Home | De nadelen van een Golden retriever

De nadelen van een Golden retriever

⏱ Leestijd: 3 minuten

Perfectie bestaat niet en ook het meest geliefde hondenras, de Golden retriever, heeft zo zijn nadelen. Overweeg je een Golden retriever in huis te halen? Bedenk je dan goed of deze nadelen zwaar wegen voor je. Door een weloverwogen keus te maken, weet je niet alleen zelf waar je aan begint, maar bied je ook de hond een thuis dat het best bij hem past. Zo hebben zowel jij als je nieuwe viervoeter het meest profijt en plezier van elkaar.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Eens een jager, altijd een jager

De Golden retriever is van origine een jachthond. Hij is gewend om een aangeschoten prooi op te speuren en op te halen. Dit jachtinstinct zit in zijn genen. Het is dus niet vreemd als hij tijdens een rustig wandelingetje door het park ineens achter een wegschietend konijn of fladderende eend aan gaat. Of dat hij de bosjes inschiet en vol trots naar je terugkomt met een dikke houtduif in zijn bek. De enige manier om dit gedrag te beteugelen is door hem op heterdaad te betrappen en een ferme ‘foei’ toe te roepen. Met wat geduld leert hij deze fratsen na verloop van tijd af.

Het olifantengeheugen van de Golden retriever

Van jongs af aan zijn Golden retrievers nieuwsgierig naar alles wat er om hen heen gebeurt en leergierig naar alles wat ze nog niet kennen. Tijdens hun socialisatiefase als pup is het daarom belangrijk om ze zoveel mogelijk kennis te laten maken met geluiden en alledaagse situaties. Ook is het in die fase belangrijk om goed gedrag te belonen. De Golden retriever heeft namelijk een olifantengeheugen. Dat wat hem is aangeleerd, vergeet hij nooit meer. Dat geldt niet alleen voor goed, maar ook voor verkeerd gedrag. Dus beter gelijk goed aanleren, dan achteraf corrigeren.

Je huis wordt één grote speeltuin

Overweeg je behalve de aanschaf van een Golden retriever ook een nieuwe bank? Of een mooie vaas voor op tafel? Wacht daar voorlopig mee! Met name voor een Golden retriever pup, moet je huis echt puppyproof zijn. Golden retrievers kwispelen namelijk wat af en gaan met alles aan de haal; kussens, speelgoed van je kinderen, je schoenen, wc-rollen. Je vindt deze ‘schatten’ vervolgens op de meest ongebruikelijke plekken terug. Het loont om bijvoorbeeld traphekjes te plaatsen op de plekken waar je je hond liever niet wilt hebben.

Spontaan een nieuw tapijt

Koop je een rasechte Golden retriever? Wees dan ook bewust van zijn prachtige, maar onderhoudsintensieve vacht. Deze vacht moet je geregeld goed uitkammen en valt behoorlijk uit. Bereid je dus voor op veel stofzuigen of een nieuw tapijt van hondenharen in huis. Ben je of is één van je huisgenoten allergisch, dan kan dit voor problemen zorgen. Iets om in overweging te nemen bij de keuze voor een Golden retriever.

Een nette hond vraagt om een nette baas

Een gehoorzame en nette hond krijg je door de juiste opvoeding. Dit geldt zowel voor je hond als voor jou! Wil je een hond die niet met al je schoenen ervandoor gaat? Of die je nieuwe telefoon van de tafel kwispelt? Zorg dan dat je al je losse items goed opbergt of dat je hekjes plaatst bij ruimtes waar je hond niet welkom is. Ook losse kabels en stekkerdozen zijn een geliefd speelobject en uiteraard behoorlijk gevaarlijk. Met andere woorden: door zelf netjes te zijn, geef je je Golden retriever minder kans er een zootje van te maken.

Inbrekers zijn welkom

Zoek je een hond om je huis en haard te beschermen tegen onwelkome gasten? Streep de Golden retriever dan maar van je lijstje, hij staat niet bekend als de beste waakhond. Hij is wel degelijk goed in aanslaan als er bezoek is, zowel genode als ongenode gasten. Maar zijn geblaf is voornamelijk een uiting van puur enthousiasme; iedereen die langskomt kan namelijk een potentieel speelmaatje zijn! Inbrekers worden dus met hetzelfde enthousiasme ontvangen als vrienden en bekenden. Ondanks zijn sterk ontwikkelde neus, kan hij het verschil tussen goede of slechte intenties bij mensen helaas niet waarnemen.

Geen hond is hetzelfde

Wie meer wil weten over de Golden retriever, krijgt vanuit allerlei bronnen behoorlijk gelijkgestemde informatie over het gedrag en karakter van deze viervoeter. In grote lijnen is het karakter van dit hondenras goed te beschrijven en kloppend met de werkelijkheid. Maar een hond is een levend wezen en net als bij mensen is er geen één Golden retriever gelijk en hebben ze allemaal een eigen persoonlijkheid. Bedenk dus dat er ondanks alle voordelen aan deze hond er geen garanties zijn dat hij zich gedraagt zoals in je informatie beschreven staat.

Wil je het ongewenste gedrag van je Golden Retriever effectief afleren?

Bijten, opspringen, blaffen of bedelen. Helaas komt het bij Golden Retrievers regelmatig voor. Wil je dit ongewenste gedrag snen en blijvend afleren? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens.

In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Ook het thema opvoeding en training wordt uitgebreid behandeld. Zodat jij jouw Golden Retriever eenvoudig kan opvoeden tot een gehoorzame, lieve hond.

Klik hier om het e-book te bekijken →

Nóg meer leren over jouw Golden Retriever? 🐶

Download dan ook het uitgebreide Golden Retriever Handboek!

  • 90+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Een Golden Retriever steriliseren

Een Golden Retriever steriliseren

Zodra je een Golden retriever teefje als pup aanschaft, is het belangrijk na te denken over haar toekomst en met welke gezondheidsrisico’s ze te maken krijgt. Wil je haar een nestje laten krijgen, of niet? In dat laatste geval is een sterilisatie een optie. Maar wat...

Golden Retriever alleen thuis laten

Golden Retriever alleen thuis laten

Hoe leuk het ook is om je Golden retriever mee te nemen naar je werk, het wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd. Vroeger of later komt er dan ook een moment dat je je hond alleen thuis moet laten. Of het nou voor je werk is, of omdat je even een boodschap moet...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

HET GOLDEN RETRIEVER HANDBOEK

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!