Home | Hoe werkt de herplaatsing van een Golden Retriever?

Hoe werkt de herplaatsing van een Golden Retriever?

⏱ Leestijd: 5 minuten

Er zijn meerdere redenen waardoor je jouw hond niet meer kan bieden wat hij nodig heeft. Misschien is er een scheiding, tijdgebrek, een verhuizing of zijn er andere omstandigheden waardoor de Golden Retriever op zoek is naar een nieuw gezin.

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om Golden Retriever herplaatsing. Zo zijn er meerdere websites en verenigingen die het mogelijk maken om honden te herplaatsen.

Hieronder geven we je meer informatie over redenen voor een herplaatsing en hoe het herplaatsen in zijn werk gaat. Ook geven we een aantal tips om het proces van herplaatsing gemakkelijker en soepeler te laten verlopen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Redenen voor het herplaatsen van een hond

Herplaatsing van een hond komt helaas vrij vaak voor. Soms komt dit door onvoorziene gebeurtenissen zoals een scheiding, een verandering in het gezinsleven, het verlies van een baan of tijdgebrek. Misschien is door je nieuwe werk de hond vaak alleen, is er een baby opkomst of verhuis je naar een kleinere woning. Ook kan je onverwacht je baan verliezen, waardoor je niet meer financieel in staat bent om voor je Golden Retriever te zorgen.

Ook kan het voorkomen dat de hond toch niet helemaal aansluit bij jou en je gezin. Soms hebben mensen zich niet goed verdiept in het ras en is de Golden Retriever toch actiever dan gedacht en hebben ze niet de tijd die de hond eigenlijk nodig heeft. Als je doorhebt dat je je Golden Retriever niet het beste leven meer kunt bieden, dan kan het verstandig zijn om aan herplaatsing te denken. Hierdoor bied je je hond een kans op een beter leven.

Let op: Het kopen of adopteren van een Golden Retriever (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Golden Retriever Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Waarom een herplaatser?

Waar vroeger asielen vaak nog overvol waren, wordt nu herplaatsing steeds populairder. Je zag vroeger vaak dat mensen specifiek op zoek waren naar een pup. Ze wilden geen volwassen hond in huis halen. Tegenwoordig zijn veel mensen hier een stuk flexibeler in. Ze kiezen er steeds vaker voor om een herplaatser in huis te nemen.

Hiervoor geldt vaak een strenge selectieprocedure. Dit komt doordat een hond natuurlijk niet nog een keer herplaatst dient te worden en deze keer wel bij het nieuwe baasje blijft. De hond moet goed bij je passen. Het is namelijk vaak geen pup meer, maar een hond die al een geschiedenis heeft. Hier moet je je van bewust zijn en je moet geduld hebben om de hond zich te laten aanpassen aan jou en zijn nieuwe omgeving.

Verschillende sites voor herplaatsing

Er zijn meerde plekken waar je terecht kunt voor herplaatsing van je Golden Retriever. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Golden Retriever Vereniging (GVR) terecht. Zowel mensen die een hond willen herplaatsen als mensen die op zoek zijn naar een volwassen Golden Retriever kunnen zich hier aanmelden. De GVR zal deze partijen bij elkaar brengen om de herplaatsing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld Stichting Verhuisdieren, die je kan helpen bij het vinden van een nieuw thuis voor jouw Golden Retriever. Zo zijn er nog een aantal organisaties die het mogelijk maken om dieren te herplaatsen en de procedure zo goed mogelijk te laten verlopen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Golden Retriever

Overweeg je een Golden Retriever te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Golden Retriever Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Tips bij het herplaatsen van een hond

Ben je van plan om je hond te laten herplaatsen of om binnenkort zelf een herplaatste Golden Retriever in huis te nemen? Dan is het verstandig om met een aantal tips en adviezen rekening te houden. Vaak wordt er geprobeerd om via een matchingsysteem de juiste match voor jouw huisdier te vinden. Het gaat namelijk om de band en de harmonie tussen mens en dier.

Het is voor beide partijen van belang dat er een goed gevoel is. Als je je hond gaat herplaatsen wil je een goed gevoel krijgen bij de nieuwe baas en de omgeving. Onderstaande tips kunnen je helpen bij het vinden van zo’n geschikte match.

Tip 1: Ga zelf kijken

Als je je hond door omstandigheden moet herplaatsen dan wil je natuurlijk wel dat je Golden Retriever goed terecht komt. Het is daarom een goed idee om altijd zelf te gaan kijken bij de nieuwe eigenaar van de hond. Je kent het dier namelijk zelf als geen ander en weet wat je Golden Retriever nodig heeft. Vraag jezelf daarom af of de nieuwe omgeving en situatie geschikt is voor de hond en of je er een goed gevoel bij hebt.

Tip 2: Bedenktijd

Bij de aanschaf of herplaatsing van een Golden Retriever is het erg belangrijk om geen overhaaste beslissingen te maken. Soms zijn mensen impulsief bezig omdat ze zo graag een hond willen aanschaffen. Geef jezelf en de nieuwe eigenaar daarom genoeg bedenktijd voordat je definitief ja zegt tegen de adoptie. Zo worden er geen overhaaste beslissingen gemaakt en is de kans op slagen groter.

Tip 3: Vraag naar toekomstplannen

Je wilt natuurlijk wel dat je hond deze keer voor de rest van zijn leven bij dit nieuwe baasje mag blijven. Het is daarom verstandig om bij het nieuwe baasje na te vragen wat voor plannen ze hebben voor de toekomst. Willen ze misschien nog verhuizen, staat er gezinsuitbreiding op de planning en hoe is de gezondheid van de nieuwe baas?

Tip 4: Logeren

Een ander goed advies is om de hond eerst een tijdje te laten logeren bij de nieuwe eigenaar. Dit geeft een stuk meer rust om te kijken of er een match is, of de hond op zijn plek is en of er een klik is tussen de nieuwe baas en de hond.

Tip 5: Geef speeltjes mee

Een herplaatsing kan vrij ingrijpend en stressvol zijn voor je hond. De Golden Retriever komt opeens in een nieuwe omgeving terecht en zal hier enorm aan moeten wennen. Om het gemakkelijker te maken kan het een goed idee zijn om lievelingsspeeltjes of een kleed mee te geven. Ook kan een t-shirt van de oude eigenaar helpen om de transitie wat gemakkelijker te maken.

Deze oude geuren zullen wat herkenning geven in de nieuwe omgeving en situatie.

Tip 6: Informeer de nieuwe baas

De nieuwe baas moet natuurlijk goed op de hoogte zijn van alles wat er speelt. Zijn er misschien medische zaken om rekening mee te houden? Heeft de hond specifieke eigenschappen of karaktertrekken die hij moet weten? Dan is het zeker verstandig om dit te vertellen.

Ook kun je de nieuwe eigenaar vertellen over het merk voer dat je de hond altijd geeft. Als de nieuwe eigenaar besluit om ander voer te gaan geven, dan is het een tip om het oude en het nieuwe voer eerst goed te mengen zodat deze overgang makkelijker wordt gemaakt.

Tip 7: Let op met sites als Marktplaats

Helaas wordt er soms ook misbruik gebruikt van het feit dat honden ter herplaatsing worden aangeboden. Zo zijn er bijvoorbeeld broodfokkers of handelaren actief op sites als Marktplaats. Biedt je hond daarom ook niet zomaar aan op zo’n advertentie site of op Facebook. Je kan zomaar denken dat je een fijne plek voor je Golden Retriever hebt gevonden, maar je hond vervolgens weken later weer tegen komen op internet.

Je Golden Retriever herplaatsen

Hierboven hebben we dus een aantal tips gegeven als het gaat om het herplaatsen van je Golden Retriever. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie allebei een goed gevoel hebben en dat dit het beste is voor de hond. Hierdoor kan de Golden Retriever een nog lang en gelukkig leven leiden bij de nieuwe baas.

Wil je nog meer leren over jouw Golden Retriever?

Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over o.a. de aanschaf, verzorging, training, gezondheid en voeding van je hond.

Tijdelijk krijg je ook nog eens 4 gratis bonus boeken en geldt er een 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload