Home | Maak kennis met de Golden Retriever x Duitse Herder

Maak kennis met de Golden Retriever x Duitse Herder

⏱ Leestijd: 4 minuten

Zoek je een mooie kruising tussen een Golden Retriever en een Herder? Dan is het goed om te weten welke uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen je tegen komt vóórdat je een exemplaar in huis haalt.

Ook is het handig om je te verdiepen in de verzorging van deze viervoeter. Want alleen op die manier kom je erachter of deze hond echt bij jou en het gezin past. Om je op weg te helpen zoomen we in dit artikel dieper in op deze prachtige kruising.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Kenmerken van de Golden Retriever x Duitse Herder

Laten we aftrappen met de kenmerken van de Golden Retriever x Duitse Herder. Bij een Duitse Herder kan je een gespierd postuur verwachten met een schuin aflopend lichaam. Daarnaast kun je een flinke staart en dikke achterpoten verwachten.

Duitse Herders zijn van zichzelf rustig, waakzaam en volgzaam. Golden Retrievers zijn op hun beurt zachtaardig, intelligent en energiek. Als je deze twee honden met elkaar kruist krijg je dus een stevige Golden Retriever x Duitse herder met een gemengd karakter van beide honden.

Om deze reden is het voor veel mensen de ideale hond om in huis te nemen. De kruising tussen de Retriever en de Herder is waakzaam, volgzaam én ontzettend lief. Wat wil je nog meer?

Een goede opvoeding is noodzakelijk

Wanneer je een Golden Retriever x Duitse herder pup aanschaft is het van essentieel belang dat je hem goed opvoedt. Dat is natuurlijk bij iedere hond zo, maar bij deze honden zal dat proces gelukkig net iets makkelijker verlopen.

Dat komt omdat beide honden erg intelligent zijn. De moeilijkheidsgraad van het trainen is voor hen niet al te hoog. Het zijn viervoeters die snel leren en dus gemakkelijk dingen oppikken. En dat maakt het leven voor jou als baasje net iets eenvoudiger.

Begin snel en train structureel

Het is belangrijk om de training van kleins af aan direct op te pakken. Het karakter van de hond wordt jong gevormd dus je zal hem of haar direct het juiste gedrag aan moeten leren.

Maak van de training een structureel proces. Je zal consequent moeten zijn in je eigen gedrag om de hond effectief te trainen.

Traktaties als trigger om gedrag aan te leren

Een kleine tip: de Golden Retriever x Duitse Herder is een echte lekkerbek. Je kan daarom traktaties inzetten als trigger om het juiste gedrag te vertonen.

Voert de hond een taak goed uit? Dan ontvangt hij van jou een lekker snoepje. Op deze manier weet je hond dat hij iets goeds heeft gedaan. Je zal zien dat het leerproces daarmee erg snel verloopt.

Let wel op dat je de hond niet overstelpt met traktaties. Want enerzijds heeft dat een nadelig effectief op de training (de hond kan lui worden) en anderzijds helpt het natuurlijk niet om jouw viervoeter mooi op gewicht te houden.

Leer alles over het trainen van je hond in het Golden Retriever Handboek

Wil je je echt verdiepen in het trainen van je hond? In het Golden Retriever Handboek wordt uitgebreid aandacht besteed aan het opvoeden en trainen van jouw viervoeter. Daarnaast gaat het boek uitgebreid in op het afleren van probleemgedrag.

Klik hier om het boek te bekijken →

Verzorging van de Golden Retriever x Duitse Herder

Maar niet alleen een goede opvoeding is belangrijk. Logischerwijs is de verzorging net zo essentieel. Dat begint al bij de vacht. Het is aan te raden om dagelijks tot wekelijks de vacht te borstelen zodat irritatie van de huid tegen wordt gegaan.

Gebruik hiervoor een goede en stevige borstel, zodat je makkelijk door de haren heen komt. Haal dus de juiste benodigdheden in huis, zodat je op ieder gewenst moment bezig kan zijn met het trimmen van de vacht.

Kies voor een evenwichtig voedingspatroon

Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat jouw Golden Retriever x Herder voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Er zijn verschillende soorten voeding met diverse smaken. Probeer dus vooral uit wat jouw viervoeter lekker vindt.

Bij hondenvoeding zit er nogal wat verschil tussen de dure en goedkopere varianten. Let er op dat je een merk kiest dat de juiste ingrediënten in het voer stopt. Deze forse hond heeft die echt nodig om op te groeien tot een sterke, gezonde hond.

Baasjes die besparen op de voeding worden op langere termijn vaker geconfronteerd met kwaaltjes en aandoeningen bij de hond. Dat betekent onderaan de streep vaak forse rekeningen van bijvoorbeeld de dierenarts. Zo bekeken is voeding een prima investering om hogere kosten te voorkomen.

Zorg dat jouw hond voldoende beweegt

Het is voor jouw hond ook ontzettend belangrijk om structureel voldoende te bewegen. Dit ras houdt er echt van om achter van alles en nog wat aan te rennen.

Doordat de Golden Retriever x Duitse herder bovengemiddeld sportief is aangelegd, is het van belang dat deze kruising een sportieve baas om zich heen heeft. Van een enkel blokje om zal de Golden Retriever x Herder niet gelukkig worden. Probeer ze dagelijks 1 tot 2 uur beweging te bieden.

Erfelijke aandoeningen bij de Golden Retriever herder

Bij elk ras kunnen erfelijke aandoeningen optreden. Zo ook bij de Golden Retriever x Duitse herder. Zo kun je afwijkingen in de ontwikkeling van het ellebooggewricht ontdekken. De symptomen die je hierbij ziet zijn pijn en kreupelheid aan één of beide voorpoten. Deze aandoening begint zich soms al na een maand of zes te tonen.

Een andere bekende aandoening is heupdysplasie, waarbij de heupkop niet goed in de heupkom past. Ook allergische reacties op stoffen uit de omgeving kan voorkomen als aandoening. Het gevolg is dat jeuk klachten over het hele lichaam ontstaan.

In de meeste gevallen is hier gelukkig iets aan te doen. Zoek hulp van de dierenarts zodra je merkt dat jouw hondje hier last van heeft.

Hoe groot wordt mijn Golden Retriever x Duitse Herder?

Wanneer je kiest voor gezonde voeding, voldoende beweging en een prima verzorging van de vacht kan jouw Golden Retriever Herder uitgroeien tot een gezonde hond.

Een Golden Retriever kan tussen de 50 en 60 centimeter groot worden, terwijl een Duitse Herder tussen de 55 en 65 centimeter groot kan worden. Jouw lieve viervoeter zal dus ook ergens in deze richting uitkomen.

Dit is een relatief groot hondenras. Houd daar rekening mee voordat je zo’n lieve hond in huis haalt. Bedenk goed of je er wel de ruimte voor hebt. Je doet een actieve Golden Retriever geen plezier met een klein appartementje op 3 hoog. Je ziet nog steeds te vaak gebeuren dat nieuwe baasjes zich niet voldoende verdiepen in hun toekomstige hond. Het resultaat? Herplaatsingen, waarbij de hond in een nieuw gezin terecht komt. Dit is niet fijn voor jou, maar ook zeker niet voor de hond.

Dit is de ideale gezinshond

Zoals eerder genoemd is de Golden Retriever x Duitse Herder een ideale gezinshond. Enerzijds omdat hij een hoge bewegingsbehoefte heeft en anderzijds vanwege zijn rustige en waakzame karakter. Dit ras kan bijvoorbeeld prima overweg met kinderen en andere huisdieren.

Dus overweeg je deze kruising in huis te halen? Wat ons betreft is dat een uitstekend idee!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) hond?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload