Home » Hoe kan je de Golden Retriever trimmen of scheren

Hoe kan je de Golden Retriever trimmen of scheren

⏱ Leestijd: 3 minuten

Veel baasjes nemen een Golden Retriever in huis omdat ze zijn gesmolten voor zijn mooie uiterlijk en uitstraling. Met zijn mooie gouden vacht is het een echte eyecatcher. Maar die vacht verhaart natuurlijk ook. Een ding is zeker: wanneer je kiest voor dit type ras ben je verzekerd van een hond met heel veel haar.

Natuurlijk is daar niets mis mee, maar ga er wel vanuit dat je twee seizoenen per jaar je Golden Retriever zal moeten trimmen. Voordat je schrikt: dat trimmen valt best wel mee. In dit artikel vertellen we je precies waarom en hoe je dat doet.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over de verzorging van deze lieve honden!

 

Golden Retrievers verharen twee seizoenen lang

Waarschijnlijk vraag je je af hoeveel een Golden Retriever verhaart en hoe je het beste een Golden Retriever kan trimmen. Laten we eerst ingaan op de eerste vraag. De Golden Retriever verhaart sterk in twee seizoenen. Voornamelijk in de herfst en in de lente, wanneer deze viervoeter in de rui is, kun je veel haren verwachten.

Er zijn enkele factoren die bijdragen aan het nóg sneller verharen. Krijgt hij slechte voeding, heeft hij vlooien of stress, dan kan je ook meer haren verwachten. Let hier dus op. Zorg voor goede voeding, genoeg beweging en check de vacht regelmatig op vlooien. Dat maakt jouw leven (en dat van de hond) een stuk makkeljker.

De Golden Retriever trimmen

Het is belangrijk om om de dag jouw Golden Retriever eventjes te kammen. Zo worden de losse haren verwijderd. Daardoor zul je ook minder haar in huis tegenkomen. Wordt het echt tijd om de vacht van de hond flink onder handen te nemen? Dan zal je de hond moeten gaan trimmen.

Golden Retriever scheren is een no-go

Er zijn ook andere mogelijkheden om de vacht te verzorgen, maar deze worden afgeraden. Zo is een Golden Retriever scheren niet de bedoeling omdat ze een dubbele vacht hebben. Deze bestaat uit een bovenvacht en een ondervacht. Wanneer je de vacht afscheert heeft het een negatief effect op de gezondheid van je hond.

Hij is zo niet meer beschermd tegen kou, uv-stralen en vocht. En dat wil je jouw viervoeter niet aandoen. Een Golden Retriever scheren is daarom af te raden. Het is beter om hem te kammen of te trimmen.

Golden Retriever scheren: haren groeien niet meer terug

Niet alleen is een Golden Retriever scheren slecht voor de gezondheid, het heeft ook een negatief effect op de prachtige vacht van je hond. Wanneer je scheert groeit de vacht nooit meer zo mooi terug. Zo wordt de hond voor het oog dus steeds minder mooi.

Het kiezen van de juiste benodigdheden

Er zijn wellicht een aantal tutorials te vinden die je kunt bekijken als je jouw hond wilt trimmen. Mocht je zelf al de benodigdheden in huis hebben dan is het aan te raden om je hond te kammen met een borstel en de vacht bij te knippen met een schaar en trimschaar.

Je kunt er voor kiezen om dit dagelijks tot één keer per week uit te voeren. Met de kam zorg je ervoor dat de laatste dode haren uit de vacht worden gehaald. Kies wel voor een stalen kam en niet met een normale kam.

Het proces van trimmen

Wil je de vacht gaan trimmen? Volg dan deze stappen:

 1. Je begint ermee om de hele vacht te borstelen met een grove borstel.
 2. Vervolgens was je de hond met een hondenshampoo en föhn je hem helemaal droog.
 3. Vervolgens kan je beginnen om de Golden Retriever te trimmen met een trimschaar. Vooral als je haren rondom de oren of poten moet wegknippen is dit ideaal.
 4. Daarna borstel je de vacht opnieuw.
 5. Pak de effileerschaar erbij en knip de haren rondom de oren, het achterhoofd en de onderkant van de voeten.
 6. Daarna knip je nog de achterkant van de achterpoten bij en ten slotte borstel je de hele vacht nog een laatste keer.

Vind je het eng en twijfel je?

Schakel dan de hulp in van een trimsalon. Zij zijn gespecialiseerd in het trimmen van honden en weten precies wat jouw hond nodig heeft. Natuurlijk: dit kost wat geld, maar je zal merken dat jij en je hond er ontzettend veel plezier van hebben.

 

Wil je alles leren over de verzorging van jouw Golden Retriever?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin vind je alles over hoe je jouw lieve hond optimaal verzorgt!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

 • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
 • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
 • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...