Home | Kan een Golden retriever fijn leven in jouw appartement?

Kan een Golden retriever fijn leven in jouw appartement?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Overweeg je een Golden Retriever in huis te nemen? Dat snappen we, want het zijn geweldige honden!

Maar het is dan wel verstandig om eerst uit te zoeken of je woonruimte geschikt is om een Golden Retriever te houden. Want wat hebben deze honden nodig? Waar moet je rekening mee houden? Zijn er hulplijnen die je in kan schakelen? En welke aanpassingen vraagt de komst van deze hond aan jouw leefstijl?

We lichten in dit artikel een paar belangrijke kwesties toe zodat iedereen weet wat er qua huis komt kijken bij het aanschaffen van een Golden Retriever!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Een Golden Retriever heeft ruimte nodig

De Golden Retriever valt in de categorie middelgrote tot grote honden. Het is dus niet verwonderlijk dat enige leefruimte voor deze viervoeter een must is. Woon je in een studio of klein appartement, denk dan nog een keer goed na of dit de meest geschikte plek is voor een Golden Retriever.

Het is een hond met een speels en energiek karakter. Hij houdt van actie en vooral veel spelen. Het is geen bankhanger. Ook al is hij netjes opgevoed, hij is graag in beweging. Ook binnenshuis. Daarom is een ruime woning, het liefst met buitenruimte, voor een Golden Retriever de beste accommodatie.

Wat moet ik doen als ik geen buitenruimte heb?

Woon je in een appartement en heb je weinig tot geen buitenruimte? Houd er dan rekening mee dat je je Golden Retriever regelmatig uitgebreid uitlaat. Hij heeft zijn beweging hard nodig en het is ook nog eens gezond voor jezelf!

Het liefst maakt een Golden Retriever zo’n drie keer per dag een lange wandeling. Ga met hem naar het park of bos of wandel een flink stuk door de buurt. Bij voorkeur laat je hem ook lekker rennen en spelen op een hondenlosloopterrein. Zo kan hij zijn energie goed kwijt en is hij rustiger als hij weer binnen in je appartement is.

Pas op met giftige kamerplanten in je appartement!

Mooie bloemen en kamerplanten in huis hebben staan is fantastisch voor de sfeer! Daarnaast is het goed voor de luchtkwaliteit. We raden iedereen dus aan om voldoende groen in huis te halen.

Maar niet alle planten zijn de beste combinatie met je Golden Retriever. Sommige planten zijn giftig of zelfs dodelijk als je hond op de bladeren ervan kauwt. Aangezien een Golden Retriever graag kauwt op alles wat hij vindt moet je hierbij dus extra oppassen.

Zorg daarom sowieso dat je een EHBO-kit voor dieren in huis hebt en bel de dierenarts als je denkt dat je hond een giftige plant binnen heeft gekregen. Op internet staan allerlei lijsten met welke planten schadelijk zijn voor honden. Een paar bekende voorbeelden van giftige planten zijn: Aloë Vera, Klimop en de Kamerpalm.

Verdiep je sowieso goed in de gezondheid van jouw Golden Retriever

Je wilt jouw Golden Retriever natuurlijk zo gezond mogelijk houden. Maar naast het opletten met welke planten je in huis haalt zal je daarvoor nog op allerlei andere dingen moeten letten.

Verdiep je daarom in dingen als voeding, verzorging en gezondheid. Het Golden Retriever Handboek helpt je daarbij!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe combineer je werk en je Golden Retriever

Werk je vanuit huis? Dan heb je mogelijk meer tijd om je Golden Retriever uit te laten gedurende de dag. Ben je de hele dag weg? Dan is het zinvol om iemand te vragen om regelmatig een ommetje met je Golden Retriever te lopen. Een hondenuitlaatdienst kan je hierbij ook van dienst zijn.

Houd er rekening mee dat een Golden Retriever een hond is die veel aandacht en beweging nodig heeft. De hele dag in zijn eentje in een appartement zitten is niet goed voor zijn gemoedstoestand. Overweeg voor je er één aanschaft dus goed of je de tijd en ruimte hebt om voor een Golden Retriever te zorgen.

Je huis als één groot speelparadijs

We kennen allemaal het beeld van de Golden Retriever in een totaal verwoeste zitbank, die je vervolgens ‘onschuldig’ aankijkt als je hem betrapt. Of de puppy die het huis ‘decoreert’ met toiletpapier.

Golden Retrievers zijn speelse honden. Ze gaan aan de haal met alles wat ze kunnen vinden. Vaak zijn dat juist de spullen die je liever heel houdt. Wil je een Golden Retriever aanschaffen? Houd dan rekening met zijn speelse buien! Woon je klein of in een appartement, zorg dan dat hij vaak naar buiten kan om te spelen.

Natuurlijk is het ook een aanrader je waardevolle spullen netjes op te ruimen, zodat hij er niet bij kan.

Conclusie: bepaal of een Golden Retriever bij je levensstijl en woonsituatie past

Het is inmiddels duidelijk dat een Golden Retriever het meest gebaat is bij ruimte, beweging en een veilige omgeving. Een woning met voldoende mogelijkheid om rond te lopen en het liefst een buitenruimte (zonder giftige planten!) is dan ook ideaal voor dit hondenras. Heb je deze woonluxe niet, zorg er dan voor dat je voldoende tijd hebt om je Golden Retriever regelmatig uit te laten.

Met andere woorden; bepaal voor je er één aanschaft eerst of je levensstijl en woonruimte geschikt genoeg zijn voor een Golden Retriever. Door een weloverwogen keuze te maken, bepaal je niet alleen het geluk van je nieuwe maatje, maar ook dat van jezelf.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload