Home | Golden Retriever alleen thuis laten.. hoe pak je dat aan?

Golden Retriever alleen thuis laten.. hoe pak je dat aan?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Hoe leuk het ook is om je Golden Retriever mee te nemen naar je werk, het wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd.

Vroeger of later komt er dan ook een moment dat je je hond alleen thuis moet laten. Of het nou voor je werk is, of omdat je even een boodschap moet doen waarbij je maatje niet mee kan.

Maar hoe gaan Golden Retrievers daarmee om? Hoe kunnen ze zichzelf vermaken? En wat kun je doen om het thuisblijven voor hen zo comfortabel mogelijk te maken?

Een Golden Retriever is graag onder de mensen

Een Golden Retriever is een echt roedeldier. Hij is graag onder de mensen of in de nabijheid van andere honden of huisdieren. Een roedel verschaft hem veiligheid, duidelijkheid en gezelschap. Zonder zijn ‘roedel’ voelt hij zich dan ook niet erg prettig.

Overigens vindt geen enkele hond het fijn om alleen achter gelaten te worden, de Golden Retriever is wat dat betreft geen uitzondering. Het liefst gaat hij overal met je mee naar toe. Of het nu je werk is, de winkels of het park. Moet je hem tóch alleen laten, doe dit dan niet langer dan vier uur achterelkaar.

Wat kan er misgaan als hij alleen thuis is?

Als een Golden Retriever zich in de steek gelaten voelt door zijn ‘roedel’ kan hij angst, paniek of stress ontwikkelen. Dit komt zijn gedrag en karakter niet ten goede. Bovendien kan het jou als eigenaar een aantal onaangename verrassingen opleveren als je thuiskomt. Hij kan gaan kauwen of graven aan meubelstukken, je kleding en schoenen overhoophalen of verstoppen, of in huis poepen en/of plassen.

Hier zit je niet op te wachten. Behalve stress of paniek, kan dit gedrag ook veroorzaakt worden door verveling. Een Golden Retriever is immers een actieve hond die graag uitgedaagd wordt.

Wil je meer leren over het opvoeden en trainen van je Golden Retriever? Bekijk het Golden Retriever Handboek dan zeker even!

Hoe voorkom je dat een Golden Retriever je huis overhoophaalt?

Met een goede training kun je een Golden Retriever best aanleren om een tijdje alleen thuis te zijn. Het zijn immers intelligente honden die er alles aan doen om het hun baas naar de zin te maken. Om hem te leren hoe hij zich alleen in huis moet gedragen en dit zo probleemloos mogelijk te laten verlopen zijn een aantal randvoorwaarden noodzakelijk.

Een net huis lokt minder uit tot baldadigheid!

Door de juiste opvoeding en training ontwikkel je je Golden Retriever tot een gehoorzame en nette hond. Maar net gedrag vraagt ook iets van jou als baasje!

Wil je een hond die niet al je schoenen kapot kauwt of verstopt? Of je nieuwe vaas of iPad van de tafel kwispelt? Maak dit dan onmogelijk door al je losse items goed op te bergen op plekken waar je Golden Retriever niet kan komen. Denk hierbij ook aan losse kabels en stekkerdozen. Je hond ziet geen gevaar, maar deze objecten zijn behoorlijk gevaarlijk.

Met andere woorden: als je zelf netjes bent, geef je je Golden Retriever minder kans je huis tot een puinhoop te maken.

Zorg voor voldoende afleiding

Je Golden Retriever wordt minder baldadig in zijn eentje als er genoeg vermaak voor hem is. Met een lekker bot of varkensoortje is hij wel een tijdje zoet. Leg ook zijn eigen speelgoed of knuffels binnen handbereik. Liever dat hij daarmee aan de haal gaat, dan met je gloednieuwe bankkussens.

Sommige hondenbezitters laten de radio in huis aan zodat er in elk geval wat menselijk geluid is. Zorg ook dat zijn voer- en waterbak gevuld zijn.

Zorg voor goede uitlaatservice

Een Golden Retriever heeft veel beweging nodig. Ben je de hele dag weg? Zorg dan dat hij in elk geval een keer uitgebreid uitgelaten wordt. Je kunt hier vrienden of bekenden voor inschakelen, maar wil je dat niet dan is een hondenuitlaatdienst een mooie uitkomst.

Niet alleen is je Golden Retriever dan lekker lang buiten en van huis, hij kan dan ook naar hartenlust ravotten met andere honden. In de meeste woonwijken is wel een uitlaatservice actief.

Kan een Golden Retriever in een bench als ik weg ben?

Een bench is een opvouwbare kooi die je af kan sluiten met een deurtje. Het is een handig hulpmiddel om je Golden Retriever zindelijk wilt maken. Sommige hondenbezitters kiezen voor een bench in plaats van een mand. Zo geven ze hun hond een plekje waar hij zich rustig terug kan trekken en zich geborgen voelt, zonder dat hij daarvoor naar een andere ruimte hoeft.

Voor kleinere woningen kan een bench een goede oplossing zijn om een Golden Retriever zijn eigen plekje te geven. Het is echter niet de bedoeling je hond er lange tijd in op te sluiten als je weggaat.

Wil jij jouw Golden Retriever perfect opvoeden en trainen?

Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles om jouw Retriever een rustige, gehoorzame hond te maken.

Tijdelijk krijg je ook nog eens 4 gratis bonus boeken en geldt er een 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload