Home » Wat te doen als jouw Golden Retriever stinkt?

Wat te doen als jouw Golden Retriever stinkt?

⏱ Leestijd: 3 minuten

De Golden Retriever is onder andere zo prachtig om te zien vanwege zijn gouden vacht. Deze golvende vacht is dik, glanzend en mooi te houden door hem goed te verzorgen. Maar het is wel van belang dat je dit ook daadwerkelijk doet.

Want mocht je de verzorging van de vacht niet goed bijhouden, dan kan dit ervoor zorgen dat jouw Golden Retriever gaat stinken. Natuurlijk kan deze stank, naast een slechte verzorging, ook een andere oorzaak hebben. Hieronder vertellen we je meer over de mogelijke oorzaken én hoe je de vacht van je geliefde viervoeter het beste kunt verzorgen.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je alles over de verzorging van jouw lieve hond.

 

Een stinkende vacht bij je Golden Retriever: wat zijn de oorzaken?

Als je Golden Retriever niet helemaal fris ruikt en je merkt dat hij een typische hondengeur heeft, kan dit verschillende oorzaken hebben. Allereerst hoeft het niet zo te zijn dat de oorzaak bij de vacht ligt. Ook het gebit of de oren van jouw Golden Retriever kunnen voor deze geur zorgen.

Je Golden Retriever heeft door de viezigheid gerold

Daarnaast kan het zo zijn dat je Golden Retriever tijdens het wandelen door mest of andere viezigheid heeft gerold. Deze geur blijft vaak hangen in de haren van de hond. Dit is volkomen normaal en geen reden om je zorgen te maken. Met een simpele schrobbeurt zou het probleem verholpen moeten zijn.

Je Golden Retriever stinkt van de regen

Als je hebt gewandeld in de regen kan dit ook voor een versterkte geur zorgen. Dit komt doordat bacteriën een stuk beter overleven in een vochtige vacht. Dit veroorzaakt de typische hondengeur. Dit is normaal, maar natuurlijk niet prettig. Zeker niet als je hond veel tijd binnenshuis doorbrengt.

Je Golden Retriever heeft een huidaandoening

De bovenstaande oorzaken zijn onschuldig en kunnen vaak door wassen en het gebruik van shampoo wel verholpen worden. Maar het kan helaas ook zo zijn dat een huidaandoening de oorzaak is van de geur. Merk je bijvoorbeeld dat er vlekken in de vacht zitten? En dat je hond vaak aan het krabben is? Dan is het een goed idee om eens een bezoek te brengen aan de dierenarts, zodat hij of zij het kan onderzoeken.

Borstelen en kammen van de vacht

Om de stank van de vacht zo veel mogelijk te beperken is het verstandig om je hond zo goed mogelijk te verzorgen. De vacht van een Golden Retriever moet allereerst regelmatig gekamd worden. Hiermee worden dode haren, vuil en stof uit de vacht verwijderd. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in de geur.

Daarnaast zorgt het er ook voor dat er geen klitten in de vacht komen, wat een hoop ongemak bij je hond kan voorkomen. Klitten kunnen namelijk voor huidirritatie, jeuk en wondjes zorgen waardoor je hond een stuk minder goed in zijn vel zal zitten. Zorg er dus voor dat je zijn vacht goed bijhoudt en ongeveer een keer per week goed borstelt.

Was je hond met warm water en shampoo

Als je Golden Retriever een keer goed in de modder heeft lopen rollen of om een andere reden stinkt, dan is het een goed idee om hem eens flink te wassen. Gebruik hiervoor shampoo van goede kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld je dierenarts of dierenspeciaalzaak om advies vragen over een shampoo die de huid en vacht goed verzorgt.

Maak de hond door en door nat en laat de shampoo over het hele lichaam van je hond schuimen. Spoel hem daarna grondig af. Wrijf je Golden Retriever droog met een grote handdoek. Eventueel kun je hem ook nog droog föhnen. Wil je een echte glanzende vacht? Dan kun je zelfs ook nog overwegen om crèmespoeling te gebruiken om extra glans te creëren.

 

Wil je alles leren de vacht van jouw Golden Retriever?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie over de verzorging van jouw lieve hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...