Home » Kun je een Golden Retriever buiten laten slapen?

Kun je een Golden Retriever buiten laten slapen?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Honden en mensen zijn al eeuwen een onafscheidelijk duo. Honden hebben allerlei functies voor ons als mensen. Dat geldt ook voor de Golden retriever. Hij is hulphond, jachthond, blindengeleidehond en ook nog gezelschapshond. Vanwege de verschillende manieren waarop je hem in kan zetten, ontstaat nog weleens de vraag welke leefomgeving voor de Golden retriever zelf nou het prettigst is. Houd je hem binnen of buiten je huis? En waar slaapt hij? We bekijken een aantal opties.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Waar slaapt een golden retriever het liefst?</2>

Waar je Golden retriever het liefste slaapt is een kwestie van wat je hem hebt aangeleerd. Krijg je de Golden retriever als pup, dan kun je helemaal zelf sturen op welke plek je hem aanleert te gaan slapen. Schaf je een volwassen exemplaar aan, dan is enige training en correctie op zijn gedrag soms noodzakelijk. Niet iedereen is immers gediend van een hond op zijn voeteneind, of op de bank. Een volwassen Golden retriever heeft andere slaapbehoeftes dan een pup. We leggen de verschillen aan je uit.

Slaapplaatsen voor een pup

Voor je kleine Golden retriever pup geldt: hoe dichterbij je hem hebt, hoe beter. Hij heeft veel aandacht nodig. Als hij net uit het nestje komt, is het belangrijk een comfortabel slaapplekje bij je thuis voor hem in te richten. Veel mensen zetten een kistje of mandje op hun eigen slaapkamer. Op de slaapplek van de pup leggen ze de nestknuffel die ze van de fokker hebben gekregen, voor een vertrouwde geur. Verder is het slim om een gedragen kledingstuk van jezelf bij hem op de slaapplek te leggen, zodat hij went aan jouw geur. Een pup slaapt onder geen beding buiten!

Slaapplaatsen voor een volwassen Golden retriever

Een Golden retriever is een echte huis- en gezinshond. Hij voelt zichzelf onderdeel van de familie. Het is daarom niet verwonderlijk dat hij graag bij ‘zijn roedel’ in de buurt slaapt. Het liefst slaapt hij bij je op de slaapkamer! Gaat dat je te ver, dan is een slaapplek onder hetzelfde dak de minimale vereiste. Afhankelijk van de samenstelling van je gezin en de grootte van je huis, kun je ervoor kiezen de Golden retriever in de buurt van je kinderen -zijn favoriete speelmaatjes- te laten slapen, of op een vaste plek in de woonkamer. Hier kan hij ook overdag zijn rust zoeken.

Is het slim een Golden retriever buiten te laten slapen?

Het antwoord op die vraag is kort en simpel: nee. Een Golden retriever is een hond die erg gericht is op mensen. Het liefst is hij dag en nacht bij ze in de buurt. Ook als er kinderen in huis zijn, vindt hij het fijn om bij hen in de buurt te kunnen slapen. Niet uit bescherming, maar puur omdat hij dan speelkameraadjes binnen handbereik heeft. Er zijn nog een paar duidelijke redenen waarom de Golden retriever beter niet buiten kan slapen.

Buiten slapen is deprimerend voor Golden retriever

De Golden retriever is geen einzelgänger, hij houdt van zijn ‘roedel’ en heeft graag andere dieren of mensen om zich heen. Als hij in totaal isolement buiten moet slapen, heeft dat effect op zijn vrolijke en zonnige karakter. Door gebrek aan aandacht wordt hij erg verdrietig en neemt zijn doorgaans zo gewaardeerde levenslustigheid af. Ook kan hij angsten ontwikkelen omdat zijn plaats in het gezin hem niet duidelijk is. Mentaal gezien is buiten slapen voor de Golden retriever dan ook echt een verschrikking! Met andere woorden: doe hem dat niet aan.

Golden retriever is geen waakhond

Wil je je Golden retriever buiten laten slapen in de hoop inbrekers en andere ongenode gasten van je erf te houden? Dan kom je helaas bedrogen uit. Een Golden retriever is niet erg geschikt als waakhond. Hooguit worden bezoekers met enthousiast geblaf begroet, maar niet uit waaksheid. Iedereen van wie hij aandacht krijgt, is namelijk zijn vriend en een interessant speelkameraadje. Hij maakt hierbij weinig onderscheid tussen bekenden of onbekenden. Hij ruikt misschien van alles, maar het verschil tussen goede en kwade bedoelingen kan zelfs zijn neus niet oppikken.

Geen geschikte plek in huis, wat nu?

Maar wat nu als je echt geen geschikte slaapplek in huis kunt vinden? Dan is het de vraag of de Golden retriever de juiste keuze is voor jou. Het is uiteraard wel mogelijk om hem uit bepaalde ruimtes in huis te weren. Niet iedereen wil een hond in zijn slaapkamer of keuken. Een traphekje plaatsen, of deuren goed sluiten is daar een beproefde manier voor. Denk er daarbij wel aan dat Golden retrievers slimme honden zijn die een deurklink of haakje zo van het slot hebben! Goed op die slimmerik letten dus!

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...