Home | Alles over de witte Golden Retriever

Alles over de witte Golden Retriever

⏱ Leestijd: 3 minuten

Ben je op zoek naar een Golden Retriever? Dan ben je op sommige websites wellicht al tegengekomen dat fokkers een ‘Witte Golden Retriever’ aanbieden. Misschien ben je je gaan afvragen of dit een speciaal soort ras is. Of dat dit daadwerkelijk een bestaande vachtkleur is..

Maar laten we direct met de deur in huis vallen: een Witte Golden Retriever bestaat niet. De vacht van een raszuivere Golden Retriever varieert tussen roomkleur en goud. Een echt witte vacht is dus niet mogelijk.

In dit artikel vertellen we je meer over de witte Golden Retriever en hoe deze vachtkleur dan tóch kan ontstaan.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Bestaat er een witte Golden Retriever?

Zoals we al vertelden: Nee, er bestaat niet zoiets als een witte Golden Retriever. Toch zijn er een hoop fokkers die een Golden Retriever puppy in het wit aanbieden. Het is echt heel belangrijk om hier niet in te trappen.

De fokkers hopen op deze manier extra geld te kunnen verdienen. Puur door de puppy aan te bieden met een unieke en zeldzame vacht. Maar de puppy is niet zeldzaam, het is gewoon een normale Golden Retriever. Toevallig heeft het exemplaar een licht crèmekleurige vacht. Maar dat maakt het niet opeens terecht om een veel hogere prijs voor die lieve hond te betalen.

Toch een ‘witte’ vacht? Wellicht is het een Engelse Golden Retriever

Maar hoe kunnen sommige Golden Retrievers er dan toch zo wit uit zien? Een van de oorzaken kan liggen in het soort Retriever. Want sommige Engelse Golden Retrievers lijken af en toe inderdaad bijna wit te zijn.

Deze zijn vaak lichter dan soortgenoten uit bijvoorbeeld Amerika. Maargoed, dat wil nog steeds niet betekenen dat het witte honden zijn. Het zijn ‘normale’ Golden Retrievers en een fokker mag hier dan ook niet opeens een absurd hoge prijs voor vragen.

Overigens leuk om te weten: deze Engelse Golden Retrievers verschillen ook lichtelijk in andere opzichten. Ze zijn niet alleen lichter van kleur maar hebben ook kleine verschillen in hun ogen, het hoofd en de bouw. Het zijn, net als Amerikaanse Golden Retrievers, prachtige honden met een lief en sociaal karakter.

Witte Retrievers zijn geen raszuivere honden

Er kan nóg een reden zijn dat een hond een flink lichte vacht heeft en daarom wordt aangeboden als een witte Golden Retriever. Het komt voor dat deze hond wordt gekruist met een andere hond van een ander ras. De puppy’s van deze combinatie kunnen dan bijna wit zijn.

De puppy is dan natuurlijk sowieso geen raszuivere Golden Retriever. Hierdoor kan niet alleen de vachtkleur van de pups anders zijn, maar kan ook het karakter nogal afwijken van het karakter van een raszuivere Retriever. Vraag dus altijd goed naar de ouders en de stamboom.

De ouders bepalen grotendeels de gezondheid en het karakter van de hond die je mee naar huis neemt. Een goede fokker zal alle tijd nemen om je uitgebreid te informeren. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan absoluut het Golden Retriever Handboek even.

Conclusie: de witte Golden Retriever bestaat niet

Ben je van plan om een witte Golden Retriever in huis te halen? Besef dan dat de Golden Retriever in het wit niet bestaat. Als iemand je deze hond probeert aan te smeren is de kans groot dat het niet gaat om een raszuivere hond. En daarnaast kan je direct je vraagtekens zetten bij de integriteit en kwaliteit van de verkoper. We adviseren je in dit geval om direct verder te zoeken naar een erkende fokker met liefde voor deze hond.

Ga je toch in zee met zo’n verkoper? Dan loop je het risico dat je te veel betaalt voor jouw nieuwe viervoeter. Sommige verkopers vragen een prijs die dubbel zo hoog ligt als andere verkopers.

Lees je ook in over de fokstandaarden voor Golden Retrievers zodat je weet wat de eisen zijn. Het kan onder andere helpen om te praten met andere eigenaars van Golden Retrievers en na te vragen waar zij hun pup hebben gekocht. Hierdoor kun je met een gerust hart een geweldige Golden Retriever adopteren.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload