Home » Maak kennis met de werklijn van de Golden Retriever

Maak kennis met de werklijn van de Golden Retriever

⏱ Leestijd: 2 minuten

Golden Retrievers zijn enorm veelzijdige honden. Waarmee je een groot aantal sporten kunt beoefenen. Zo kun je bijvoorbeeld met Golden Retrievers naar gehoorzaamheidstraining, de apporteersport beoefenen of met ze trainen op de jacht. De Golden Retriever houdt van zwemmen en heeft een goede neus. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van deze hond is dat hij graag hard werkt voor zijn baas. Toch zijn er ook onderling verschillen tussen de honden. De ene hond kan meer gefokt zijn op de show, terwijl de andere specifiek op de jacht is gefokt. Dit laatste type hond wordt de jachtlijn, ook wel de werklijn, genoemd. Hieronder vertellen we je meer over deze fok lijn van de Golden Retriever.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

Gefokt op de jacht

Bij Golden Retrievers zijn er verschillende lijnen ontstaan door te selecteren op de jachtprestaties of juist op de showhonden. Golden Retrievers uit werklijnen zijn echte jachthonden en deze honden zijn dus zeker niet alleen geschikt als familiehond. Het is belangrijk om deze hond ook echt te laten werken, aangezien dit in het karakter van de hond zit. Het zijn enorm actieve honden die onder andere van zwemmen en apporteren houden.

Het karakter van de Golden Retriever

De Golden Retriever is een hond die vroeger vooral gefokt werd op het jagen op watervogels. De honden kunnen fantastisch zwemmen en hebben een zachte beet, waardoor ze het wild kunnen apporteren zonder het te beschadigen. Door deze specifieke jachteigenschappen is de hond tevens een prettige huishond. In het jachtveld moet de hond goed kunnen samenwerken met andere mensen en dieren, waardoor het een sociale hond is die graag zijn baas wil pleasen. Het is een zachtaardige, betrouwbare, tolerante en intelligente hond met een natuurlijke jachtaanleg.

Verschillen tussen de werklijn en showlijn

De twee belangrijkste lijnen onder Golden Retrievers zijn de werklijn en de showlijn. Beide zijn geweldige familiehonden, maar toch zitten er ook een aantal verschillen tussen de honden. Deze verschillen zijn soms niet even goed zichtbaar en ook kan je hond een kruising zijn tussen beide soorten. In het algemeen heeft de werklijn een donkerdere gouden kleur en een smallere kop dan de showlijn. Ook is het vaak een kleinere hond die onafhankelijker is ingesteld en intelligent is. Er zit een enorme drive in deze hond om te jagen en hun baas een plezier te doen.

De werklijn van de Golden Retriever

Het slanke lichaam en de waterdichte vacht maken van de Golden Retriever werklijn een geweldige, hardwerkende hond. Dit type hond is over het algemeen sneller en heeft een sterker fysiek vermogen. Ook zal dit type hond vaak wat onafhankelijker zijn en willen ze graag actief bezig zijn met trainingen en andere activiteiten.

De gelijkenissen met de showlijn

Naast deze verschillen zijn er ook een aantal overeenkomsten tussen de honden. Beide honden willen hun baasje een plezier doen, zijn enorm intelligent en houden van mentale uitdaging. Het zijn fantastische familiehonden die een waardevolle toevoeging zullen zijn aan je gezin.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...