Home | Leer de Golden Retriever in het goud kennen

Leer de Golden Retriever in het goud kennen

⏱ Leestijd: 2 minuten

De Golden Retriever is een populaire hond die vooral door veel gezinnen wordt gekozen. Dat is ook logisch, want het is een loyale, vriendelijke en tolerante hond. Daarnaast is het een prachtige hond om te zien, met een lange, glanzende vacht.

Er zijn een aantal verschillende kleuren van de Golden Retriever, maar deze varieert vrijwel altijd tussen lichtgoud (of bijna beige) tot aan donker goud (of bijna mahonie). De Golden Retriever met een gouden kleur is natuurlijk de meest bekende. Ze heten niet voor niets Golden Retriever. Hieronder vertellen we je meer over deze kleur en het ras.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

De standaardkleur van de Golden Retriever: tinten van goud

Volgens de normen van de rasvereniging varieert de kleur van de vacht tussen verschillende tinten goud; van lichtgoud tot donker goudkleurig. Sommige fokkers zijn echter ook geïnteresseerd in het fokken van honden met een specifieke kleur. Hiervoor worden Golden Retrievers gekruist met andere rassen, om bijvoorbeeld bruine of zwarte honden te krijgen.

De gouden kleur

De kleuren van de Golden Retriever mogen volgens de rasstandaard iets variëren, maar er zijn ook beperkingen. Officieel is elke tint van goud tot roomkleur toegestaan en mogen er op de borst wat witte haren voorkomen. De kleur van een Golden Retriever mag officieel niet naar het rood of mahonie gaan.

Deze specifieke kleur regels zijn vooral van belang als je shows met je Golden Retriever wilt gaan doen. Is dit niet het geval, dan speelt de kleur van je Retriever natuurlijk geen rol. Je kan dan simpelweg kiezen voor de hond die jij het mooiste en liefste vindt.

Andere kleuren van de Golden Retriever

Naast de standaardkleur van goud tot roomkleur zijn er ook Golden Retrievers die andere kleuren hebben. Hun vachten zijn er in tinten van donker goud, crème wit en andere varianten van goud. Deze variatie in kleur maakt deze honden echt uniek. Het is een van de mooiste eigenschappen van dit ras.

De Golden Retriever heeft een prachtige vacht die verschillende tinten kan hebben. Van lichtgoud tot donkerder goud; alle honden zijn een prachtige verschijning. Het is echter niet zo dat er in een nest van Golden Retrievers zwarte, bruine of witte pups worden gevonden. Dit kan alleen gebeuren als de Golden Retriever wordt gekruist met een andere, bijvoorbeeld zwarte, rashond.

Witte of zwarte Golden Retrievers

Als je op zoek bent naar een Golden Retriever pup kan het zo zijn dat je in advertenties van fokkers ziet staan dat ze een witte Golden Retriever aanbieden. Sommige verkopers claimen daarbij dat dit een uniek, zeldzaam soort hond is. Maar let goed op, want dit is niet waar. Witte Golden Retrievers bestaan niet. De hond in kwestie is dan erg lichtgoud kleurig. Je moet dus niet denken dat deze lichter gekleurde honden zeldzaam zijn. Hier mogen door de fokker dus ook geen hogere prijzen voor gevraagd worden.

Hetzelfde geldt voor zwarte of donkere Golden Retrievers. Deze honden kunnen alleen ontstaan doordat ofwel de vader ofwel de moeder van een ander hondenras is. Zwarte Golden Retrievers kunnen dus alleen gefokt worden als deze bijvoorbeeld wordt gekruist met een zwarte Labrador.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Nóg meer leren over jouw Golden Retriever? 🐶

Download dan ook het uitgebreide Golden Retriever Handboek!

  • 90+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Een Golden Retriever steriliseren

Een Golden Retriever steriliseren

Zodra je een Golden retriever teefje als pup aanschaft, is het belangrijk na te denken over haar toekomst en met welke gezondheidsrisico’s ze te maken krijgt. Wil je haar een nestje laten krijgen, of niet? In dat laatste geval is een sterilisatie een optie. Maar wat...

Golden Retriever alleen thuis laten

Golden Retriever alleen thuis laten

Hoe leuk het ook is om je Golden retriever mee te nemen naar je werk, het wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd. Vroeger of later komt er dan ook een moment dat je je hond alleen thuis moet laten. Of het nou voor je werk is, of omdat je even een boodschap moet...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload