Home | De kruising Golden Retriever x Cocker is een schitterende mix

De kruising Golden Retriever x Cocker is een schitterende mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Golden Retriever is een leuke en gezellige gezelschapshond die bij veel mensen geliefd is. Het ras komt veel voor in raszuivere vorm maar er wordt ook gekozen voor het kruisen van de Golden Retriever met andere hondenrassen.

Het kruisen gebeurt met verschillende andere honden en een voorbeeld ervan is een kruising Golden Retriever met een Cocker. Lijkt je dit wel een geschikte hond maar weet je er niet zoveel over? Lees dan de volgende tekst eens door zodat je te weten komt wat typisch is voor deze kruising qua uiterlijk en karakter.

Zo kun jij bepalen of deze kruising bij je past en je ervoor gaat een dergelijke hond aan te schaffen of beter nog even verder zoekt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De Cocker

Er zullen weinig mensen zijn die niet weten hoe een Golden Retriever eruit ziet maar een Cocker is wellicht een wat minder bekend hondenras dat je ook wat minder frequent ziet. De Cocker, ook bekend onder de naam Cocker Spaniël, is een hond met een schofthoogte tussen de 38 en 39 centimeter bij teefjes. Een reutje van dit ras is net even wat groter met een schofthoogte van 40 tot 41 centimeter. Een teefje en reu wegen respectievelijk 12-13 kilogram en 14-15 kilogram.

De Cocker is een actieve en energieke hond, die graag speelt en als jachthond goed uit de verf komt. De hond is sociaal en kan met kinderen, mits de Cocker daar tijdens de opvoeding aan went en goed wordt getraind. De Cocker heeft een gladde of licht golvende vacht die eenkleurig kan zijn of in meer kleuren kan voorkomen. De oren zijn opvallend groot en hangen bij dit ras mooi naar beneden.

Uiterlijke kenmerken kruising Golden Retriever

Dat er gekozen wordt een kruising te maken tussen een Golden Retriever en een Cocker is niet geheel onlogisch. Beide honden zijn van origine goede jachthonden en de karakters van beide rassen komen op diverse punten goed overeen.

Als ervoor gekozen wordt beide hondenrassen te kruisen, zal het resultaat net even wat kleiner zijn dan bij een raszuivere Golden Retriever. De kleur van de vacht kan blond zijn maar veelal heeft de kruising een andere kleur erbij.

De Cocker komt voor in zwart, rood, golden, lever, black en tan, lever en tan en tal van kleurencombinaties dus grote kans dat de kruising ook meerdere kleuren heeft. De vacht van de kruising is langharig en behoeft veel (vaak zelfs dagelijks) onderhoud om deze vrij van klitten en vuil te houden. Welke kleuren overheersen is afhankelijk van de kleuren van de ouders van de kruising.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Golden Retriever (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Golden Retriever Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Karakter van de kruising Golden Retriever Cocker

Als je voor een kruising Golden Retriever met een Cocker kiest, krijg je een actieve hond die graag wil spelen, veel wil bewegen en veel energie heeft. De hond zit niet graag stil en werkt graag voor zijn baas, waarbij spelen natuurlijk ook altijd belangrijk is.

De hond is dol op water en zwemmen (dit geldt voor beide rassen dus een kruising zal dit ook graag doen) en kan apporteren als de beste. De hond kan goed als familiehond maar dient daarvoor wel een goede training te krijgen.

De Cocker leert snel, net als de Golden Retriever en is een intelligente hond die snel dingen oppikt dus een kruising zal dit zeker ook kunnen. Met een kruising haal je een slimme hond in huis die graag veel aandacht heeft en bij het baasje wil zijn, er vriendelijk voor is en met een goede training ook een sociale, volwassen hond zal zijn.

Opvoeding van de kruising Golden Retriever Cocker

Voor beide rassen geldt dat ze een goede opvoeding nodig hebben waarbij je als baasje consequent bent en blijft in je doen en laten. Dit zal voor een kruising dan zeker ook niet anders zijn. De kruising Golden Retriever Cocker kun je het beste zo vroeg mogelijk op cursus of training meenemen.

Zo kun je de hond al heel jong van alles leren (dat willen ze ook graag) en zal hij zich niet snel vervelen. De pup kan op puppycursus veel dingen aanleren waar je als baasje thuis mee verder kunt gaan. De kruising zal een sociale en vriendelijke hond zijn die je met een goede opvoeding ook zo kunt houden.

De Cocker heeft niet altijd een even groot zelfvertrouwen dus als dit bij de kruising ook zo is, zorg er dan voor je de hond netjes en op een rustige manier opvoedt, zodat het vertrouwen er wel komt en blijft. Schreeuwen en je huisdier straffen op een harde manier heeft bij geen enkel hondenras het gewenste effect dus vermijd dit altijd.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Golden Retriever

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Golden Retriever? Bekijk dan ook het Golden Retriever Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Als je niet eerder een hond als huisdier gehad hebt

Is de kruising Golden Retriever Cocker je eerste hondje en ben je nog niet eerder met een huisdier op cursus geweest? Ga dan zeker want zowel je hond als jij kunnen er veel leren en jullie kunnen samen lekker bezig zijn.

Gun je hond daarnaast voldoende beweging om verveling en ongewenst gedrag zoals slopen tegen te gaan. Je doet er je hond echt een plezier mee als deze voldoende aandacht krijgt en zich geliefd voelt. En beweging is immers goed voor mens en dier.

Prijs van de kruising Golden Retriever Cocker

Als je een kruising Golden Retriever Cocker wilt, ga je voor een puppy het beste naar een goede en erkende fokker. De prijs voor een kruising tussen beide honden zal zeker rond de €1000 liggen als je de prijzen voor deze twee rassen bekijkt.

Bij een erkende fokker betaal je meer voor een puppy dan bij een thuisfokker het geval is maar zij maken dan ook meer kosten zoals bijvoorbeeld voor het lidmaatschap van de vereniging, de stamboompapieren, een gezondheidscheck en meer. De gezondheid van de pup staat voorop dus kijk altijd goed hoe het eruit ziet bij een fokker. Ogen de pups en moederhond gezond, ziet alles er netjes uit en zijn de hondjes blij? Dan zullen ze ook gezond zijn en kun je er met een gerust hart een puppy gaan halen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever x Doodle kruising.. een hele mooie mix

Golden Retriever x Doodle kruising.. een hele mooie mix

De laatste jaren is het steeds populairder geworden om Poedels te kruisen met allerlei andere hondenrassen zoals de Labrador, de Berner Sennen, de Border Collie en zelfs de Chihuahua. In dit artikel bespreken we de perfecte kruising tussen de Golden Retriever...

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload