Home » Alles over de witte Golden Retriever

Alles over de witte Golden Retriever

⏱ Leestijd: 3 minuten

Ben je op zoek naar een Golden Retriever? Dan ben je op sommige websites wellicht al tegengekomen dat fokkers een ‘Witte Golden Retriever’ aanbieden. Misschien ben je je gaan afvragen of dit een speciaal soort ras is. Of dat dit daadwerkelijk een bestaande vachtkleur is..

Maar laten we direct met de deur in huis vallen: een Witte Golden Retriever bestaat niet. De vacht van een raszuivere Golden Retriever varieert tussen roomkleur en goud. Een echt witte vacht is dus niet mogelijk. Hieronder vertellen we je meer over de witte Golden Retriever en hoe deze vachtkleur dan tóch kan ontstaan.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

Bestaat er een witte Golden Retriever?

Zoals we al vertelden: Nee, er bestaat niet zoiets als een witte Golden Retriever. Toch zijn er een hoop fokkers die een Golden Retriever puppy in het wit aanbieden. Het is echt heel belangrijk om hier niet in te trappen.

De fokkers hopen op deze manier extra geld te kunnen verdienen. Puur door de puppy aan te bieden als een uniek en zeldzaam ras. Maar de puppy is niet zeldzaam, het is gewoon een normale Golden Retriever. Toevallig heeft het exemplaar een licht crèmekleurige vacht. Maar dat maakt het niet opeens terecht om een veel hogere prijs voor die lieve hond te betalen.

Toch een ‘witte’ vacht? Wellicht is het een Engelse Golden Retriever

Maar hoe kunnen sommige Golden Retrievers er dan toch zo wit uit zien? Een van de oorzaken waardoor een Golden Retriever lichter van kleur is, is wanneer het om een Engelse Golden Retriever gaat.

Deze zijn vaak lichter dan soortgenoten uit bijvoorbeeld Amerika. Maargoed, dat wil nog steeds niet betekenen dat het witte honden zijn. Het zijn ‘normale’ Golden Retrievers en een fokker mag hier dan ook niet opeens een absurd hoge prijs voor vragen.

Overigens leuk om te weten: deze Engelse Golden Retrievers verschillen ook lichtelijk in andere opzichten. Ze zijn niet alleen lichter van kleur, maar hebben ook kleine verschillen in hun ogen, het hoofd en de bouw. Het zijn, net als Amerikaanse Golden Retrievers, prachtige honden met een lief en sociaal karakter.

Geen raszuivere honden

Er kan nóg een reden zijn dat een hond een flink lichte vacht heeft en daarom wordt aangeboden als een witte Golden Retriever. Het komt voor dat deze hond wordt gekruist met een andere hond, van een ander ras. De puppy’s van deze combinatie kunnen dan bijna wit zijn.

De puppy is dan natuurlijk sowieso geen raszuivere Golden Retriever. Hierdoor kan niet alleen de vachtkleur van de pups anders zijn, maar kan ook het karakter nogal afwijken van het karakter van een raszuivere hond. Vraag dus altijd goed naar de ouders en de stamboom. De ouders bepalen grotendeels de gezondheid en het karakter van de hond die je mee naar huis neemt. Een goede fokker zal alle tijd nemen om je uitgebreid te informeren.

Conclusie: de witte Golden Retriever bestaat niet

Ben je dus van plan om een Golden Retriever in huis te halen? Besef dan dat de Golden Retriever in het wit niet bestaat. Als iemand je deze hond probeert aan te smeren is de kans groot dat het niet gaat om een raszuivere hond. En daarnaast kan je direct je vraagtekens zetten bij de integriteit en kwaliteit van de verkoper. We adviseren je in dit geval om direct verder te zoeken naar een erkende fokker met liefde voor deze hond.

Ga je toch in zee met zo’n verkoper? Dan loop je het risico dat je veel te veel betaalt voor jouw nieuwe viervoeter. Sommige verkopers vragen een prijs die dubbel zo hoog ligt als andere verkopers.

Lees je ook in over de fokstandaarden voor Golden Retrievers zodat je weet wat de eisen zijn. Het kan onder andere helpen om te praten met andere eigenaars van Golden Retrievers en na te vragen waar zij hun pup hebben gekocht. Hierdoor kun je met een gerust hart een geweldige Golden Retriever adopteren.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...