Home » Maak kennis met de Golden Retriever x Duitse Herder

Maak kennis met de Golden Retriever x Duitse Herder

⏱ Leestijd: 3 minuten

Zoek je een mooie kruising van een Golden Retriever en een Herder? Dan is het goed om te weten welke uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen je tegen komt. Ook is het handig om je te verdiepen in de verzorging van deze viervoeter. Want alleen op die manier kom je erachter of deze hond echt bij jou en het gezin past. Om je op weg te helpen zoomen we in dit artikel dieper in op deze prachtige kruising.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles wat je wil weten over deze lieve hond!

 

Kenmerken van de Golden Retriever x Herder

Laten we aftrappen met de kenmerken van de Golden Retriever x Herder. Bij een Duitse Herder kan je een gespierd postuur verwachten met een schuin aflopend lichaam. Daarnaast kun je een flinke staart en dikke achterpoten verwachten.

Duitse Herders zijn van zichzelf rustig, waakzaam en volgzaam. Golden Retrievers zijn op hun beurt zachtaardig, intelligent en energiek. Als je deze twee honden met elkaar kruist krijg je dus een stevige Golden Retriever x Duitse herder met een overeenstemmend karakter van beide honden. Om deze reden is het voor veel mensen de ideale hond om in huis te nemen.

Een goede opvoeding is noodzakelijk

Wanneer je een Golden Retriever x Duitse herder pup aanschaft is het van belang dat je hem goed opvoedt. Dat is natuurlijk bij iedere hond zo, maar bij deze honden zou het gelukkig net iets makkelijker kunnen gaan. Omdat beide honden erg intelligent zijn, ligt de moeilijkheidsgraad van trainen niet al te hoog. Het zijn viervoeters die snel leren en daarom ook gemakkelijk dingen oppikken.

Begin de training van kleins af aan en maak daarbij gebruik van traktaties. Voert de hond een taak goed uit, dan ontvangt hij van jou een lekker snoepje. Op deze manier weet je hond dat hij iets goeds heeft gedaan. Je zal zien dat het leerproces daarmee erg snel verloopt.

Verzorging van de Golden Retriever Duitse Herder

Maar niet alleen een goede opvoeding is belangrijk. Logischerwijs is de verzorging net zo essentieel. Dat begint al bij de vacht. Het is aan te raden om dagelijks tot wekelijks de vacht te borstelen zodat irritatie van de huid tegen wordt gegaan. Gebruik hiervoor een goede en stevige borstel, zodat je makkelijk door de haren heen komt.

Haal dus de juiste benodigdheden in huis, zodat je op ieder gewenst moment bezig kan zijn met het trimmen van de vacht.

Kies voor een evenwichtig voedingspatroon

Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat jouw Golden Retriever x Herder voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Er zijn verschillende soorten voeding met diverse smaken, probeer vooral uit wat jouw viervoeter lekker vindt. Bij hondenvoeding zit er nogal wat verschil tussen de dure en goedkopere varianten. Let er op dat je een merk kiest dat de juiste ingrediënten in het voer stopt. Deze hond heeft die echt nodig om op te groeien tot een sterke, gezonde hond.

Daarbij is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Dit ras houdt ervan om achter van alles en nog wat aan te rennen. Doordat de Golden Retriever x Duitse herder zeer sportief is aangelegd, is het van belang dat deze kruising een sportieve baas om zich heen heeft. Van een enkel blokje om zal de Golden Retriever x Herder niet gelukkig worden.

Erfelijke aandoeningen bij de Golden Retriever herder

Bij elk ras kunnen erfelijke aandoeningen optreden. Zo ook bij de Golden Retriever x Duitse herder. Zo kun je afwijkingen in de ontwikkeling van het ellebooggewricht ontdekken. De symptomen die je hierbij ziet zijn pijn en kreupelheid aan één of beide voorpoten. Deze aandoening begint zich soms al na een maand of zes te tonen.

Een andere bekende aandoening is heupdysplasie, waarbij de heupkop niet goed in de heupkom past. Ook allergische reacties op stoffen uit de omgeving kan voorkomen als aandoening. Het gevolg is dat jeuk klachten over het hele lichaam ontstaan. In de meeste gevallen is hier gelukkig iets aan te doen. Zoek hulp van de dierenarts zodra je merkt dat jouw hondje hier last van heeft.

Hoe groot wordt mijn Golden Retriever x Duitse Herder?

Wanneer je kiest voor gezonde voeding, voldoende beweging en een prima verzorging van de vacht kan jouw Golden Retriever Herder uitgroeien tot een gezonde hond. Een Golden Retriever kan tussen de 50 en 60 centimeter groot worden, terwijl een Duitse Herder tussen de 55 en 65 centimeter groot kan worden. Jouw lieve viervoeter zal dus ook ergens in deze categorie uitkomen.

Dit is een relatief groot hondenras. Houd daar rekening mee voordat je zo’n lieve hond in huis haalt. Bedenk goed of je er wel de ruimte voor hebt. Je doet een actieve Golden Retriever geen plezier met een klein appartementje op 3 hoog.

Dit is de ideale gezinshond

Zoals eerder genoemd is de Golden Retriever x Duitse Herder een ideale gezinshond. Enerzijds omdat hij een hoge bewegingsbehoefte heeft en anderzijds vanwege zijn rustige en waakzame karakter. Dit ras kan prima overweg met kinderen en andere huisdieren.

Dus overweeg je deze kruising in huis te halen? Wat ons betreft is dat een uitstekend idee!

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin vind je alles over deze geweldig lieve honden!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...