Home » Wat is een gezond gewicht voor de Golden Retriever?

Wat is een gezond gewicht voor de Golden Retriever?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Heb je een Golden Retriever in huis of ben je van plan er een aan te schaffen? Dan is het altijd verstandig om zo veel mogelijk informatie op te zoeken over hoe je jouw hond gezond houdt. Het gewicht van jouw Golden Retriever is hierbij een van de belangrijkste facetten.

Daarnaast wil je natuurlijk niet dat jouw prachtige viervoeter overgewicht krijgt. In dit artikel lees je enkele tips over hoe je jouw hond op gewicht kan houden. Zo ben je verzekerd van een gezonde hond.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je precies hoe je jouw hond op een gezond gewicht houdt!

Het gewicht van een Golden Retriever

Een van de kenmerken die sterk bijdragen aan een gezond gewicht is het geslacht. Zo mag een teefje tussen de 25 en 32 kilogram wegen. Een reu mag tussen de 30 en 34 kilogram wegen. Dat scheelt natuurlijk al aanzienlijk.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het gewicht van jou Golden Retriever hoger ligt. In sommige gevallen spreek je dan van overgewicht. Het is belangrijk om te weten wat je hieraan kan doen. Je wil jouw hond zo spoedig mogelijk weer op een gezond gewicht krijgen. Omdat overgewicht schadelijk is voor zijn gezondheid en geluk.

Het begint bij trainen

Net zoals bij mensen kan overgewicht veroorzaakt worden door te veel of verkeerd eten. Golden Retrievers staan er om bekend grote snoepers te zijn. Is dit volgens jou de oorzaak van het overgewicht? Dan kan je kiezen voor een uitgebalanceerd voedingspatroon om hem gezond en fit te houden.

Een belangrijke tip daarbij is dat veel begint aan de eettafel. De eerste stap die je kunt zetten is dat je hem aanleert om niet bij de tafel te staan wanneer je aan het eten bent. Veel mensen hebben dan snel de neiging om de hond iets van het eten te geven. Omdat je toevallig iets over hebt of omdat hij zo lief kijkt. Leer jezelf dit af. Het is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht bij honden!

Het Golden Retriever gewicht op peil houden

Begrijp ons niet verkeerd: een traktatie mag natuurlijk wel. Zeker als je hem bijvoorbeeld aan het trainen bent. Maar geef hem dan wel alleen hondensnoepjes of -koekjes.

Het is niet de bedoeling om hem suikers te geven, want dat tast het Golden Retriever gewicht aan. Laat ook vooral geen chocolade slingeren, want dit bevat stoffen die giftig zijn voor een hond. En daarnaast zorgt het direct voor een toename van het gewicht.

De gevolgen van overgewicht

Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw Golden Retrievers gewicht omhoog schiet. Om de ernst te benadrukken is het goed om te weten wat de gevolgen zijn van overgewicht. Het brengt natuurlijk gezondheidsproblemen met zich mee, zoals negatieve gevolgen voor de gewrichten. Hierdoor kan het kraakbeen beschadigen waardoor artrose kan ontstaan.

Daarnaast kan een Golden Retriever ook ademhalingsproblemen krijgen. Het kan zelfs zo ver gaan dat jouw hond last krijgt van andere organen in zijn lichaam. Denk hierbij aan de lever, de gal en de nieren die schade zullen ondervinden.

Overgewicht is dus ontzettend schadelijk. Het beïnvloedt de gezondheid, en daarmee ook het geluk van jouw lieve hond.

Tips tegen overgewicht

Heeft de hond overgewicht opgelopen? Dan moet je daar actief mee aan de slag.

Om het Golden Retriever gewicht weer op peil te krijgen is het belangrijk dat jouw hond voldoende beweegt. Geef hem daarnaast ook uitgebalanceerde voeding. Je kunt kiezen voor verschillende soorten dieetvoeding, maar het is ook slim om je te laten adviseren door een dierenarts.

In het begin zal het wennen zijn om drastische maatregelen te nemen, maar jij en de hond zullen er snel aan wennen. Wees consequent en laat je niet verleiden om tóch dat extra snoepje te geven. Dan zal je binnen de kortste keren resultaat boeken.

 

Wil je alles weten over de voeding van jouw hond?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat alles over het gewicht en de voeding voor jouw Golden Retriever!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...