Home » Leer de Golden Retriever in het goud kennen

Leer de Golden Retriever in het goud kennen

⏱ Leestijd: 2 minuten

De Golden Retriever is een populaire hond die vooral door veel gezinnen wordt gekozen. Het is een loyale, vriendelijke en tolerante hond. Daarnaast is het een prachtige hond om te zien, met een lange, glanzende vacht. Er zijn een aantal verschillende kleuren van de Golden Retriever, maar deze varieert vrijwel altijd tussen lichtgoud, of tegen het beige aan, tot aan donker goud, of licht mahonie. De Golden Retriever met een gouden kleur is natuurlijk de meest bekende, wat de naam ook al aangeeft. Hieronder vertellen we je hier meer over deze kleur en het ras.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

De standaardkleur van de Golden Retriever: tinten van goud

Volgens de normen van de rasvereniging varieert de kleur tussen verschillende kleuren goud; van licht goud tot donker goudkleurig. Sommige mensen zijn echter ook geïnteresseerd in het fokken van honden met een specifieke kleur. Hierdoor worden Golden Retrievers gekruist met andere rassen, om bijvoorbeeld bruine of zwarte honden te krijgen.

De gouden kleur

De kleuren van de Golden Retriever mogen dus volgens de ras standaard iets variëren, maar er zijn ook beperkingen. Officieel is elke tint van goud tot roomkleur toegestaan en mogen er op de borst wat witte haren voorkomen. De kleur van een Golden Retriever mag officieel niet naar het rood of mahonie gaan. Deze specifieke kleur is vooral van belang als je shows met je Golden Retriever wilt gaan doen. Is dit niet het geval, dan speelt deze exacte, gouden kleur natuurlijk niet zo’n grote rol.

Andere kleuren van de Golden Retriever

Naast de standaardkleur van goud tot roomkleur, zijn er ook Golden Retrievers die andere kleuren hebben. Hun vachten zijn er tinten van donker goud, crème wit en andere varianten van goud. Deze variatie in kleur maakt de honden echt uniek en een van de mooie eigenschappen van dit ras. De Golden Retriever heeft een prachtige vacht die verschillende tinten kan hebben. Van lichtgoud tot donkerder goud; alle honden zijn een prachtige verschijning. Het is echter niet zo dat er in een nest van Golden Retrievers zwarte, bruine of witte pups worden gevonden. Dit kan alleen gebeuren als de Golden Retriever wordt gekruist met een andere, bijvoorbeeld zwarte, rashond.

Witte of zwarte Golden Retrievers

Als je op zoek bent naar een Golden Retriever pup, dan kan het zo zijn dat je in advertenties van fokkers ziet staan dat ze een witte Golden Retriever aanbieden. Het is echter niet zo dat dit een ander type hond is dan de gewone Golden Retriever. Soms worden deze honden ook wel Engelse Golden Retrievers genoemd, aangezien ze hier vaker voorkomen. Deze hond is echter eerder licht crèmekleurig of een halfbloed, die gekruist is met een andere hond. Je moet dus niet denken dat deze lichter gekleurde honden zeldzaam zijn en hier mogen dus ook geen hogere prijzen voor gevraagd worden. Hetzelfde geldt voor zwarte of donkere Golden Retrievers. Deze honden kunnen alleen ontstaan doordat de ofwel de vader of de moeder van een ander hondenras is. Zwarte Golden Retrievers kunnen dus alleen gefokt worden als deze bijvoorbeeld wordt gekruist met een zwarte Labrador.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...