Home | Adopteren: de adoptie van een Golden Retriever gaat op deze manier (tips)

Adopteren: de adoptie van een Golden Retriever gaat op deze manier (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond als maatje wilt hebben dan kun je er voor kiezen een pup in huis te halen. Dit is iets wat ook veel mensen doen zodat je de hond van kleins af aan kunt zien opgroeien en van alles kunt leren.

Wil je liever een volwassen hond hebben? Kijk dan zeker eens in de dierenasiels of er een lieve hond zit die jij wilt adopteren. Weet je niet precies hoe het werkt als je een hond wilt adopteren en hoeveel dit kost? Voor dit soort vragen en alles waar je op moet letten als je een Golden Retriever wilt adopteren, lees je het beste de volgende tekst goed door zodat je weet wat belangrijk is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Een Golden Retriever adopteren

Als je ervoor kiest een hond te adopteren, dan zal het in de meeste gevallen om een volwassen dier gaan. In dierenasiels vind je maar zelden puppy’s en daarvoor ga je beter naar een fokker. Als je een volwassen Golden Retriever wilt adopteren, kijk dan eens online waar je daarvoor terecht kunt.

Soms bieden mensen een hond van dit ras particulier te koop aan en ze kunnen ook in het asiel zitten, hoewel de kans daarop met dit soort honden niet zo groot is. Kijk bijvoorbeeld eens op www.ikzoekbaas.nl, www.dierenasiels.com of op www.verhuisdieren.nl. Als er een Golden Retriever in het asiel zit, kun je er zeker van zijn dat je deze daar vindt.

Wees er snel bij want deze honden worden doorgaans vlug herplaatst. De reden waarom iemand een hond afstaat, kan heel verschillend zijn en is niet altijd negatief omdat het dier bijvoorbeeld gedragsproblemen heeft.

De reden voor afstand is niet altijd negatief

Sommige honden in het asiel hebben inderdaad een rugzakje maar het kan ook gewoon zijn dat iemand niet meer voor de hond kan zorgen en deze daarom naar het asiel gebracht heeft. Zeker bij een hond zoals een Golden Retriever, die doorgaans niet zo moeilijk in de omgang zijn, zie je niet vaak echte gedragsproblemen maar ligt er een andere reden aan ten grondslag waarom de hond wordt afgestaan.

Hierbij kun je denken aan mensen die in een verzorgingstehuis terecht komen waar geen honden zijn toegestaan, die simpelweg te weinig tijd hebben voor de hond of bijvoorbeeld naar het buitenland gaan voor het werk en zo zijn er nog veel redenen te bedenken voor afstand.

Let op: Alles over het adopteren of kopen van een Golden Retriever (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Golden Retriever Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voordelen adopteren van een Golden Retriever

Als je ervoor kiest een Golden Retriever te adopteren, dan heeft dit als voordeel dat het nagenoeg altijd om een volwassen hond gaat waarvan het karakter reeds is gevormd. Bij een puppy is het karakter nog in ontwikkeling. Degene die de hond afstaat of de mensen in het asiel kunnen je informatie geven over de Golden Retriever waar jij interesse in hebt, zodat je beter weet met wat voor hond je te maken hebt en zelf kunt bepalen of deze bij je past.

Daarnaast heeft je volwassen hond al het een en ander kunnen leren, zeker als deze op training is geweest en is zindelijk zodat jij je daar niet meer mee bezig hoeft te houden. Praktisch voordeel van het adopteren van een volwassen hond is dat je in het asiel daar doorgaans een paar honderd euro voor betaalt.

Een puppy aanschaffen is veel duurder. Als mensen zelf een hond afstaan, betaal je er soms niet eens voor en zijn ze vooral op zoek naar een gouden mand en goed thuis. Heeft de hond spulletjes waar deze aan gehecht is, zoals speelgoed, een mand, een riem enzovoort? Dan krijg je deze soms gewoon mee en hoef je die niet meer zelf aan te schaffen.

Nadelen adopteren van een Golden Retriever

Er zitten ook nadelen aan het adopteren van een volwassen hond. Er komen gevallen voor waarbij niet zoveel bekend is over het verleden van de hond. Dit kan voor jou als nieuw baasje lastiger zijn omdat je niet precies weet wat je nieuwe maatje heeft meegemaakt. De hond kan zich daar naar gedragen en als hij een problematisch verleden gehad heeft, brengt hij dat als rugzakje mee. Aan jou dan de taak je hond weer vertrouwen in de mens te laten krijgen en hem een fijn leven te geven.

Daarnaast is een adoptiehond nagenoeg altijd volwassen. Dit betekent dat je de hond niet van kleins af aan in huis krijgt en van alles kunt leren en hem opvoedt. Is de hond al een senior? Houd er dan rekening mee dat je deze misschien nog maar een paar jaar in huis hebt of dat deze medicatie gebruikt. Hetgeen een adoptie bepaald niet in de weg hoeft te staan want zelfs een Golden Retriever op leeftijd kun je nog wat leren, het kan een heel lief en fijn maatje worden en verdient immers ook gewoon een tweede kans.

Waar moet je op letten bij de adoptie van een Golden Retriever?

Als je ervoor kiest een Golden Retriever te adopteren, let er dan goed op wat voor het hond het is. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk over het verleden van de hond te weten komt zodat je daar rekening mee kunt houden. Kijk altijd goed of de hond binnen je thuissituatie past.

Een hond zoals een Golden Retriever is gek op gezelschap, lekker actief bezig zijn, rennen en spelen dus kies alleen voor zo’n hond als je daar voldoende tijd en energie in kunt steken. Je hond verdient immers je volle aandacht en het is voor allebei leuk als je veel samen kunt zijn.

Hoe gaat de adoptie van een Golden Retriever in zijn werk?

Indien je een Golden Retriever op de site van een dierenasiel gezien hebt waar je belangstelling voor hebt, neem je het beste contact op. Daarna maak je een afspraak om kennis te komen maken. Dit is voor zowel de hond als jou belangrijk zodat er bekeken kan worden of er een goede klik is.

Vaak dien je meerdere keren terug te komen zodat je de hond beter leert kennen en de mensen van het asiel kunnen bepalen of er een goede match is. Zij kunnen je meer over de adoptiehond vertellen zodat je weet wat voor beestje het is en hoe je deze het beste een goed thuis kunt geven. Is er een klik? Dan heb jij je maatje gevonden en krijgt deze een tweede kans!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload