ontlopen deze twee honden elkaar dus eigenlijk vrijwel niets.

Het enige belangrijke verschil tussen een Golden Retriever en een Golden Retriever x Friese Stabij is dat de gekruiste hond moeilijker te trainen is. Ze zijn bovengemiddeld speels aangelegd, waardoor ze het soms wat minder nauw nemen met alle regeltjes.

Maar juist omdat ze zo speels en vriendelijk zijn beschouwen veel mensen deze hond als de ideale gezinshond. Hij reageert heel goed op andere kinderen en zelfs op andere dieren. Zo kunnen de kinderen heerlijk met de hond ravotten. Een Golden Retriever x Friese Stabij is simpelweg erg makkelijk in de omgang. Hij is dol op aandacht, spelen en aanrakingen.

Zorg voor voldoende ruimte in en rondom je huis

Overweeg jij een kruising tussen een Golden Retriever en een Friese Stabij in huis te halen? Dat is een goed idee! Maar denk er wel aan dat deze kruisingen relatief veel ruimte nodig hebben.

Die ruimte hebben ze nodig om vrij te kunnen spelen, rennen en ravotten. Alleen dan kan deze hond een gelukkig en gezond leven leiden. Woon je heel toevallig op het platteland? Dit is een ideaal gebied voor jouw Golden Retriever x Friese Stabij. Dit is ook een ideaal leefgebied omdat de hond van nature erg nieuwsgierig is en graag rondloopt en rondsnuffelt.

Denk naast de ruimte in je huis ook even aan de ruimte in je wagen. Zeker als je regelmatig op pad wil met je hond zal je een grote auto moeten hebben.

Training van jouw hond

Wanneer je jouw Golden Retriever Friese Stabij wil gaan trainen is het belangrijk om te weten dat het een erg gevoelige hond is. Je kunt ze prima laten gehoorzamen krijgen, maar je moet wel consequent zijn. Mocht de hond iets (nog) niet snappen, pak hem dan niet te hard aan. Door zijn gevoelige karakter zal hij hier vooral verdrietig van worden.

Dat zachte karakter komt ook tot uiting bij het horen van vreemde geluiden. Deze hond is daar angstig voor en zal dat kenbaar maken door te janken of te blaffen. Roepen naar de hond heeft weinig zin. Je kan hem beter begripvol en liefdevol benaderen. Aandacht geven werkt voor deze hond het allerbeste.

 

Wil je alles leren over de Golden Retriever x Friese Stabij?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...