Home | Wat kun je verwachten van een Golden Retriever pup van acht weken?

Wat kun je verwachten van een Golden Retriever pup van acht weken?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een puppy in huis halen is leuk. Je haalt een hondje dat nog klein is, veel moet leren en dat je kunt opvoeden van jongs af aan. De meeste pups mogen rond de acht tot negen weken het nest verlaten en kun je vanaf dan ophalen bij een fokker.

Soms zijn ze net iets ouder maar het is aan de fokker om te bepalen wanneer de pups weg mogen bij de moederhond. Deze leeftijd is een belangrijke fase in het leven van een pup want dan gaat er een heel nieuwe wereld voor het beestje open.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Ga naar een goede fokker als je een puppy wilt kopen

Als je een Golden Retriever puppy wilt aanschaffen, ga je daarvoor het beste naar een erkende fokker. Het ras is erg populair dus fokkers zullen er voldoende te vinden zijn. Bij een erkende fokker betaal je meer voor een puppy maar dan krijg je wel meer zekerheid dat je met een gezond beestje naar huis gaat.

Zij stellen de gezondheid en het welzijn van het dier namelijk voorop en fokken volgens de regels van de rasvereniging. Nu zijn er zeker ook thuisfokkers te vinden die zich netjes aan de regels houden maar let wel op dat je niet te maken krijgt met een broodfokker die enkel voor het geld met beestjes fokt en geen aandacht aan de gezondheid van het diertje geeft.

Zorg dat je alles dat je puppy nodig heeft in huis haalt

Als je bij een goede fokker je Golden Retriever puppy met acht weken kunt gaan halen, dan wil dat niet zeggen dat je niet al eerder kennis gemaakt hebt met je nieuwe huisgenootje. Vaak mag je al komen kijken wanneer ze nog niet oud genoeg zijn om het nestje te verlaten en kun je wel een leukerd uit te zoeken en een puppy vinden waar je een klik mee hebt.

Vast even fijn knuffelen met je hondje is natuurlijk ook belangrijk. Als het hondje dan nog te jong is om mee te mogen, kun je thuis alvast alle voorbereidingen voor zijn komst treffen en de benodigde spulletjes in huis halen zodat je pup in een gespreid bedje terecht komt en zich helemaal welkom voelt.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Golden Retriever puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Golden Retriever Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een Golden Retriever pup past zich doorgaans snel aan

De meeste pups zijn er rond de leeftijd van acht weken wel aan toe het nest te verlaten. Ze hebben dan een leeftijd bereikt dat ze het wel een beetje gezien hebben bij mamahond, broertjes en zusjes en de wereld willen gaan ontdekken. Het is op die leeftijd dan ook heel belangrijk dat ze een goede indruk van de wereld en de mensen waar ze komen wonen krijgen, want ze zijn natuurlijk nog erg beïnvloedbaar.

De Golden Retriever pup weet natuurlijk in eerste instantie niet goed wat er gebeurt als je je nieuwe huisgenootje ophaalt. Weg van mama en de rest van de familie, mensen die je nauwelijks kent en een nieuwe omgeving, met waarschijnlijk allemaal nieuwe spulletjes en misschien wel andere dieren is natuurlijk altijd even wennen. De Golden Retriever is een makkelijke en sociale hond die zich snel aan de situatie aanpast en pups zijn doorgaans vrij flexibel dus de overgang naar een nieuwe huisje zal niet veel problemen opleveren mits je alles in huis hebt wat nodig is.

Houd er rekening mee dat je hond even moet wennen

Houd er rekening mee dat niet elke pup even snel went. Bij de ene duurt het nu eenmaal net wat langer dan bij de andere. Het is belangrijk dat je puppy zich veilig en op zijn gemak voelt in zijn nieuwe thuis dus doe er zoveel mogelijk aan om dit te bewerkstelligen. Zorg voor een fijne slaapplek, geef je beestje wat lekkers en zorg voor voldoende aandacht.

Als het beestje blij is, zul jij dat ook snel zijn. Veel vraagt je pup niet eens maar houd er rekening mee dat de overgang van het vertrouwde nest naar een totaal nieuwe omgeving met andere mensen echt niet niks is. Hoe snel je hond zich ook aanpast, het is wel even heel wat anders.

Laat je hondje spelenderwijs alles ontdekken

Naast het gevoel te krijgen dat je hond welkom is, is het ook belangrijk dat je reeds in deze vroege fase van zijn leven begint met het trainen van je puppy. Er bestaan ook honden-trainingen voor pups en zeker voor een leergierige en intelligente Golden Retriever is het slim je hond daarvoor aan te melden en er naartoe te gaan.

Op deze leeftijd is je hondje nog heel speels maar ook zeer enthousiast zodat het spelenderwijs veel zal oppikken op de training. Alles wat je puppy op cursus leert kun je thuis ook doen en zo gaat het leren nog sneller en houd je je hondje goed bezig.

Leer alles over jouw Golden Retriever puppy

Wil je álles weten over jouw Golden Retriever puppy? Bekijk dan ook het Golden Retriever Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Leer je pup netjes lopen aan de riem

Op deze jonge leeftijd is het erg belangrijk je puppy aan te leren wat wel en wat niet gewenst is. Een Golden Retriever is slim genoeg je te bedotten maar als dat tot ongewenst gedrag leidt, dien je dat wel zo snel mogelijk een halt toe te roepen. Leer je puppy ook zo jong mogelijk om aan de riem te lopen.

Als hij nog klein is, is hij makkelijk te houden maar een volwassen Golden Retriever houd je niet zo makkelijk als hij begint te trekken. Als je pup dan al leert dat dit niet mag en netjes aan de riem leert lopen, heb je daar op latere leeftijd veel plezier van.

Beloon je puppy als hij het goed doet

Ditzelfde geldt voor zindelijkheidstraining. Leer je puppy zo snel mogelijk dat buiten, op plaatsen waar dat kan en mag, een poepje en plasje doen is zoals het hoort. In het begin zul je heel vaak eruit moeten met de pup om deze zindelijk te maken maar de hond is intelligent genoeg om dit vlug te leren.

Beloon je de hond voor goed gedrag en geef je hem complimentjes? Dan zal hij snel doorhebben hoe het werkt en netjes zijn gevoeg doen. Leer zoveel mogelijk op jonge leeftijd aan zodat je pup het snel oppikt. Borstelen is bijvoorbeeld ook belangrijk zodat je puppy weet dat dit erbij hoort en het op latere leeftijd geen gevecht wordt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload