Home | De voordelen en nadelen van Golden Retrievers op een rijtje

De voordelen en nadelen van Golden Retrievers op een rijtje

⏱ Leestijd: 3 minuten

Overweeg je een Golden Retriever aan te schaffen? Het is een keuze waar je vrijwel geen spijt van kan krijgen. Al jaren is de Golden Retriever één van de populairste honden ter wereld.

Dat is natuurlijk niet voor niets! Een Golden Retriever komt met een heleboel voordelen voor jou en eventueel je gezin. Deze viervoeter is een absolute meerwaarde. Maar natuurlijk zijn er ook aspecten om rekening mee te houden.

Om je te helpen bij je keuzeproces, zetten we de voor- en nadelen van Golden Retrievers voor je op een rij.

Wat zijn de voordelen van een Golden Retriever?

Waar moeten we beginnen met het noemen van alle voordelen van een Golden Retriever? Het zijn er namelijk behoorlijk veel! Het is een sociale hond met een gehoorzaam en optimistisch karakter.

Hij heeft een gunstig effect op vrijwel alle leden van je huishouden. De Golden Retriever zorgt namelijk niet alleen voor een fysieke impuls, hij kan ook mentaal een handje (of pootje) helpen. We geven een paar voorbeelden om dit verder toe te lichten.

Minder stress met een Golden Retriever

Een Golden Retriever is de perfecte graadmeter voor de stemming in huis. Is er vrolijkheid en enthousiasme, dan dollen ze lekker mee. Maar is er angst, verdriet, spanning of stress in huis, dan pikken ze dat ook gelijk op. Met zijn opgeruimde karakter kan hij bepaalde spanningen doorbreken door de betrokkenen te verleiden tot een spelletje.

Ben je boos en komt hij met een speeltje aanlopen? Dan hoopt hij dat je opvrolijkt door met hem te spelen. Door hun gevoelige aard zijn Golden Retrievers ook vaak de beste hulphonden. Ze helpen bijvoorbeeld mensen met PTSS of angststoornissen. Ook zijn ze graag een liefdevol maatje voor eenzame mensen.

Genoeg lichaamsbeweging voor baas en hond!

Als je een Golden Retriever in huis haalt werk je meteen aan een actieve levensstijl voor je hond en voor jezelf. Golden Retrievers hebben immers veel lichaamsbeweging nodig. Het beste is om hem zo ongeveer drie keer per dag uit te laten. Uiteraard het liefst flink inspannend. Dat maakt hem een ideale sporthond!

Ga lekker een uur met hem de natuur in of neem hem mee tijdens een rondje hardlopen. Ook mee rennen naast de fiets is een feestje voor de Golden Retriever. Regen of zonneschijn, deze hond is altijd te porren voor actie en avontuur. Alle reden dus om van de bank af te komen!

Beste maatjes met kinderen en andere huisdieren

Apporteren op het land, het water in duiken om een stok te halen of een lekker potje frisbeeën. De Golden Retriever slijt zijn levensdagen het liefst spelend. Hierdoor is hij een perfect speelkameraadje voor kinderen. Het is ook leuk om verstoppertje met hem te spelen. Hij houdt wel van een goede uitdaging, al zal hij je door zijn super goede reukvermogen binnen no-time vinden.

Door zijn meegaande, goedaardige en tolerante karakter, kan hij ook prima overweg met de meeste andere huisdieren.

Wil je nog meer leren over het karakter van de Golden Retriever? In het Golden Retriever Handboek lees je alles wat je wil weten!

Klik hier om het boek te bekijken →

Nadelen van een Golden Retriever

Al met al zijn er weinig nadelen aan de Golden Retriever. Er zijn wel wat aspecten om in je achterhoofd te houden voordat je er één aanschaft. Je moet je sowieso afvragen of je woonruimte geschikt is voor deze hond en of je levensstijl past bij zijn energieke behoeftes.

Mocht je na het lezen van onderstaande aandachtspunten nog steeds enthousiast zijn, dan is de Golden Retriever één van de meest waardevolle toevoegingen aan je huishouden.

Je huis wordt een speeltuin

Van nature is de Golden Retriever een jachthond. Dit instinct is moeilijk uit te zetten. In je huis gaat hij daarom met alles aan de haal wat hij kan vinden. Niet alleen verplaatst hij dingen als schoenen, kinderspeelgoed, afstandsbedieningen of kussens. Maar het liefst kauwt hij er ook nog lekker op.

Na het spelen wordt zijn ‘prooi’ keurig bij je voeten afgeleverd, vaak volledig aan gruzelementen. Ook zijn enthousiast zwiepende staart zorgt nog weleens voor gebroken glazen of ongelukken. Wil je totale chaos in je huis zoveel mogelijk voorkomen? Berg je waardevolle spullen dan goed op!

Zet je stofzuiger maar paraat!

Zijn vacht is één van belangrijkste kenmerken die de Golden Retriever zo geliefd maakt. Golvend, zacht en goudkleurig. Maar de echte kenners weten het al: zijn vacht heeft veel verzorging nodig en valt geregeld uit. Een goede stofzuiger is daarom een must, anders heb je naast een nieuwe hond binnen de kortste tijd ook een -niet geheel gepland- nieuw tapijt van hondenharen.

Let ook op of er niemand in je huishouden allergisch is. Denk dus goed na voor je een Golden Retriever aanschaft, hij komt met een gratis vacht.

Wil je alle voor- en nadelen van een Golden Retriever ontdekken?

Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles wat je wil weten over je hond.

Zo gaat het o.a. over de kenmerken, opvoeding, training, voeding en gezondheid van jouw Golden Retriever. Tijdelijk krijg je ook nog eens 4 gratis bonus boeken en geldt er een 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload