Home | Je spreekbeurt houden over Golden Retrievers

Je spreekbeurt houden over Golden Retrievers

⏱ Leestijd: 3 minuten

Ga je een spreekbeurt houden over Golden Retrievers? Wat een geweldig idee! Er valt namelijk zoveel leuks en interessants te vertellen over deze honden. Voor je het weet, willen alle toehoorders van je spreekbeurt er wel één!

Om goed van start te gaan geven we je vast een paar onderwerpen waar je over kunt vertellen. Natuurlijk raak je over Golden Retrievers nooit uitgepraat maar onderstaande informatie helpt je goed op weg. Veel succes!

En oja. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben waarmee we jou kunnen helpen om je spreekbeurt te verbeteren? Je mag ons altijd een mail sturen!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De geschiedenis van de Golden Retriever

De Golden Retriever komt voor het eerst in de geschiedenisboeken voor in de 19e eeuw. Een Schotse baron zocht een sterke jachthond die goed bestand was tegen het grillige Schotse landschap en klimaat. Hij kruiste een aantal verschillende hondenrassen.

Eerst een Gele Retriever met een ras dat nu niet meer bestaat: de Tweed Water Spaniël. Daaruit ontstond een hond met een mooie goudkleurige vacht. Dit type kruiste hij weer met een Bloedhond en een Ierse setter. Daaruit ontstond een jachthond met een perfecte neus en een mooie gouden vacht: De Golden Retriever.

Waar komt zijn naam vandaan?

Tijdens de jacht gebruikte de Schotse adel Golden Retrievers om hun aangeschoten prooien op te sporen en op te halen voordat ze weg konden vluchten. In het ruige Schotse landschap vol rotsen en riviertjes was daarvoor namelijk een slimme, gehoorzame hond nodig met goede zintuigen.

Ook was het belangrijk dat hij goed tegen kou kon en het niet erg vond om in het water te springen. De prooi lag namelijk niet altijd netjes op het land. Voor de Golden Retriever werd het een leuk spelletje om de prooi te zoeken en terug te brengen. Daar komt zijn naam dan ook vandaan. ‘Retrieve’ betekent ‘ophalen’ in het Engels.

Waar kun je Golden Retrievers kopen?

Golden Retrievers zijn erg populair. Maar, waar koop je ze? Je kunt internet afstruinen, op Marktplaats kijken, of een briefje ophangen in de supermarkt. Maar hoe weet je zeker of je een goede aanschaf doet?

Door hun populariteit zijn er veel fokkers die snel geld willen verdienen aan pups. Dit is een slechte zaak. De puppy’s worden dan te vroeg bij hun moeder weggehaald en krijgen geen medische zorg. Om het risico te beperken dat je een zieke of zwakke hond aanschaft, is het verstandig je Golden Retriever pup bij een erkende fokker te kopen.

Wil je ontdekken wat de beste (en veiligste) manier is om een gezonde Golden Retriever aan te schaffen of te adopteren? Bekijk dan ook het Golden Retriever Handboek (100+ pagina’s) even. Hierin staan we uitgebreid stil bij dit onderwerp.

Klik hier om het boek te bekijken

Waarom is de Golden Retriever zo populair?

Omdat ze erg graag leren zijn Golden Retrievers makkelijk op te voeden. Als ze goed opgevoed zijn, blaffen ze weinig en passen ze zich makkelijk aan. Het zijn intelligente en sociale, maar ook actieve honden. Ze vinden het heerlijk om met mensen -met name kinderen- te spelen.

Lekker rennen, apporteren of verstoppertje spelen vinden ze het allerleukst. De Golden Retriever hecht erg aan de mensen om hem heen. Hij is echt onderdeel van het gezin. Er ontstaat vaak een levenslange band met de kinderen waar hij mee opgroeit. Dat is volgens ons een van de redenen waarom deze hond zo ongekend populair is in Nederland.

Golden Retriever puppy’s moeten ook naar school

Wist je dat een Golden Retriever puppy ook gewoon naar school moet? Hij moet al van jongs af aan op puppycursus. Tijdens deze cursus leert hij spelenderwijs luisteren en commando’s opvolgen. Ook krijgt hij zindelijkheidstraining, zodat hij netjes buiten poept en plast.

Voor baasjes is de cursus ook handig. Ze leren bijvoorbeeld hoe je een puppy medicijnen moet geven en hoe je zijn gedrag op de beste manier beloont of corrigeert. Een puppycursus wordt gegeven door een hondenschool. Er zit er vast wel één bij je in de buurt. Leuk om eens een kijkje te gaan nemen!

De Golden Retriever in het Guinness World Records boek

Een Golden Retriever is een echte recordhouder! Kijk maar eens in het Guinness World Records boek, daar kom je er zo een paar tegen. Zo is er een record met een Golden Retriever die de meeste ballen in zijn bek kan vasthouden. Hij kan er wel vijf in zijn bek houden!

Het record voor de ‘hardste blaf ooit van een hond’ staat ook op naam van een Golden Retriever. Hij blafte ooit 113.1 decibel. Dat is bijna net zo hard als het geluid van een opstijgend vliegtuig!

De Golden Retriever als stoere superhond

Wist je dat een Golden Retriever behalve een gezellige gezinshond ook vaak ingezet wordt als hulphond? Hij is heel stoer! Zo redt hij als reddingshond mensen onder het puin vandaan of uit het water. Ook kan hij drugs en explosieven opsporen door zijn goede neus.

Omdat hij zo’n sociaal karakter heeft wordt hij ook vaak gebruikt als blindengeleidehond of hulphond bij mensen die een spierziekte hebben en niet alles zelf meer kunnen. Hij doet dan bijvoorbeeld de voordeur open, haalt de krant, of zet de televisie aan. Wat een superheld!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload