Home | Golden Retriever kruisingen en mix: welke zijn er?

Golden Retriever kruisingen en mix: welke zijn er?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kan zomaar zijn dat je een mooie Golden Retriever kruising wilt aanschaffen, maar dat je nog niet weet welke je precies wil hebben. Dat is ook niet zo vreemd, want er zijn verschillende Golden Retriever kruisingen waar je uit kunt kiezen.

Om je te helpen bij die keuze vertellen we je in dit artikel alles over de verschillende kruisingen, uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen. We zoomen in op de verschillende soorten kruisingen en vertellen je de belangrijkste punten over die specifieke mix.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Golden Retriever x Labrador: het beste van beide rassen

Ben je op zoek naar een speelse en beleefde hond? Kies dan voor de Golden retriever x Labrador. Deze kruising speelt graag, is intelligent en is van nature erg netjes.

De overeenkomst tussen deze twee honden is dat ze echte waterratten zijn. Daardoor zijn de gekruiste honden erg sterke zwemmers.

Oorspronkelijk zijn ze gefokt om vogels op te halen. Sta er dan ook niet gek van te kijken als jouw hond met allerlei voorwerpen komt aanrennen. Daarbij hebben ze beide een sterk reukvermogen en een goed visueel geheugen.

Golden Retriever x Duitse Herder: een intelligente viervoeter

Niet alleen de bovenstaande kruising heeft op bepaalde vlakken een hoge intelligentie. Ook de Golden Retriever x Shepherd of Golden Retriever x Duitse herder wordt beschouwd als een ontzettend intelligente hond.

In combinatie met zijn speelse, sociale karakter wordt deze hond door velen gekroond als de ideale gezinshond.

Qua uiterlijk mag je een gemiddelde vachtlengte verwachten. Deze is vaak recht of licht golvend. Hierin verschilt deze hond niet zoveel van een raszuivere Golden Retriever.

Golden Retriever x Husky: een grote verrassing

Bij de vorige twee rassen was het nog enigszins duidelijk hoe de hond eruit kwam te zien. Zij verschillen niet veel van raszuivere Retrievers. Bij de Golden Retriever x Husky is dit echter lastig aan te geven.

Wel zijn er van de beide afzonderlijke rassen enkele uiterlijke kenmerken die vaak in de kruising terug komen. Dit resulteert doorgaans in een ‘wolfachtig uiterlijk’. Een wat wilde vacht, die je dus doet denken aan een wolf.

Maar hoe de kruising er ook precies uit komt te zien.. één ding is zeker: met deze mix krijg je een rashond met heel veel haar.

Golden Retriever x Collie: de ideale gezinshond

Wil je een combinatie van bovenstaande rassen? Dan is het aan te raden om voor een Golden Retriever x Collie te gaan.

Je zult een speelse, lieve, intelligente en waakzame hond krijgen. De vacht is ruw, dicht en waterbestendig en de ogen zijn amandelvormig en diep.

Golden Retriever x Labradoodle: een anti-allergische vacht

Naast alle bovenstaande combinaties zijn er nog andere kruisingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een Golden Retriever x Doodle. Deze honden zijn vriendelijk, aanhankelijk en leren graag van hun baasje. Een voordeel is dat ze minder allergeen uitstoten, waardoor mensen met allergieën deze hond beter verdragen.

Je zal het goed met deze hond vinden als je op zoek bent naar een lieve, speelse en intelligente hond.  De opvoeding vergt iets meer energie dan bij een gewone Golden Retriever. Deze kruising kan bijvoorbeeld minder goed alleen zijn en heeft dus meer aandacht nodig.

Golden Retriever x Corgi: een schattig uiterlijk

Een andere mooie combinatie is de kruising tussen de Golden Retriever x Corgi. Een Corgi kun je herkennen aan de korte pootjes, lange rug en zijn vosachtige kop. Ondanks een gemiddeld energielevel vinden ze het heerlijk om overal achteraan te rennen.

Voor deze kruising is het van belang dat je een middelgroot huis hebt, met een ruime tuin waar ze zich kunnen uitleven. Daarnaast is dit ras ook erg goed met kinderen omdat ze een vriendelijk karakter hebben.

Golden Retriever x Teckel: schattig, maar vaker gezondheidsproblemen

Je kunt ook kiezen voor een Golden Retriever x Teckel. Een teckel heeft korte pootjes en het kan zomaar zijn dat jouw kruising dit ook heeft. Schattiger kan natuurlijk niet.

Qua uiterlijk kun je een lang en gespierd lichaam verwachten, met korte pootjes en donkere ogen.

Het enige nadeel van deze kruising is dat je relatief vaak gezondheidsproblemen tegenkomt. Wees je hier bewust van (en lees je goed in) voordat je een hondje van deze kruising in huis haalt.

Wil je alles weten over de gezondheid van jouw Golden Retriever?

Bekijk dan zeker het Golden Retriever Handboek even. Daarin wordt uitgebreid aandacht besteed aan de gezondheid, voeding en verzorging van jouw hond. Een must voor ieder baasje dat zijn Retriever gezond en gelukkig wilt houden.

Je kan het boek bekijken via deze link 

Golden retriever x Berner Sennen: een verrassing qua karakter

Een laatste kruising die je hart laat smelten is de Golden Retriever x Berner Sennen. Qua uiterlijk is de overeenkomst tussen deze twee honden dat ze allebei een dubbele en erg harige vacht hebben.

Qua karakter is het niet helemaal zeker wat je zal krijgen, omdat deze honden afzonderlijk nogal tegengesteld zijn. Een Golden Retriever is lief, energiek en gehoorzaam. Terwijl een Berner Sennen rustig en beheerst is.

Je zal het karakter van jouw kruising dus echt gaandeweg moeten gaan ontdekken.

Conclusie: er zijn talloze kruisingen om uit te kiezen

Wellicht hebben we jouw keuze er niet makkelijker op gemaakt met dit artikel. Er zijn nu eenmaal erg veel kruisingen mogelijk met de Golden Retriever en alle kruisingen hebben stuk voor stuk mooie kenmerken.

Ons advies is om vooral je tijd te nemen bij het kiezen van je nieuwe vriend. Door alle informatie in je op te nemen kom je ongetwijfeld uit bij de juiste hond voor jou en jullie gezin.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload