Home | Hoe herken je de Amerikaanse Golden Retriever?

Hoe herken je de Amerikaanse Golden Retriever?

⏱ Leestijd: 3 minuten

De Golden Retriever staat bekend als een geliefde familiehond. Het zijn intelligente, hardwerkende, vriendelijke en tolerante beestjes. Daarom is dit ras ook zo enorm populair. Als je fan bent van Golden Retrievers zal je waarschijnlijk ook weten dat er verschillende soorten van het ras zijn. Zo heb je de Engelse en de Amerikaanse Golden Retriever.

De Engelse en de Amerikaanse Golden Retriever hebben veel overeenkomsten. Ze zijn allebei vriendelijk, intelligent en lijken flink op elkaar. Toch zijn er ook zeker verschillen. De vraag rijst dan op: waaraan kun je de Amerikaanse Golden Retriever van de Engelse onderscheiden? Wij vertellen het je hieronder.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De Engelse vs. de Amerikaanse Golden Retriever

Er zijn in het algemeen twee soorten Golden Retrievers die erkend worden; de Engelse, ofwel de Britse, en de Amerikaanse. De twee komen in veel karaktereigenschappen overeen, maar vooral in hun fysieke uitstraling onderscheiden ze zich van elkaar.

De Engelse Golden Retriever

De Engelse Golden Retriever is afkomstig uit Schotland en werd vooral gefokt voor de jacht op watervogels. Dit ras heeft een zachte beet en ze houden enorm van water, waardoor ze uitermate geschikt waren voor dit werk.

De Engelse Golden Retriever vind je vandaag de dag vooral in Europa en Australië. Qua uiterlijk heeft de Engelse Golden Retriever een kortere en bredere snuit en een meer ‘geblokte’ bouw. De poten zijn korter, de borst is dieper en de staart is korter dan die van zijn Amerikaanse broer. Over het algemeen zijn Engelse Retrievers ook wat zwaarder.

De Amerikaanse Golden Retriever

De Amerikaanse Golden Retriever is een stuk minder geblokt gebouwd en lijkt daardoor vaak iets slanker. De schedel is dunner en de poten van dit type zijn langer. Hierdoor is dit type Golden Retriever vaak iets slungeliger dan de Engelse variant.

Wil je verder lezen over de Amerikaanse Golden Retriever? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek ook eens.

De verschillen in vacht

Naast de verschillen qua bouw zijn er ook verschillen in de vacht. De vacht van de Engelse Golden Retriever varieert vaak tussen licht en donkergoud. Hun vacht bevat geen krullen. Amerikaanse Golden Retrievers leunen vaak richting een iets donkerdere kleur. Maar let op: deze verschillen zijn erg minimaal en moeilijk om te onderscheiden.

Het karakter van de Amerikaanse Golden Retriever

De Engelse en de Amerikaanse variant verschillen vooral in hun uiterlijk. Hun karakter is aan beide kanten van de Atlantische Oceaan hetzelfde. Ze zijn allebei vriendelijk, zachtaardig en erg sociaal. Bij shows zullen honden dan ook direct gediskwalificeerd worden als ze tekenen van agressie tonen.

Het zijn intelligente, actieve honden die gefokt zijn als geduldige, gefocuste jachthonden. Een geweldige, hardwerkende en lieve gezinshond dus.

De conclusie: maak je niet druk om de verschillen

Overweeg je een Golden Retriever in huis te halen of heb je er al één in bezit? Maak je dan vooral niet te druk over de verschillen tussen de Amerikaanse en Engelse Golden Retriever. De verschillen tussen deze honden zijn vrij minimaal.

Als baasje volstaat het om simpelweg te kiezen voor de Retriever waar je het beste gevoel bij hebt. Verzorg je hond goed en je krijgt er een leven lang plezier, liefde en geluk voor terug.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Golden Retrievers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Golden Retriever x Doodle kruising.. een hele mooie mix

Golden Retriever x Doodle kruising.. een hele mooie mix

De laatste jaren is het steeds populairder geworden om Poedels te kruisen met allerlei andere hondenrassen zoals de Labrador, de Berner Sennen, de Border Collie en zelfs de Chihuahua. In dit artikel bespreken we de perfecte kruising tussen de Golden Retriever...

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

Golden Retriever namen: tips en inspiratie

De Golden Retriever scoort jaar na jaar hoog op de ladder van populariteit. In veel huishoudens is de van oorsprong Schotse viervoeter enorm populair, niet in de laatste plaats omdat het beest een echte familiehond is: het beest is intelligent, vriendelijk en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Golden Retriever wilde weten in één compleet e-book!”

Golden Retriever Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips!

  • Wil je een Golden Retriever kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Golden Retriever zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Golden Retriever trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Retriever de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Golden Retriever en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Golden Retriever Handboek perfect.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Golden Retriever Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Golden Retriever Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload