Home » Hoe groot wordt een golden retriever?

Hoe groot wordt een golden retriever?

⏱ Leestijd: 2 minuten

Zodra je een golden retriever wilt aanschaffen is het handig om een aantal zaken goed uit te zoeken. Want als baasje heb je een grote verantwoordelijkheid om jouw nieuwe hond tot in de puntjes te verzorgen.

Een van de dingen waar je waarschijnlijk benieuwd naar bent is de grootte van deze hond. Het is belangrijk om dat te weten, omdat je hem natuurlijk voldoende ruimte moet kunnen bieden in je huis, tuin en bijvoorbeeld je wagen. En als je dan toch aan het nadenken bent over zijn grootte, denk dan direct ook na over de voeding en beweging van deze hond. Want dat staat met elkaar in verband. In dit artikel vertellen we je er meer over.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

Hoe groot wordt een golden retriever?

Laten we direct beginnen met de hamvraag: want jij wil waarschijnlijk graag weten weten wat de grootte is van een golden retriever.

Een volwassen teefje kan een schofthoogte krijgen tussen de 51 en de 56 centimeter, terwijl een reu een schofthoogte kan krijgen tussen de 56 en 61 centimeter.

Gezonde voeding is erg noodzakelijk

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw pup een goede, gezonde groei doormaakt. Een van de belangrijkste voorwaarden om dat te realiseren is het bieden van gezonde, kwalitatieve voeding. Als je kiest voor de juiste voeding zal je zien dat jouw puppy een sterke groei doormaakt.

Het is belangrijk om te weten dat veel van de goedkopere voeding niet de juiste voedingsstoffen bevat. Daarom is het echt beter om iets meer geld uit te geven aan goede voeding. Dat kost iets meer, maar je hond heeft er ontzettend veel profijt van.

Samen bewegen is gezond

Niet alleen een goede en gezonde voeding draagt bij aan een juiste golden retriever schofthoogte. Ook beweging is belangrijk voor dit ras. Het is natuurlijk erg gezellig om dagelijks samen een paar wandelingen te maken. En die beweging is nodig om je hond op te laten groeien tot een sterke, krachtige viervoeter.

Let er daar wel bij op dat je jouw hond ook voldoende rust geeft. Zeker als de hond nog een puppy is heeft hij voldoende rust nodig om zijn botten en gewrichten voldoende te laten herstellen van zijn inspanningen. Ook dit heeft een impact op het doormaken van een gezonde groei.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...