Home » Maak kennis met de Golden Retriever in het rood

Maak kennis met de Golden Retriever in het rood

⏱ Leestijd: 2 minuten

Zoals de naam al zegt heeft de Golden Retriever vaak een gouden vacht. Maar veel mensen maken de vergissing dat de vacht maar één tint kan zijn. Dat is dus niet het geval. De vacht kan verschillende tinten aannemen.

Zo zijn er Golden Retrievers met een vrij lichte, bijna crèmekleurige vacht. En er zijn honden die juist donkergoud of bijna rood zijn. De rode Golden Retriever is misschien wel een van de meest unieke kleuren van het ras, en is een prachtige hond om te zien. Hieronder vertellen we je meer over deze fantastische, intelligente, actieve familiehond. Enthousiast geworden? Lees dan vooral verder.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

De kleuren van de ras standaard Golden Retriever

De rasstandaard is een beschrijving waar een hond van een bepaald ras aan moet voldoen. Deze standaard beschrijft onder andere de bouw, het karakter, de kleur en andere algemene uiterlijke kenmerken van de hond. Als er een afwijking is, dan wordt dit gezien als een ‘fout’. De hond mag dan onder andere niet mee doen aan officiële shows van de rasvereniging.

Als je met jouw Golden Retriever wil deelnemen aan een show, dan moet je viervoeter ook aan de toegestane kleuren voldoen. Officieel is elke kleur van goud tot roomkleur toegestaan en op de borst mogen enkele witte haren voorkomen. Maar om te voldoen aan de eisen mag de kleur niet naar het rood of het mahonie gaan.

Ben je niet geïnteresseerd om officiële shows met je hond te gaan lopen? Dan kun je natuurlijk voor elke kleur gaan. Sommigen vinden een witte Golden Retriever heel mooi, terwijl andere de voorkeur geven aan een rode of donkergouden hond. Ga eens langs bij verschillende fokkers om na te vragen wat voor kleur honden ze fokken. Sommige fokkers richten zich namelijk specifiek op het fokken van één kleur, waaronder de rode Golden Retriever.

De opvallende rode Golden Retriever

Van alle kleuren Golden Retrievers die er zijn is de donkere goudkleur misschien wel de meest opvallende. Deze kleur kan zelfs richting het rood gaan als deze specifiek zo wordt gefokt.

Toch zullen er geen echte rasechte rode Golden Retrievers zijn die aan de eisen van de rasvereniging voldoen. Wat mensen een ‘rode Golden Retriever’ noemen is vaak eerder een donkere goudkleur. Maar dat maakt de hond er gelukkig niet minder mooi op.

De eigenschappen van de rode Golden Retriever

De rode Golden Retriever is vaak een hond uit de jachtlijn. Het zijn honden die vaak slanker ogen, aangezien ze gefokt zijn om goed te kunnen jagen en sporten. De honden hebben een dubbele vacht, waarvan de onderste laag waterresistent is.

De honden houden enorm van zwemmen, actieve wandelingen, sporten, apporteren en andere vormen van training. Ben je dus op zoek naar een lieve, intelligente hond om actief mee bezig te zijn? Dan is een rode Golden Retriever misschien wel de perfecte hond voor jou.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...