Home » Wat is een gezond gewicht voor de Golden Retriever?

Wat is een gezond gewicht voor de Golden Retriever?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Je hebt een Golden Retriever in huis of je bent van plan er een aan te schaffen. Ten alle tijden is het goed om informatie op te zoeken hoe je jouw hond zo gezond mogelijk houdt. Het Golden Retriever gewicht is hierbij een van de belangrijkste kenmerken.

Daarnaast wil je natuurlijk niet dat jouw prachtige viervoeter overgewicht krijgt. In dit artikel lees je enkele tips hoe je jouw hond op gewicht kan houden. Zo ben je verzekerd van een gezonde hond.

Het Golden Retriever gewicht

Een van de kenmerken die bijdragen aan een gezond gewicht hangt af van het geslacht. Zo mag een teefje tussen de 25 en 32 kilogram wegen. Een reu mag tussen de 30 en 34 kilogram wegen.

Het kan gebeuren dat het Golden Retriever gewicht hoger ligt, in sommige gevallen spreek je dan van overgewicht. In dat geval is het goed om te weten wat je eraan kan doen om je viervoeter weer op het goede Golden Retriever gewicht te krijgen.

Het begint bij trainen

Net zoals bij mensen kan een reden zijn dat het Golden Retriever gewicht te hoog is te veel of verkeerd eten krijgen. Misschien heb je het zelf niet altijd in de hand en geeft iemand in de buurt wel stiekem wat eten. Golden Retrievers staan er namelijk om bekend grote snoepers te zijn. In dit geval kun je kiezen voor een uitgebalanceerd voedingspatroon om hem gezond en fit te houden.

De eerste stap die je kunt zetten is dat je hem aanleert niet bij de tafel te staan wanneer je aan het eten bent.

Het Golden Retriever gewicht op peil houden

Een traktatie mag natuurlijk wel, bijvoorbeeld wanneer je hem aan het trainen bent. Geef hem dan alleen hondensnoepjes of -koekjes. Het is niet de bedoeling om hem suikers te geven, want dat tast het Golden Retriever gewicht aan. Laat ook vooral geen chocolade slingeren, want dit bevat stoffen die giftig zijn voor een hond.

Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende met hem beweegt. Net zoals de mens is het belangrijk dat je minstens een halfuur per dag met hem gaat wandelen. Het liefst vaker, zodat hij voldoende beweging krijgt.

De gevolgen van overgewicht

Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw Golden Retriever gewicht omhoog schiet. Toch is het goed om te weten wat de gevolgen zijn van overgewicht. Het brengt natuurlijk gezondheidsproblemen met zich mee, zoals negatieve gevolgen voor de gewrichten. Hierdoor kan het kraakbeen beschadigen waardoor artrose kan ontstaan.

Daarnaast kan een Golden Retriever ook ademhalingsproblemen krijgen. Het kan zelfs zo ver komen dat jouw hond last krijgt van andere organen in zijn lichaam. Denk hierbij aan de lever, de gal en de nieren die schade zullen ondervinden.

Tips tegen overgewicht

Om het Golden Retriever gewicht weer op peil te krijgen is het belangrijk dat jouw hond voldoende beweegt. Geef hem daarnaast ook uitgebalanceerde voeding. Je kunt kiezen voor verschillende soorten dieetvoeding, maar het is ook slim om je te laten adviseren door een dierenarts.

In het begin zal het wennen zijn om drastische maatregelen te nemen, maar jij en de hond zullen er snel aan wennen. Daarnaast wil je natuurlijk voorkomen dat jouw Golden Retriever andere ziektes krijgt zoals heupdysplasie of bepaalde oogklachten.

Streven naar geluk

Zodra het Golden Retriever gewicht weer op peil is kun je ervan uitgaan dat jouw hond gemiddeld elf jaar wordt. De lengte die je hierbij kunt verwachten ligt meestal rond de 51 centimeter bij teefjes en 61 centimeter bij reutjes.

Andere verzorgingstips die bijdragen aan een gezond gewicht is het regelmatig borstelen en controleren op teken, vlooien, graszaadjes of huidirritatie. Na een tijd merk je dat jouw hond energieker en blijer is. Zo ben niet alleen jij gelukkig, maar ook jouw viervoeter.

10 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 10 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden retriever reu of teef?

Een Golden retriever reu of teef?

Je hebt er goed over nagedacht en besloten een Golden retriever in huis te halen. Maar nu komt de belangrijke vraag of je beter een Golden retriever reu of teef kunt kiezen. Wat de beste keuze is, is afhankelijk van verschillende factoren en persoonlijke voorkeuren....