Home | Leer de Golden Retriever in het goud kennen

Leer de Golden Retriever in het goud kennen

⏱ Leestijd: 3 minuten

De Golden Retriever is een populaire hond die vooral door veel gezinnen wordt gekozen. Dat is ook logisch, want het is een loyale, vriendelijke en tolerante viervoeter. Daarnaast is het een prachtig beestje om te zien, met een lange, glanzende vacht.

Er zijn een aantal verschillende kleuren van de Golden Retriever, maar deze varieert altijd tussen lichtgoud (of bijna beige) tot aan donkergoud (of bijna mahonie). De Golden Retriever met een gouden kleur is natuurlijk de meest bekende. Ze heten niet voor niets Golden Retriever. Hieronder vertellen we je meer over deze kleur en het ras.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De standaardkleur van de Golden Retriever: tinten van goud

Volgens de normen van de rasvereniging varieert de kleur van de vacht tussen verschillende tinten goud; van lichtgoud tot donker goudkleurig. Sommige fokkers zijn echter ook geïnteresseerd in het fokken van honden met een specifieke kleur. Hiervoor worden Golden Retrievers gekruist met andere rassen, om bijvoorbeeld bruine of zwarte honden te krijgen. De hond is in dat geval dus niet meer raszuiver.

De gouden kleur

De kleuren van de Golden Retriever mogen volgens de rasstandaard iets variëren, maar er zijn ook beperkingen. Officieel is elke tint van goud tot roomkleur toegestaan en mogen er op de borst wat witte haren voorkomen. De kleur van een Golden Retriever mag officieel niet naar het rood of mahonie gaan.

Deze specifieke kleur regels zijn vooral van belang als je shows met je Golden Retriever wilt gaan doen. Is dit niet het geval, dan speelt de kleur van je Retriever natuurlijk geen rol. Je kan dan simpelweg kiezen voor de hond die jij het mooiste en liefste vindt.

Wil je alles weten over jouw (potentiële) Golden Retriever?

Bekijk dan het Golden Retriever Handboek (+100 pagina’s) zeker even. In dit boek wordt uitgebreid vertelt over het trainen en opvoeden van jouw Golden Retriever. Zo weet je zeker dat jouw hond opgroeit tot een lieve, gehoorzame en loyale vriend voor het leven.

Klik hier om het boek te bekijken →

Andere kleuren van de Golden Retriever

Naast de standaard kleurvariatie van goud tot roomkleur zijn er ook Golden Retrievers die andere kleuren hebben. Hun vachten zijn er in tinten van donker goud, crème wit en andere varianten van goud. Deze variatie in kleur maakt deze honden echt uniek. Het is een van de mooiste eigenschappen van dit ras.

De Golden Retriever heeft een prachtige vacht die verschillende tinten kan hebben. Van lichtgoud tot donkerder goud; alle honden zijn een prachtige verschijning. Het is echter niet zo dat er in een nest van Golden Retrievers zwarte, bruine of witte pups worden gevonden. Dit kan alleen gebeuren als de Golden Retriever wordt gekruist met een andere, bijvoorbeeld zwarte, rashond.

Witte of zwarte Golden Retrievers

Als je op zoek bent naar een Golden Retriever pup kan het zo zijn dat je in advertenties van fokkers ziet staan dat ze een witte Golden Retriever aanbieden. Sommige verkopers claimen daarbij dat dit een uniek, zeldzaam soort hond is. Maar let goed op, want dit is niet waar.

Witte Golden Retrievers bestaan namelijk niet. De hond in kwestie is dan niet wit, maar gewoon erg lichtgoud kleurig. Je moet dus niet denken dat deze lichter gekleurde honden zeldzaam zijn. Hier mogen door de fokker dus ook geen hogere prijzen voor gevraagd worden. Doet een fokker dat wel? Dan adviseren we je om verder te zoeken naar een fokker die wél oprechte intenties heeft.

Hetzelfde geldt voor zwarte of donkere Golden Retrievers. Deze honden kunnen alleen ontstaan doordat ofwel de vader ofwel de moeder van een ander hondenras is. Zwarte Golden Retrievers kunnen dus alleen gefokt worden als deze bijvoorbeeld wordt gekruist met een zwarte Labrador.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload