Home | Hoe groot wordt een golden retriever?

Hoe groot wordt een golden retriever?

⏱ Leestijd: 2 minuten

Zodra je een golden retriever gaat aanschaffen is het handig om een aantal zaken goed uit te zoeken. Want als baasje heb je een grote verantwoordelijkheid om jouw nieuwe hond goed en duurzaam te verzorgen.

Een van de dingen waar je waarschijnlijk benieuwd naar bent is de grootte van deze hond. Het is belangrijk om dat te weten, omdat je hem natuurlijk voldoende ruimte moet kunnen bieden in je huis, tuin en bijvoorbeeld je wagen.

En als je dan toch aan het nadenken bent over zijn grootte, denk dan ook direct na over de voeding en beweging van deze hond. Want dat staat met elkaar in verband. In dit artikel vertellen we je er meer over.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Hoe groot wordt een golden retriever?

Laten we direct beginnen met de hamvraag: want jij wil waarschijnlijk graag weten weten wat de grootte is van een golden retriever.

Een volwassen teefje kan een schofthoogte krijgen tussen de 51 en de 56 centimeter, terwijl een reu een schofthoogte kan krijgen tussen de 56 en 61 centimeter.

Gezonde voeding is erg noodzakelijk voor de grootte

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw Golden Retriever een goede, gezonde groei doormaakt. Een van de belangrijkste voorwaarden daarvoor is het bieden van gezonde, kwalitatieve voeding. Als je kiest voor de juiste voeding zal je zien dat jouw puppy een sterke groei doormaakt.

Het is belangrijk om te weten dat veel van de goedkopere voeding niet de juiste voedingsstoffen bevat. Daarom is het echt beter om iets meer geld uit te geven aan goede voeding. Dat kost iets meer, maar je hond heeft er ontzettend veel profijt van.

Wil je nog meer weten over de voeding voor jouw Golden Retriever? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. Daarin wordt uitgebreid stilgestaan bij dit onderwerp.

Samen bewegen is gezond

Niet alleen een goede en gezonde voeding draagt bij aan een juiste golden retriever schofthoogte. Ook beweging is belangrijk voor dit ras. Het is natuurlijk erg gezellig om dagelijks samen een paar wandelingen te maken. En die beweging is ook gewoon nodig om je hond op te laten groeien tot een sterke, krachtige viervoeter.

Let er daarbij wel op dat je jouw hond ook voldoende rust geeft. Zeker als de hond nog een puppy is heeft hij voldoende rust nodig om zijn botten en gewrichten voldoende te laten herstellen van zijn inspanningen. Ook dit heeft een impact op het doormaken van een gezonde groei.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload