Home | Ontdek de kruising Golden Retriever x German Shepherd: een interessante mix

Ontdek de kruising Golden Retriever x German Shepherd: een interessante mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Ben je dol op honden en wil je er zelf graag eentje om je gezin uit te breiden en een maatje erbij te hebben? Dan zijn er veel rassen om uit te kiezen. Vind je een Duitse Herder leuk maar lijkt een Golden Retriever je ook wel wat? Dan kun je ook kiezen voor een kruising tussen beide rassen.

Deze staat dan bekend als een mix tussen een Golden Retriever en een German Sheperd. De laatste is een wat minder bekende naam voor de Duitse Herder. Liever eerst weten over deze kruising en wat typisch is voor deze hond qua uiterlijk en karakter? Lees dan dit artikel goed door zodat je meer te weten komt over de mix van deze twee rassen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De German Shepherd (Duitse Herder)

Eerst even het een en ander over de Duitse Herder. Dit is een populair ras in ons land dat door veel mensen gekozen wordt als huisdier. Het ras heeft niet voor niets de naam Herder want voor deze functie is de hond perfect geschikt. Het is daarnaast een prima familiehond, die ook voor allerlei andere zaken kan worden ingezet dan beesten hoeden. Het ras wordt ook gebruikt als hulphond of speurhond en kan snel van alles leren, mede omdat de Duitse Herder een intelligente hond is.

De hond is waaks en zeer actief, waardoor spelen, rennen en andere activiteiten met het baasje doen erg belangrijk zijn. De hond pikt snel commando’s op die door het baasje worden gegeven en wil ook graag werken voor zijn mensen.

Uiterlijke kenmerken van de mix Golden Retriever German Sheperd

De German Sheperd is net even wat groter dan de Golden Retriever met een schofthoogte tussen de 55 en 60 centimeter voor een teefje en tussen de 60 en 65 centimeter voor een reu. Een teefje weegt tussen de 22 en 32 kilo, een reu is zwaarder en weegt tussen de 30 en 40 kilo.

Het resultaat van een kruising tussen een Golden Retriever en een Duitse Herder zal een flinke hond en stevig gebouwde hond opleveren. De Herder kan twee vachttypes hebben: de stokhaar en de langstokhaar. Beide types hebben een ondervacht, maar bij de eerste variant zijn de haren van de bovenste laag (deklaag) wat korter. Afhankelijk van met wat soort Herder de Golden Retriever wordt gekruist, krijgt de pup een net even wat kortere of langere vacht. Daar de Duitse Herder in verschillende kleuren voorkomt, kan de mix deze ook krijgen.

Denk hierbij aan een combinatie van blond van de Retriever met geel, roodbruin, grijs of zwart van de German Sheperd. De snuit van de kruising zal minder rond zijn dan bij een raszuivere Golden Retriever en minder spits dan bij een Herder.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Golden Retriever (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Golden Retriever Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Karakter van de mix Golden Retriever German Sheperd

Voor beide hondenrassen geldt dat je een sociale en intelligente hond in huis haalt dus de mix zal een slimme hond zijn die snel dingen oppikt en leert. Beide hondenrassen zijn werkhonden en graag in het gezelschap van de baas, waarvoor ze veel willen doen en willen werken.

Een belangrijk verschil is dat de German Sheperd wel waaks is, daar waar een Golden Retriever dit niet zal zijn. Of de kruising dit is, hangt af van de genen van zijn voorouders. De mix zal een actieve hond opleveren met veel energie, die van spelen, rennen en zwemmen houdt en die voldoende beweging moet krijgen om zich niet snel te vervelen. Gezien het feit dat beide hondenrassen qua karakter aardig wat overeenkomsten hebben, is het niet raar dat er ook voor een kruising van beide gekozen wordt.

Een kruising van de rassen kan tevens een goede hulphond opleveren.

Opvoeding van de kruising Golden Retriever German Sheperd

Voor de opvoeding van deze kruising geldt dat je er zo snel mogelijk mee begint als je de hond eenmaal in huis hebt. Puppy’s, zeker van intelligente rassen, pikken veel spelenderwijs op en hoe eerder je ze traint hoe sneller dit resultaat zal opleveren. De kruising zal een van nature sociale hond zijn maar het is belangrijk deze door een goede opvoeding ook sociaal te houden. Kies voor een goede training die je ook thuis consistent doorvoert.

Behandel je hond met respect en schreeuw niet tegen het beestje maar zorg dat hij zich geliefd voelt en weet wanneer hij het goed doet. De hond is gevoelig voor spanning en zal daarop snel reageren maar als jij hem steeds op dezelfde, rustige manier blijft behandelen, levert dat het beste resultaat op.

Een pup ziet er schattig uit maar houd er rekening mee dat kleine pups snel groot worden en dat je de hond dan ook nog graag goed onder controle hebt. Een goede training op jonge leeftijd is niet zielig maar levert zowel hond als baas veel plezier op omdat jullie samen bezig zijn.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Golden Retriever

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Golden Retriever? Bekijk dan ook het Golden Retriever Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Prijs van de kruising Golden Retriever German Sheperd

Als je een raszuivere Duitse Herder (met stamboom) koopt, betaal je voor een puppy gemiddeld tussen de €800 en €1200. Voor een Golden Retriever pup betaal je nagenoeg hetzelfde dus een kruising zal ongeveer net zoveel kosten.

Zorg ervoor dat je naar een goede en betrouwbare fokker gaat, ook als je een kruising wilt. Broodfokkers fokken enkel voor het geld en stellen de gezondheid van de honden zeker niet voorop. Ook bij een kruising wil je natuurlijk een gezonde pup mee naar huis nemen waar je nog lang plezier mee kunt hebben.

Bijkomende kosten voor je nieuwe huisgenootje

Je betaalt beter wat meer voor je pup als je dan een gezond hondje meekrijgt. En natuurlijk, ook dat kan ziek worden maar als het beestje al niet gezond is als je dit meeneemt kan dit tot allerlei problemen leiden waar je echt niet op zit te wachten als baasje.

Je nieuwe maatje heeft natuurlijk ook speelgoed, een mand en kleed, een goede riem en voer nodig. Houd er altijd rekening mee dat je er met alleen de aanschaf van je pup niet bent. Kosten zoals voor entingen, dierenartsbezoekjes en de trimsalon komen erbij want dit is belangrijk om regelmatig te doen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload