Home » Ultieme gids: Golden Retriever (puppy) kopen

Ultieme gids: Golden Retriever (puppy) kopen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Golden Retriever is een geweldige familiehond, geleidehond of hond om mee te jagen. Het zijn prachtige honden om te zien, waardoor het een enorm populair hondenras heeft. Heb je er goed over nagedacht en ben je van plan om een Golden Retriever pup aan te schaffen? Wil je je gezin uitbreiden met een intelligente, zachtaardige en rustige viervoeter? Dan is het wel van belang om je van te voren goed te oriënteren. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om bij de eerste de beste fokker een pup te kopen, is het verstandiger om hier goed over na te denken. Hieronder geven we een aantal goede adviezen en zaken om op te letten als je van plan bent om een Golden Retriever puppy te kopen.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over het kopen van een Golden Retriever!

Is je huidige situatie geschikt voor een pup?

Voordat je überhaupt een pup kunt gaan kopen, is het van belang om na te gaan of je deze pup wel echt kunt bieden wat hij nodig heeft. Een hond moet goed bij je passen. Een Golden Retriever staat bekend als een plezierige, vriendelijke hond. Maar uiteraard moet deze hond wel worden opgevoed, waar een hoop tijd in gaat zitten. Zeker het eerste jaar zul je veel tijd moeten besteden met je pup.

Daarnaast moet je natuurlijk ook de tijd hebben om actief met de hond bezig te zijn, te wandelen en misschien verschillende trainingen te volgen. Golden Retrievers houden ervan om zowel fysiek als lichamelijk uitgedaagd te worden. Verder zijn het vrij aanhankelijke honden, die graag betrokken zijn in het gezinsleven. Je zult deze honden dus niet volledige dagen alleen kunnen laten. Ook moet de hond binnenshuis de ruimte hebben om te bewegen en heeft hij goede voeding en verzorging nodig.

Wat voor pup past bij jou?

Een Golden Retriever kopen is natuurlijk iets leuks en spannends. Toch is het verstandig om goed over deze beslissing na te denken, aangezien deze keuze waarschijnlijk invloed gaat hebben op de komende 10 tot 12 jaar van je leven. Golden Retrievers zijn actieve honden, die dagelijks een flink stuk willen lopen. Daarnaast willen ze graag in het gezinsleven betrokken worden en is een hond een grote verantwoordelijkheid.

Voordat je daarom kunt starten met een Golden Retriever puppy kopen, is het goed om na te gaan wat voor hond bij jou past. Ben je op zoek naar een hond uit de jachtlijn of meer een rustige hond uit de showlijn. Heb je misschien een voorkeur qua karakter of qua uiterlijk? Denk goed na over deze zaken en wat voor hond goed bij jou en je gezin past. Op die manier gaan zowel jij en de hond er het gelukkigst van worden.

Hond Golden Retriever kopen bij de juiste fokker

Als je er goed over hebt nagedacht en weet wat voor hond het beste bij je past, dan kun je op zoek gaan naar een leuke pup. Het is echter goed om te weten dat je voorzichtig moet zijn bij het kiezen van een fokker. Er zijn helaas namelijk ook een hoop broodfokkers, die geen gezonde pups verkopen. Kies daarom voor een erkend fokker die de gezondheid van de puppy’s als prioriteit ziet.

Wat is de juiste fokker?

Maar hoe weet je nu precies of je een goed, erkende fokker hebt gevonden. Allereerst is het verstandig om voldoende informatie over de fokker in te winnen. Lees bijvoorbeeld meer op internet en verdiep je over de manier van fokken. Vraag de fokker van het nestje dan ook de hemd van het lijf. Vraag bijvoorbeeld over de gezondheid van de pups, hoe ze de eerste weken zijn opgevoed en over de stamboom van de ouders. Ook is het goed om te vragen hoeveel keer de moeder heeft bebaard, of er misschien gezondheidsproblemen in de lijn van de pup zitten en of de pup al gesocialiseerd is. Al deze informatie kan je helpen met bepalen of deze fokker een betrouwbare is om een Golden Retriever pup te kopen.

Tekenen van een goede fokker

Naast dat het een goed teken is als de fokker meer informatie kan geven over de pups, zijn er nog een aantal andere zaken waar je rekening mee kunt houden. Het liefst heb je een fokker die de pups in huis laat opgroeien en waarbij de pups kennismaken met verschillende mensen, dieren en geluid. Zo zijn ze al meer gesocialiseerd. Vraag aan de fokker hoe de pups zijn opgevoed. Hebben ze kennis gemaakt met mensen? Is er een begin gemaakt aan zindelijkheidstraining? Komen de pups buiten?

Verder laat een goede fokker de pups niet te jong naar een nieuwe eigenaar gaan. Een Golden Retriever pup kopen kan vaak pas vanaf minimaal 7.5 week of 8 weken naar de nieuwe eigenaar. Eerder dan 7 weken het nest te laten is nog veel te vroeg voor een pup.

Het nestje bekijken en de verschillende pups

Ga pas bij een nestje kijken als je zeker weet dat je een goed gevoel hebt bij de fokker. De kans is anders heel groot dat je direct verkocht bent bij het zien van de schattige pups, en niet meer zo rationeel gaat nadenken. Vraag daarom aan de fokker naar het karakter van de pups en overleg goed over welk karakter het beste bij jou en je situatie past. Als de fokker je hier meer informatie over kan geven en je kan helpen bij de beslissing, dan is dat vaak een goed teken. Het is dan een betrouwbare aanwijzing dat de fokker intensief is bezig geweest met het grootbrengen van de pups en weet wat voor karakter elke individuele pup heeft.

De moederhond ontmoeten

Ga je een hond Golden Retriever kopen? Dan wil je natuurlijk ook weten hoe de pup ongeveer zal opgroeien. Het is daarom goed om in ieder geval de moederhond te ontmoeten. Zo weet je hoe de moeder is, hoe ze er uit ziet en wat het karakter van deze hond is. Soms is het ook mogelijk om de vaderhond te ontmoeten, maar deze kan ook het eigendom zijn van iemand anders. Vraag in ieder geval naar de stamboom van de hond en waarom er met deze combinatie van reu en teef is besloten te fokken.

De keuze voor een pup

Als je dan een pup gaat kiezen uit een nestje, dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Een Golden Retriever puppy kopen is niet een keuze die je overhaast moet maken. Zo is bijvoorbeeld de keuze voor een reu of een teef persoonlijk. Het karakter kan verschillen en een reu wordt vaak een grotere hond. Ook wordt een teefje gemiddeld om de 6 à 9 maanden loops, wat ook iets is om rekening mee te houden.

Naast het geslacht van de pup kun je ook een voorkeur hebben voor de kleur. Golden Retriever pups hebben doorgaans een lichtere kleur als ze net geboren zijn. De beste manier om erachter te komen wat voor kleur ze gaan krijgen is door naar de ouders of de oortjes van de pup te kijken.

De gezondheid van de pup

Als laatste is natuurlijk de gezondheid van een pup van groot belang. Er zijn meerdere zaken waar je op kunt letten om een gezonde pup te herkennen. Zo kun je onder andere letten op: de levendigheid en nieuwsgierige houding, heldere ogen zonder traanvocht, soepele huid, roze tandvlees, geen signalen van diarree, een pup die niet te mager of te dik is, glanzende vacht, geen huidirritatie of andere kwaaltjes. Vraag ook vooral de fokker naar de gezondheid van de pups, zodat je meer zekerheid hebt dat je een gezonde, fantastische hond in huis haalt.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...