Home » Hoe herken je de Amerikaanse Golden Retriever?

Hoe herken je de Amerikaanse Golden Retriever?

⏱ Leestijd: 2 minuten

De Golden Retriever staat bekend als een geliefde familiehond. Het zijn intelligente, hardwerkende, vriendelijke en tolerante honden. Daarom is dit ras ook zo enorm populair. Als je fan bent van Golden Retrievers zal je waarschijnlijk ook weten dat er verschillende soorten van het ras zijn. Zo heb je de Engelse en de Amerikaanse Golden Retriever.

De Engelse en de Amerikaanse Golden Retriever hebben veel overeenkomsten. Ze zijn allebei vriendelijk, intelligent en lijken flink op elkaar. Toch zijn er ook zeker verschillen. De vraag rijst dan op: waaraan kun je de Amerikaanse Golden Retriever van de Engelse onderscheiden? Wij vertellen het je hieronder.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Golden Retriever Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

 

De Engelse vs. de Amerikaanse Golden Retriever

Er zijn in het algemeen twee soorten Golden Retrievers die erkend worden; de Engelse, ofwel de Britse, en de Amerikaanse. De twee komen in veel karaktereigenschappen overeen, maar vooral in hun fysieke uitstraling onderscheiden ze zich van elkaar.

De Engelse Golden Retriever

De Engelse Golden Retriever is afkomstig uit Schotland en werd vooral gefokt voor de jacht op watervogels. Dit ras heeft een zachte beet en ze houden enorm van water, waardoor ze uitermate geschikt waren voor dit werk.

De Engelse Golden Retriever vind je vooral in Europa en Australië. Qua uiterlijk heeft de Engelse Golden Retriever een kortere en bredere snuit, en een meer ‘geblokte’ bouw. De poten zijn korter, de borst is dieper en de staart is korter dan die van zijn Amerikaanse broer. Over het algemeen zijn Engelse Retrievers ook wat zwaarder.

De Amerikaanse Golden Retriever

De Amerikaanse Golden Retriever is een stuk minder geblokt gebouwd en lijkt daardoor vaak iets slanker. De schedel is dunner en de poten van dit type zijn langer. Hierdoor is dit type Golden Retriever vaak iets slungeliger dan de Engelse variant.

De verschillen in vacht

Naast de verschillen tussen deze honden qua bouw, zijn er ook verschillen in de vacht. De vacht van de Engelse varieert vaak tussen licht en donker goud. Hun vacht bevat geen krullen. Amerikaanse Golden Retrievers leunen vaak richting een iets donkerdere kleur.

Het karakter van de Amerikaanse Golden Retriever

De Engelse en de Amerikaanse variant verschillen vooral in hun uiterlijk. Hun karakter is aan beide kanten van de Atlantische Oceaan hetzelfde. Ze zijn allebei vriendelijk, zachtaardig en erg sociaal. Bij shows zullen honden dan ook direct gediskwalificeerd worden als ze tekenen van agressie tonen.

Het zijn intelligente, actieve honden die gefokt zijn als geduldige, gefocuste jachthonden. Een geweldige, hardwerkende en lieve gezinshond dus.

 

Wil je alles leren over Golden Retrievers?

Download dan eens het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Golden Retriever in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Golden Retriever niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Golden Retriever nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Golden Retriever buiten houden

Een Golden Retriever buiten houden

Jouw woonsituatie is van groot belang wanneer je overweegt een Golden retriever aan je huishouden toe te voegen. Woon je in een appartement, rijtjeshuis, of misschien wel op een boerderij? De vraag bij de aanschaf van een Golden retriever is ‘is mijn woonstijl...