Home | Maak kennis met de werklijn van de Golden Retriever

Maak kennis met de werklijn van de Golden Retriever

⏱ Leestijd: 3 minuten

Golden Retrievers zijn enorm veelzijdige honden. Zo kan je bijvoorbeeld een groot aantal sporten met ze beoefenen. Zo kun je met Golden Retrievers naar gehoorzaamheidstraining, de apporteersport beoefenen of met ze trainen op de jacht.

De Golden Retriever houdt van zwemmen en heeft een goede neus. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van deze hond is dat hij graag hard werkt voor zijn baas.

Toch zijn er ook onderling verschillen tussen de honden. De ene hond kan meer gefokt zijn op de show, terwijl de andere specifiek op de jacht is gefokt. Dit laatste type hond wordt de jachtlijn, ook wel de werklijn, genoemd. Hieronder vertellen we je meer over deze foklijn van de Golden Retriever.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

Gefokt op de jacht

Bij Golden Retrievers zijn er verschillende lijnen ontstaan, door te selecteren op de jachtprestaties of juist op de showkwaliteiten.

Golden Retrievers uit werklijnen zijn echte jachthonden. Deze honden zijn dus zeker niet alleen geschikt als familiehond. Het is belangrijk om deze hond ook echt te laten werken, aangezien dit in het karakter van de hond zit. Het zijn enorm actieve honden die onder andere van zwemmen en apporteren houden.

Het karakter van de Golden Retriever

De Golden Retriever is een hond die vroeger vooral gefokt werd voor het jagen op watervogels. De honden kunnen fantastisch zwemmen en hebben een zachte beet, waardoor ze het wild kunnen apporteren zonder het te beschadigen.

Door deze specifieke jachteigenschappen is de hond ook een prettige huishond. In het jachtveld moet de hond goed kunnen samenwerken met andere mensen en dieren, waardoor het een sociale hond is die graag zijn baas wil pleasen.

Dat resulteert in een zachtaardige, betrouwbare, tolerante en intelligente hond met een natuurlijke jachtaanleg.

Verschillen tussen de werklijn en showlijn

De twee belangrijkste lijnen onder de Golden Retrievers zijn de werklijn en de showlijn. Beide zijn geweldige familiehonden, maar er zijn zeker een aantal verschillen tussen deze lijnen.

Deze verschillen zijn niet altijd even goed zichtbaar, en daarnaast kan je hond ook een kruising zijn tussen beide soorten. In het algemeen heeft de werklijn een donkerdere kleur en een smallere kop dan de showlijn. Daarnaast zijn honden uit de werklijn vaak iets kleiner van stuk.

Ook qua karakter zijn er kleine verschillen tussen de lijnen. De werklijn is vaak iets onafhankelijker en heeft een licht hogere intelligentie. Daarnaast is de drive opvallend. Deze hond is erg gemotiveerd om te jagen en gaat dus ook vaker zijn neus achterna dan zijn showlijn-broer.

Wil je nog meer leren over de fysieke en persoonlijke eigenschappen van Golden Retrievers? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens.

De werklijn van de Golden Retriever

Het slanke lichaam en de waterdichte vacht maken van de Golden Retriever werklijn een geweldige, hardwerkende hond. Dit type hond is over het algemeen sneller en heeft een sterker fysiek vermogen.

Ook zal dit type hond vaak wat onafhankelijker zijn en willen ze graag actief bezig zijn met trainingen en andere activiteiten.

De gelijkenissen met de showlijn

Naast deze verschillen zijn er ook een aantal overeenkomsten tussen de honden. Beide honden willen hun baasje een plezier doen, zijn enorm intelligent en houden van mentale uitdaging.

Het zijn fantastische familiehonden die een waardevolle toevoeging zullen zijn aan je gezin. Ons advies is daarom: kijk niet teveel naar de lijn van jouw hond. Zoek een hond uit met wie je een klik voelt en je zal zien dat jullie jarenlang plezier van elkaar hebben!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Nóg meer leren over jouw Golden Retriever? 🐶

Download dan ook het uitgebreide Golden Retriever Handboek!

  • 90+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Een Golden Retriever steriliseren

Een Golden Retriever steriliseren

Zodra je een Golden retriever teefje als pup aanschaft, is het belangrijk na te denken over haar toekomst en met welke gezondheidsrisico’s ze te maken krijgt. Wil je haar een nestje laten krijgen, of niet? In dat laatste geval is een sterilisatie een optie. Maar wat...

Golden Retriever alleen thuis laten

Golden Retriever alleen thuis laten

Hoe leuk het ook is om je Golden retriever mee te nemen naar je werk, het wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd. Vroeger of later komt er dan ook een moment dat je je hond alleen thuis moet laten. Of het nou voor je werk is, of omdat je even een boodschap moet...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

HET GOLDEN RETRIEVER HANDBOEK

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!