Home » Golden Retriever kruisingen: hoe werkt het en welke zijn er?

Golden Retriever kruisingen: hoe werkt het en welke zijn er?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het kan zomaar zijn dat je een mooie Golden Retriever kruising wilt aanschaffen, maar dat je nog niet weet welke je precies wil hebben. Er zijn verschillende Golden Retriever soorten waar je uit kunt kiezen en dat kan de keuze soms best moeilijk maken.

Om je te helpen bij die keuze vertellen we je in dit artikel alles over de verschillende kruisingen, uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over deze geweldige honden!

 

Golden Retriever x Labrador: het beste van beide rassen

Ben je op zoek naar een speelse en beleefde hond? Kies dan voor de Golden retriever x LabradorDeze kruising speelt graag, is intelligent en is van nature erg netjes.

De overeenkomst tussen deze twee honden is dat ze echte waterratten zijn. Daardoor zijn het sterke zwemmers. Oorspronkelijk zijn ze gefokt om vogels op te halen. Sta er dan ook niet gek van te kijken als jouw hond met allerlei voorwerpen komt aanrennen. Daarbij hebben ze beide een sterk reukvermogen en een goed visueel geheugen.

Golden Retriever x Duitse Herder: een intelligente viervoeter

Niet alleen de bovenstaande kruising heeft op bepaalde vlakken een hoge intelligentie. Ook de Golden Retriever x Shepherd of Golden Retriever x Duitse herder wordt beschouwd als een ontzettend intelligente hond. In combinatie met zijn speelse, sociale karakter wordt deze hond door velen gekroond als de ideale gezinshond.

Qua uiterlijk mag je een gemiddelde vachtlengte verwachten. Deze is vaak recht of licht golvend. Hierin verschilt deze hond niet zoveel van een raszuivere Golden Retriever.

Golden Retriever x Husky: een grote verrassing

Bij de vorige twee rassen was het nog enigszins duidelijk hoe de hond eruit kwam te zien. Zij verschillen niet veel van raszuivere Retrievers. Bij de Golden Retriever x Husky is dit echter lastig aan te geven. Wel zijn er van beide afzonderlijke rassen enkele uiterlijke kenmerken die in de kruising vaak terugkomen. Dit resulteert in een ‘wolfachtig uiterlijk’. Een wat wilde vacht, die je dus doet denken aan een wolf.

Maar hoe de kruising er ook precies uit komt te zien.. één ding is zeker: met deze mix krijg je een rashond met heel veel haar.

Golden Retriever x Collie: de ideale gezinshond

Wil je een combinatie van bovenstaande rassen? Dan is het aan te raden om voor een Golden Retriever mix Collie te gaan. Je zult een speelse, lieve, intelligente en waakzame hond krijgen. De vacht is ruw, dicht en waterbestendig en de ogen zijn amandelvormig en diep.

Golden Retriever x Labradoodle: een anti-allergische vacht

Naast alle bovenstaande combinaties zijn er nog andere kruisingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een Golden Retriever x Doodle. Deze honden zijn vriendelijk, aanhankelijk en leren graag van hun baasje. Een voordeel is dat ze een anti allergische vacht hebben.

Je zult het goed kunnen vinden met deze hond als je op zoek bent naar een lieve, speelse en intelligente hond.  De opvoeding vergt iets meer energie dan bij een gewone Golden Retriever. Deze kruising kan bijvoorbeeld minder goed alleen zijn en heeft dus meer aandacht nodig.

Golden Retriever x Corgi: een schattig uiterlijk

Een andere mooie combinatie is de kruising van de Golden Retriever x Corgi. Een Corgi kun je herkennen aan de korte pootjes, lange rug en zijn vosachtige kop. Ondanks een gemiddeld energielevel vinden ze het heerlijk om overal achteraan te rennen.

Voor deze kruising is het van belang dat je een middelgroot huis hebt, met een ruime tuin waar ze zich kunnen uitleven. Daarnaast is dit ras ook erg goed met kinderen omdat het een vriendelijk karakter heeft.

Golden Retriever x Teckel: schattig, maar vaker gezondheidsproblemen

Je kunt ook kiezen voor een Golden Retriever x Teckel. Een teckel heeft korte pootjes en het kan zomaar zijn dat jouw kruising dit ook heeft. Schattiger kan natuurlijk niet. Qua uiterlijk kun je een lang en gespierd lichaam verwachten, met korte pootjes en donkere ogen.

Het enige nadeel van deze kruising is dat je vaker gezondheidsproblemen tegenkomt. Dit komt omdat het twee verschillende rassen zijn. Je kunt altijd kiezen voor inseminatie om de kans kleiner te maken.

Golden retriever x Berner Sennen: een verrassing qua karakter

Een laatste kruising die je hart laat smelten is de Golden Retriever x Berner Sennen. De overeenkomst tussen deze twee honden is dat ze allebei een dubbele vacht hebben. Qua karakter is het niet helemaal zeker wat je zult krijgen, omdat ze nogal tegengesteld zijn. Laat je dus verrassen als je een puppy van deze kruising in huis neemt.

Een Golden Retriever is lief, energiek en gehoorzaam. Terwijl een Berner Sennen rustig en beheerst is.

Conclusie: er zijn talloze kruisingen om uit te kiezen

Wellicht hebben we jouw keuze er niet makkelijker op gemaakt met dit artikel. Er zijn nu eenmaal erg veel kruisingen mogelijk met de Golden Retriever.

Ons advies is om vooral je tijd te nemen bij het kiezen van je nieuwe vriend. Door alle informatie in je op te nemen kom je ongetwijfeld uit bij de juiste hond voor jou en jullie gezin.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin vind je alles over deze lieve honden!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...