Home | Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en bijzonder tolerant.

Heb jij zo’n Golden Retriever of heb je zojuist een puppy gekregen en weet je nog niet zo goed welke naam je aan het beest gaat geven? Dan hebben we hier alle info en ideeën voor jou op een rij gezet.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Golden Retriever soorten

Voordat we beginnen is het goed om geïnformeerd te zijn over de Golden Retriever, waarop je misschien je naamkeuze zou kunnen baseren. Er zijn twee belangrijke soorten Golden Retrievers: de Engelse (of Britse) en de Amerikaanse. Het enige verschil tussen die twee zit hem vooral in het uiterlijk.

Over het algemeen is het karakter bijna hetzelfde, maar is de Amerikaanse variant wat slanker, met een smallere kop en ziet hij er daarom wat lummeliger uit: echt op z’n Amerikaans. De Britse variant is wat meer adellijk: het beest is wat zwaarder, wat steviger gebouwd en de kleur van de vacht is wat lichter.

Geschiedenis van de Golden Retriever

De Golden Retriever dateert uit het begin van de 19e eeuw en is al in 1925 officieel geaccepteerd als hondenras. Het hondenras uit Schotland werd voorheen vaak gebruikt als hulphond in de jacht om geschoten wild terug te brengen bij hun baasjes, meestal van de rijke adel.

Het adellijke dier is door de fok daarvoor erg intelligent, leerbaar en bereid om te werken. Het beest houdt bovendien van water en is dus zelfs geschikt om mee te zwemmen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Golden Retriever wordt ook uitgebreid behandeld in Golden Retriever Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De beste Golden Retriever namen

Het is een goed idee om jouw Golden Retriever een naam te geven, nadat je deze een tijdje hebt uitgeprobeerd. Je kunt een hond wel de naam ‘Jack’ geven, maar als hij alleen luistert naar ‘George’, dan heeft het niet zoveel zin. Probeer dus elke naam op jouw lijstje eens uit, dan zul je er vast een vinden waar jouw lieve ‘Karel’ of ‘Lord’ op reageert.

Kijk ook naar het uiterlijk

Er zijn tientallen manieren om een naam te kiezen voor jouw Golden Retriever. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bloemennamen, zoals Roos of Jasmine, klassieke namen zoals Bob en Bill, kiezen voor nautische namen zoals Piraat of Kapitein of je keuze baseren op de vachtkleur van jouw lieve hond: noem hem of haar Ginger als het een meer roodachtige Golden Retriever is of Sneeuwvlok als het een witgouden vacht heeft. Elke pup heeft weer een andere tint waarvoor er weer andere namen geschikt zijn.

Natuurlijk kun je ook gewoon denken aan grappige namen zoals ‘Koekie’, ‘Meneer Krul’ en ‘Lekker’.

Golden Retriever namen voor teefjes

Als je een naam zoekt voor jouw hond van het vrouwelijke geslacht, dan is het goed om te kijken tussen de volgende namen. Golden Retrievers komen voort uit de Britse adel en je zult hier ook die namen terugvinden:

 1. Lady
 2. Layka
 3. Bella
 4. Mary
 5. Zomer
 6. Queen (of Queenie)
 7. Lizzie (van koningin Elisabeth)
 8. Jade
 9. Ruby
 10. Cassie

Golden Retriever namen voor reuen

Als je een naam zoekt voor een stoere Golden Retriever hond van het mannelijke geslacht, dan kun je zoeken tussen de volgende namen. Omdat het hier gaat om een behoorlijk adellijke hond, zijn de vele namen ook behoorlijk adellijk:

 1. George
 2. Baron
 3. Charles (Karel)
 4. Bruce
 5. Ridder
 6. Koning
 7. Sammy
 8. Jack
 9. Alexander
 10. Lord

Leer alles over jouw lieve Golden Retriever

Wil je álles leren over jouw Golden Retriever? Bekijk dan ook het Golden Retriever Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Bekende en beroemde Golden Retrievers uit Hollywood

Air Bud – 1997

Als we het hebben over beroemde Golden Retrievers en hun namen, dan moeten we allereerst denken aan Buddy, de beroemde Golden Retriever uit de film Air Bud. In deze sportfilm uit 1997 speelt Buddy mee met een basketbal en American Football.

Hoewel de tienerfilm meer neigt naar fictie dan naar realiteit is het een prachtige film die het hart van menig tiener raakt. De verschillende kunsten die de Golden Retriever Buddy in deze film maakt, zijn ietwat overdreven, maar omdat de hond makkelijk te trainen is, is het niet voor niets dat men de Golden Retriever uitkoos om deze film te maken.

The Art of Racing in the Rain – 2019

Wie van honden houdt, zal de film The Art of Racing in the Rain echt wel willen kijken. In deze film heet de lieve gezinshond ‘Enzo’. Het leuke van deze film is dat de film op sommige momenten wordt gefilmd vanuit de neus, oren en ogen van de Golden Retriever.

In de film wordt ook de onvoorwaardelijke en loyale liefde van de Golden Retriever Enzo laten zien voor zijn niet onfeilbare familieleden. Een aanrader om te kijken en misschien noem jij jouw Golden Retriever ook wel ‘Enzo’?

The Parent Trap – 1998

Een andere klassieker uit Hollywood waarin een Golden Retriever een grote rol speelt is de film The Parent Trap uit 1998. In de film heet de Retriever ‘Sammy’. In de film ruilen twee meiden, een tweeling, Annie en Hallie, van huis en is de enige die dat bedrog doorheeft de hond Sammy.

Hoewel de rol van de Retriever in de film klein is, speelt het beestje wel een rol in de uitkomst van de film. Een aanrader om te kijken als je van Golden Retrievers houdt!

De Top 10 Golden Retriever namen

Een samenvatting en een top 10

Het is natuurlijk niet onbelangrijk om een beetje te weten welke namen er het meest populair zijn voor Golden Retrievers. De meeste namen zijn zowel mannelijk als vrouwelijk. Daarom hebben we die hier op een rijtje gezet:

 1. Lord of Lady
 2. Koning of Queenie
 3. Zomer
 4. Max
 5. Diesel
 6. Bo
 7. Spike
 8. Chico
 9. Jack
 10. Chip

We willen je vooral de tip geven om een naam te kiezen die jij zelf mooi vindt. Denk daarbij niet aan wat anderen vinden. Als het jouw hond is, zul jij hem toch heel zijn hondenleven moeten roepen. De naam die jij kiest met liefde, zal ongetwijfeld de beste naam zijn voor jouw hond.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

 • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload