Home | Golden Retriever x Husky kruising: maak kennis met deze mooie mix

Golden Retriever x Husky kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Vind je zowel een Golden Retriever als een Husky een leuk hondenras? Overweeg dan zeker om voor een kruising van beide rassen te gaan. Er zijn zeker ook mixen van beide honden te vinden zodat je een leuke pup kunt kopen met zowel karaktereigenschappen als een uiterlijk van beide rassen in zich.

Weet je niet zo goed wat je van een dergelijke mix kunt verwachten en wat typisch is voor deze hond qua uiterlijk en karakter? Lees dan zeker de volgende tekst door om meer over deze bijzondere mix te weten te komen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De Husky

Laten we beginnen met eerst wat te vertellen over de Husky. Dit is een sledehond die qua uiterlijk sterk op een wolf lijkt. Een Husky teefje heeft een gemiddelde schofthoogte tussen de 51 en 56 centimeter en weegt tussen de 16 en 23 kilogram. Een reu van dit ras kan een schofthoogte hebben tussen de 53 en 60 centimeter en weegt zo tussen de 20 en 27 kilogram.

Dit is bepaald een flinke hond te noemen dus. De Husky heeft een dubbele vacht met halflang haar en komt in verschillende kleurencombinaties voor. Het ras houdt van actief bezig zijn, vangt graag prooien en is het liefst veel in beweging. Dit doen ze graag samen met het baasje, waarbij de Husky heel trouw is en waarvoor hij alles wil doen.

Het is een vriendelijk en sociaal ras dat met nagenoeg iedereen goed overweg kan dus een waakhond zul je er niet aan hebben. Het is een hond die heel goed tegen de kou kan maar op warme dagen is het aan te raden het wat rustiger aan te doen.

Let op: Alle mogelijk Retriever kruisingen (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Golden Retriever Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Uiterlijke kenmerken mix Golden Retriever Husky

Een combinatie van een Husky met een Golden Retriever kan een kleurrijke pup opleveren. De Husky komt zelf al in een combinatie van diverse kleuren voor zodat de mix van beide rassen zwart, wit, bruin, koper en blonde kleuren kan hebben. De vacht zal wat minder lang zijn dan bij een raszuivere Golden Retriever maar heeft toch een goede en regelmatige verzorging nodig. Een Golden Retriever Husky mix zal nagenoeg even groot zijn als een hond van een van beide rassen en ongeveer hetzelfde wegen.

De mix kan zowel donkerbruine als blauwe ogen hebben want dit laatste komt ook bij de Husky voor. De combinatie van beide rassen levert een middelgrote hond op die bijzondere oren kan hebben. Deze staan bij de Husky namelijk omhoog, terwijl ze bij de Golden Retriever veelal omlaag hangen.

Dit geldt ook voor de staart van de hond. Wat het wordt, is afhankelijk van welke genen dominant zijn. Je kunt er vanuit gaan dat deze mix zelfs binnen één nestje al verschillende pups kan opleveren.

Karakter van de mix Golden Retriever Husky

Als je voor een mix van een Golden Retriever met een Husky gaat, haal je een sociale allemansvriend in huis. Beide rassen houden veel van aandacht en willen graag bij het baasje zijn en van alles samen ondernemen. Spelen, zwemmen, rennen, intelligentiespelletjes doen, het kan allemaal.

De mix zal een actieve en energieke hond opleveren die nog wel eens wil blaffen zoals een Husky maar die niet bepaald waaks is. De kruising heeft, mits het temperament van de Husky de overhand heeft, een behoorlijke drang naar het jagen op prooien dus je hoeft niet verbaasd te staan kijken als je huisdier met een kleine prooi thuiskomt of ergens als een dolle achteraan rent. De Golden Retriever Husky mix kan met de juiste opvoeding werkelijk een echt maatje worden en deel uitmaken van het gezin.

Houd er wel rekening mee dat beide hondenrassen niet graag lang alleen zijn. Een hondenmaatje zou in dat geval al een goede oplossing kunnen zijn om de eenzaamheid en daaraan verwant sloopgedrag tegen te gaan en te voorkomen.

Opvoeding van de mix Golden Retriever Husky

Bij elke hond is het volgen van een goede training of op hondencursus gaan belangrijk, dus ook bij een Golden Retriever Husky mix. Begin hier zo vroeg mogelijk mee want je pup kan op die manier spelenderwijs al veel leren en het is belangrijk voor je huisdier om van alles samen met het baasje te ondernemen.

Gezien het feit dat een Husky een aardig jachtinstinct heeft, is het belangrijk je huisdier snel te leren hoe hij aan de riem moet lopen zodat hij niet overal achteraan rent. Een volwassen hond kan dan netjes aan de riem lopen zonder te trekken als dit reeds als puppy is aangeleerd. Bij de opvoeding van je mix tussen de Golden Retriever en een Husky is het belangrijk dat je consistent bent, het de hond laat merken als hij het goed doet en deze daarvoor beloont.

Dingen leren is voor een intelligente kruising zoals deze niet moeilijk en zullen snel kunnen gebeuren maar zorg ervoor dat de hond niet ondeugend wordt en zijn eigen ding gaat doen. Voed je hond op een zachte, doch grondige manier op zodat je een maatje erbij hebt in je gezin.

Prijs van de kruising Golden Retriever Husky

De prijs voor een Golden Retriever ligt tussen de €900 en €1200 euro. Dit komt redelijk overeen met de aanschafkosten voor een Husky die gemiddeld tussen de €800 en €1300 liggen. Voor een kruising van beide rashonden dien je dan toch al ook al snel aan prijzen rond de €1000 te denken. Dit betaal je als je naar een betrouwbare fokker gaat.

Liggen de prijzen veel lager, dan bestaat de kans dat je met een broodfokker te maken hebt die enkel voor het geld fokt en zeker niet de gezondheid van de dieren voorop stelt.

Deze vermijd je daarom ook het beste want de kans dat je dan een ziek diertje mee naar huis neemt, is groot. Voor elke hond, dus tevens voor een mix of kruising geldt dat je er niet bent met enkel de kosten voor aanschaf van het dier. Er komen ook kosten bij voor speelgoed, voer, dierenarts of trimsalon bezoekjes en nog meer dus houd daar altijd goed rekening mee.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload