Home | Kun je een Golden Retriever buiten laten slapen?

Kun je een Golden Retriever buiten laten slapen?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Honden en mensen zijn al eeuwen een onafscheidelijk duo. Honden hebben allerlei functies voor ons als mensen. Dat geldt ook voor de Golden Retriever. Hij is hulphond, jachthond, blindengeleidehond en ook nog gezelschapshond.

Vanwege de verschillende manieren waarop je hem in kan zetten ontstaat nog weleens de vraag welke leefomgeving voor de Golden Retriever zelf nou het prettigst is. Houd je hem binnen of buiten je huis? En waar slaapt hij? We bekijken in dit artikel een aantal opties.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Waar slaapt een golden Retriever het liefst?

Waar je Golden Retriever het liefste slaapt is een kwestie van wat je hem hebt aangeleerd. Krijg je de Golden Retriever als pup dan kun je helemaal zelf sturen op welke plek je hem aanleert te gaan slapen.

Schaf je een volwassen exemplaar aan, dan is enige training en correctie op zijn gedrag soms noodzakelijk. Niet iedereen is immers gediend van een hond op zijn voeteneind of op de bank. Een volwassen Golden Retriever heeft andere slaapbehoeftes dan een pup. We leggen de verschillen aan je uit.

Slaapplaatsen voor een pup

Voor je kleine Golden Retriever pup geldt: hoe dichterbij je hem hebt, hoe beter. Hij heeft veel aandacht nodig. Als hij net uit het nestje komt is het belangrijk om een comfortabel slaapplekje bij je thuis voor hem in te richten.

Veel mensen zetten een kistje of mandje op hun eigen slaapkamer. Op de slaapplek van de pup leggen ze de nestknuffel, die ze van de fokker hebben gekregen, voor een vertrouwde geur. Verder is het slim om een gedragen kledingstuk van jezelf bij hem op de slaapplek te leggen, zodat hij went aan jouw geur. Een pup slaapt onder geen beding buiten!

Slaapplaatsen voor een volwassen Golden Retriever

Een Golden Retriever is een echte huis- en gezinshond. Hij voelt zichzelf onderdeel van de familie. Het is daarom niet verwonderlijk dat hij graag bij ‘zijn roedel’ in de buurt slaapt. Het liefst slaapt hij bij je op de slaapkamer!

Gaat dat je te ver dan is een slaapplek onder hetzelfde dak de minimale vereiste. Afhankelijk van de samenstelling van je gezin en de grootte van je huis kun je ervoor kiezen de Golden Retriever in de buurt van je kinderen -zijn favoriete speelmaatjes- te laten slapen, of op een vaste plek in de woonkamer. Hier kan hij ook overdag zijn rust zoeken.

Wil je nog meer weten over hoe je om moet gaan met jouw Golden Retriever? Bekijk dan ook het Golden Retriever Handboek even! Dit boek heeft meer dan 100 pagina’s over jouw Retriever.

Klik hier om het boek te bekijken

Is het slim om een Golden Retriever buiten te laten slapen?

Het antwoord op die vraag is kort en simpel: nee. Een Golden Retriever is een hond die erg gericht is op mensen. Het liefst is hij dag en nacht bij ze in de buurt. Ook als er kinderen in huis zijn vindt hij het fijn om bij hen in de buurt te kunnen slapen.

Niet uit bescherming, maar puur omdat hij dan speelkameraadjes binnen handbereik heeft. Er zijn nog een paar duidelijke redenen waarom de Golden Retriever beter niet buiten kan slapen.

Buiten slapen is deprimerend voor Golden Retriever

De Golden Retriever is geen einzelgänger. Hij houdt van zijn ‘roedel’ en heeft graag andere dieren of mensen om zich heen. Als hij in totaal isolement buiten moet slapen heeft dat effect op zijn vrolijke en zonnige karakter.

Door een gebrek aan aandacht wordt hij erg verdrietig en neemt zijn doorgaans zo gewaardeerde levenslustigheid af. Ook kan hij angsten ontwikkelen omdat zijn plaats in het gezin hem niet duidelijk is.

Mentaal gezien is buiten slapen voor de Golden Retriever dan ook echt een verschrikking! Met andere woorden: doe hem dat niet aan.

Golden Retriever is geen waakhond

Wil je je Golden Retriever buiten laten slapen in de hoop inbrekers en andere ongenode gasten van je erf te houden? Dan kom je helaas bedrogen uit. Een Golden Retriever is niet erg geschikt als waakhond. Hooguit worden bezoekers met enthousiast geblaf begroet, maar niet uit waaksheid.

Iedereen van wie hij aandacht krijgt is namelijk zijn vriend en een interessant speelkameraadje. Hij maakt hierbij weinig onderscheid tussen bekenden of onbekenden. Hij ruikt misschien van alles, maar het verschil tussen goede en kwade bedoelingen kan zelfs zijn neus niet oppikken.

Geen geschikte plek in huis, wat nu?

Maar wat nu als je echt geen geschikte slaapplek in huis kunt vinden? Dan is het de vraag of de Golden Retriever de juiste keuze is voor jou. Het is uiteraard wel mogelijk om hem uit bepaalde ruimtes in huis te weren. Niet iedereen wil een hond in zijn slaapkamer of keuken. Een traphekje plaatsen, of deuren goed sluiten is daar een beproefde manier voor.

Denk er daarbij wel aan dat Golden Retrievers slimme honden zijn die een deurklink of haakje zo van het slot hebben! Goed op die slimmerik letten dus!

Ontdek álles over jouw Golden Retriever

Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Tijdelijk krijg je ook nog eens 4 gratis bonus boeken en geldt er een 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload