Home | Golden Retriever red: de bijzondere vacht in het rood

Golden Retriever red: de bijzondere vacht in het rood

⏱ Leestijd: 3 minuten

Zoals de naam al zegt heeft de Golden Retriever vaak een gouden vacht. Maar veel mensen maken de vergissing dat de vacht maar één tint kan zijn. Dat is dus niet het geval. De vacht kan een breed scala aan verschillende tinten aannemen die allemaal onder de noemer ‘goud’ vallen.

Zo zijn er Golden Retrievers met een vrij lichte, bijna crèmekleurige vacht. En er zijn honden die juist donkergoud of bijna rood zijn. De rode Golden Retriever is misschien wel een van de meest unieke kleuren van het ras. Exemplaren in deze kleurstelling zijn werkelijk prachtig om te zien.

Hieronder vertellen we je meer over deze fantastische, intelligente, actieve familiehond. Enthousiast geworden? Veel plezier met dit artikel!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De kleuren van de ras standaard Golden Retriever red

De rasstandaard is een beschrijving van de eisen waar een hond van een specifiek ras aan moet voldoen. Deze standaard beschrijft onder andere de bouw, het karakter, de kleur en andere algemene uiterlijke kenmerken van de hond.

Als er een afwijking in die standaarden is wordt dit gezien als een ‘fout’. De hond mag dan onder andere niet mee doen aan officiële shows van de rasvereniging.

Als je met jouw Golden Retriever wil deelnemen aan een show, dan moet je viervoeter ook aan de toegestane kleuren voldoen. Officieel is elke kleur van goud tot roomkleur toegestaan. Op de borst mogen enkele witte haren voorkomen. Maar om te voldoen aan de eisen mag de kleur van de vacht niet naar het rood of het mahonie gaan.

Maar wees gerust: de kans is groot dat jij helemaal geen hondenshows met je Retriever red wil lopen. Als jij gewoon een mooie hond in huis wil halen en niet zo veel geeft om de rasstandaarden kan je natuurlijk voor elke kleur gaan. Daarbij kan je gewoon uitgaan van je persoonlijke smaak.

Sommige baasjes vinden een witte Golden Retriever heel mooi, terwijl anderen de voorkeur geven aan een ‘rode’ of donkergouden hond. Ga eens langs bij verschillende fokkers om na te vragen wat voor kleur honden ze fokken. Sommige fokkers richten zich namelijk specifiek op het fokken van één kleur, waaronder de rode Golden Retriever.

De opvallende ‘rode’ Golden Retriever

Van alle kleuren Golden Retrievers is de donkergoude variant misschien wel de meest opvallende. Deze kleur kan sterk richting rood of mahonie gaan. Zeker als de hond specifiek op vachtkleur is gefokt.

Maar let op: officieel bestaan er dus geen raszuivere rode Golden Retrievers. Als een hond rood lijkt, is het volgens de rasstandaarden dus officieel ‘donkergoud’, Maar dat maakt de hond er gelukkig niet minder mooi op.

Verdiep je in de verschillende soorten, kleuren en kruisingen

Er valt ontzettend veel te lezen over de verschillende soorten, kruisingen en vachtkleuren van deze geweldige honden. In het Golden Retriever Handboek wordt er uitgebreid aandacht besteed aan deze onderwerpen.

Klik hier om het boek te bekijken →

De eigenschappen van de rode Golden Retriever

De rode Golden Retriever is vaak een hond uit de jachtlijn. Het zijn honden die vaak slanker ogen, aangezien ze gefokt zijn om goed te kunnen jagen en sporten. De honden hebben een dubbele vacht, waarvan de onderste laag waterresistent is. Dit betekent ook dat je in de vachtverzorging goed moet opletten dat je zowel de boven- als de ondervacht verzorgt. Verdiep je hier dus goed in.

De honden houden enorm van zwemmen, actieve wandelingen, sporten, apporteren en andere vormen van training. Ben je dus op zoek naar een lieve, intelligente hond om actief mee bezig te zijn? Dan is een rode Golden Retriever misschien wel de perfecte hond voor jou.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever red?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload