Home » De grootste voor- en nadelen van een Golden Retriever

De grootste voor- en nadelen van een Golden Retriever

⏱ Leestijd: 3 minuten

Ben je van plan je huishouden te verrijken met een Golden retriever? Wat een goed idee! Het is één van de populairste hondenrassen en dat is niet voor niets. Er zitten een heleboel voordelen aan de Golden retriever die hem tot absolute meerwaarde voor het hele gezin maken. Maar om de juiste keuze te kunnen maken, is het ook belangrijk te weten welke nadelen er aan Golden retrievers zitten. Wij zetten ze voor je op een rij zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of de Golden retriever bij jou en je woonsituatie past.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Voordelen van de Golden retriever

We beginnen met alle positieve aspecten van de Golden retriever als huisdier en dat zijn er nogal wat! Behalve het positieve karakter van de hond zelf en zijn sociale gedrag, heeft hij ook een aantal bijkomende voordelen voor de mensen die bij hem in huis leven. Zowel fysiek als mentaal kan de Golden retriever een steuntje in de rug geven. Hoe hij dat doet lichten we in een paar voorbeelden toe.

Een Golden retriever werkt stressverlagend

Golden retrievers zijn erg gevoelig voor stemmingen. Heerst er enthousiasme? Dan dollen ze mee! Maar is er stress, verdriet of spanning in huis, dan voelen ze dat ook gelijk aan. Door zijn opgewekte en zorgzame karakter kan hij deze stemming vaak verbreken. Hij komt dan bijvoorbeeld met een speeltje aanlopen en daagt je uit met hem te spelen ter afleiding. Vanwege deze gevoeligheid worden Golden retrievers ook vaak ingezet als hulphond bij mensen met PTSS of angststoornissen. Of als maatje voor mensen die zich eenzaam voelen. Alleen al door zijn aanwezigheid kan de stemming ombuigen.

Je komt in beweging met een Golden retriever

Op de bank blijven hangen is geen optie met een Golden retriever in huis. Het is een hond die veel lichaamsbeweging nodig heeft. Het liefst gaat hij minimaal drie keer per dag uitgebreid naar buiten. Dat maakt hem de sporthond bij uitstek. Hij gaat met plezier een stuk met je hardlopen of rennen naast de fiets. Ook van lange wandelingen waarbij hij lekker los mag lopen en struinen door de natuur wordt hij blij. Door weer en wind is deze hond te porren voor actie. Alle reden dus om lekker in beweging te komen!

Hij is de beste vriend van je kinderen en andere huisdieren

Spelen is wat de Golden retriever het liefste doet. Apporteren of frisbeeën, hij is gek op objecten vangen en terugbrengen. Dit maakt hem het ideale speelkameraadje voor kinderen. Vanwege zijn goede reukvermogen is hij ook een kei in verstoppertje. Als hij gaat zoeken, vindt hij altijd! Daarnaast is de Golden retriever door zijn meegaande en kalme karakter erg tolerant naar andere huisdieren. Heb je een huishouden met kinderen en andere dieren? Dan is een Golden retriever een ideale aanvulling.

Nadelen van een Golden retriever

Technisch gezien zitten er weinig echte nadelen aan een Golden retriever. Er zijn hooguit wat zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van deze viervoeter. Behalve de vraag of je woonruimte groot genoeg is en of je levensstijl past bij het energieniveau van deze hond, zijn er ook een paar praktische nadelen. Maar we willen je niet ontmoedigen, niet iedere Golden retriever is hetzelfde, ze hebben uiteindelijk allemaal een eigen persoonlijkheid. Als de hierna genoemd aspecten je echter niet storen, heb je uiteraard zowel letterlijk als figuurlijk een gouden aanschaf gedaan door deze hond te kopen.

Je huis als één grote speelzone

Als jachthond met een speels karakter, gaat de Golden retriever in je huis met alles aan de haal wat hij kan vinden. Kussens, schoenen, afstandsbedieningen, kinderspeelgoed: alles is een mogelijk speelobject. Is hij ermee uitgespeeld, dan wordt het object parmantig, vol trots en volledig afgekauwd als cadeautje voor je achtergelaten. Ook zijn vrolijk zwiepende staart staat garant voor de nodige glasscherven! Wil je de orde in je huis zoveel mogelijk behouden, dan is het belangrijk je waardevolle of breekbare spullen goed op te bergen. Ook traphekjes plaatsen en deuren goed afsluiten doet wonderen.

Extra stofzuigen!

Hondenbezitters met een rasechte Golden retriever weten het: koop behalve deze hond ook een goede stofzuiger! Zijn prachtige vacht valt behoorlijk uit en moet je geregeld goed uitkammen. Dat wordt dus dagelijks een rondje stofzuigen, anders loop je binnen de kortste keren op een tapijt van hondenharen. Voor mensen met een allergie kan dit een probleem zijn. Houd dit dus goed in je achterhoofd als je overweegt een Golden retriever aan te schaffen. Zijn vacht krijg je er gratis bij!

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...