Home | Wat te doen als jouw Golden Retriever stinkt?

Wat te doen als jouw Golden Retriever stinkt?

⏱ Leestijd: 3 minuten

De Golden Retriever is onder andere zo prachtig om te zien vanwege zijn gouden vacht. Deze golvende vacht is dik, glanzend en mooi te houden door hem goed te verzorgen. Maar het is wel van belang dat je dit ook daadwerkelijk doet.

Want mocht je de verzorging van de vacht niet goed bijhouden, dan kan dit ervoor zorgen dat jouw Golden Retriever gaat stinken. Natuurlijk kan deze stank, naast een slechte verzorging, ook een andere oorzaak hebben. Hieronder vertellen we je meer over de mogelijke oorzaken én hoe je de vacht van je geliefde viervoeter het beste kunt verzorgen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Een stinkende vacht bij je Golden Retriever: wat zijn de oorzaken?

Als je Golden Retriever niet helemaal fris ruikt en je merkt dat hij een typische hondengeur heeft, kan dit verschillende oorzaken hebben. Allereerst hoeft het niet zo te zijn dat de oorzaak bij de vacht ligt. Ook het gebit of de oren van jouw Golden Retriever kunnen voor deze geur zorgen.

Je Golden Retriever heeft door de viezigheid gerold

Daarnaast kan het zo zijn dat je Golden Retriever tijdens het wandelen door mest of andere viezigheid heeft gerold. Deze geur blijft vaak hangen in de haren van de hond. Dit is volkomen normaal en geen reden om je zorgen te maken. Met een simpele schrobbeurt zou het probleem verholpen moeten zijn.

Je Golden Retriever stinkt van de regen

Als je hebt gewandeld in de regen kan dit ook voor een versterkte geur zorgen. Dit komt doordat bacteriën een stuk beter overleven in een vochtige vacht. Dit veroorzaakt de typische hondengeur. Dit is normaal, maar natuurlijk niet prettig. Zeker niet als je hond veel tijd binnenshuis doorbrengt.

Let op: De verzorging van jouw Golden Retriever (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Golden Retriever Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Je Golden Retriever heeft een huidaandoening

De bovenstaande oorzaken zijn onschuldig en kunnen vaak door wassen en het gebruik van shampoo wel verholpen worden. Maar het kan helaas ook zo zijn dat een huidaandoening de oorzaak is van de geur.

Merk je bijvoorbeeld dat er vlekken in de vacht zitten? En dat je hond vaak aan het krabben is? Dan is het een goed idee om eens een bezoek te brengen aan de dierenarts, zodat hij of zij het kan onderzoeken.

Borstelen en kammen van de vacht

Om de stank van de vacht zo veel mogelijk te beperken is het verstandig om je hond zo goed mogelijk te verzorgen. De vacht van een Golden Retriever moet allereerst regelmatig gekamd worden. Hiermee worden dode haren, vuil en stof uit de vacht verwijderd. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in de geur.

Daarnaast zorgt het er ook voor dat er geen klitten in de vacht komen, wat een hoop ongemak bij je hond kan voorkomen. Klitten kunnen namelijk voor huidirritatie, jeuk en wondjes zorgen waardoor je hond een stuk minder goed in zijn vel zal zitten. Zorg er dus voor dat je zijn vacht goed bijhoudt en ongeveer een keer per week goed borstelt.

Leer alles over de verzorging van jouw Golden Retriever

Wil je ontdekken hoe je jouw Golden Retriever zo goed mogelijk kan verzorgen? Bekijk dan ook het Golden Retriever Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Was je hond met warm water en shampoo

Als je Golden Retriever een keer goed in de modder heeft lopen rollen of om een andere reden stinkt, dan is het een goed idee om hem eens flink te wassen. Gebruik hiervoor shampoo van goede kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld je dierenarts of dierenspeciaalzaak om advies vragen over een shampoo die de huid en vacht goed verzorgt.

Maak de hond door en door nat en laat de shampoo over het hele lichaam van je hond schuimen. Spoel hem daarna grondig af. Wrijf je Golden Retriever droog met een grote handdoek. Eventueel kun je hem ook nog droog föhnen. Wil je een echte glanzende vacht? Dan kun je zelfs ook nog overwegen om crèmespoeling te gebruiken om extra glans te creëren.

Geef je Golden Retriever een optimale verzorging

Als baasje heb je een belangrijke taak. Je moet je Golden Retriever zo goed mogelijk verzorgen. Wil je nou meer weten over de verzorging van jouw hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens.

In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Het gaat onder andere over de verzorging, zodat jij en jouw Golden Retriever optimaal van elkaar kunnen genieten.

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload